Lördag

Dagen började med att A ringde på dörren med färskt bröd med alla tillbehör :) Mötte uoo A och barnen och gick ner till stan för lite shopping och sen en promenad till Maxi för lite mera shopping... mest till barnen som vanligt :) sen en promenad hem igen. Ikväll blir en lugn hemmakväll med gnocci med mozarella, tomat och färsk basilika framför TVn.


Fredag

Fick en lång sovmorgon imorse, gick upp vid halv 12!! brukar inte hända i vanliga fall men det var skönt att få ligga och dra sig lite :) Gick ner till stan och träffade syrran. Köpte ett nytt dushdrapperi och en klänning. Var på butiksöppningen till Style by Tyra



Efter det gick vi ner till Asken och tog en drink, väldigt trevligt!!




Middag

Camilla min gamla barndomsvän mötte upp mig vid tåget och sen gci vi till Bishop och åt middag. Vi har inte träffats på evigheter så det var verkligen kul att ses. Vi satt ute först men sen kom världens regnskur så vi tog efterrätten inne. Jag hade sån tur och fick både drickan till maten och teet till efterrätten gratis :) Ibland har man flyt ha ha :) chokladfondant till efterrätt, mums...


På tåget

Sitter på tåget på väg hem från Tranås. Har varit där en sväng för att hälsa på min farbror. Vi tog lite bilder och gick lite på storgatan :) (kan ju inte säga stan direkt ha ha). Hittade två tröjor till Phoebe. Nu ska jag möta upp Camilla för middag.

Stugan

Jag har verkligen världens finaste barn. Alexander jobbar på med sina märken i simskolan och är verkligen jätteduktig! Det finns ju två olika, Svenska livräddningssällskapet och Svenska simförbundet. Det är olika som håller i det olika år men från livräddningssälskapet har han snart tagit alla som går att ta och han har bara ngr kvar från simförbundet. De har det så jättemysigt här, det är så skönt för dem att kunna springa in och ut precis som de vill. Vi har ju åkt till stranden på fm och badat och sen har vi varit hemma på em, solen har inte velat visa sig så mycket. Men Alexander har lekt med de små och de har haft jättekul, idag var det roligaste att ligga i hängmattan för att sedan ramla ur i en hög. Konstigt nog så blev ingen ledsen men de är ju tåliga mina små monster :)





Sen har Alexander läst saga och de har haft så mysigt ihop.


Semester

Igår började min semester officiellt även om ledigheten började i fredags. Direkt efter jobbet i fredags tog jag och Alexander tåget ner till Tylösand. Blev hämtade i Halmstad av Amelie och hennes barn och åkte vidare därifrån. Vi tittade runt lite och sedan gick vi ut och åt. Sedan promenerade vi hem via strandvägen.





På lördagen var det hyfsat väder så det blev ett par timmar på stranden och sen åt  vi lunch vid stugan, härligt



På kvällen började det regna så det fick bli middag inomhus tyvärr. Hade varit mysigt att kunna sitta ute och se ut över stranden.



På söndagen var det dags att åka hem, det var dåligt väder så vi åkte ganska tidigt på em. Hade gärna haft en dag till på stranden men, vad gör man... Kom ut till stugan redan på söndagkvällen istället för på måndag morgon så det var ju skönt ändå.

Dagens köp

Idag promenerade jag utt till Ingelsta och Mio. Beställde min soffa :D och om ca åtta veckor kommer den. En rosa 3-sits med divan... härligt. Så efter semestern kommer de och lägger nytt golv i vardagsrummet och jag har även planer på att måla om så det är klart tills dess :) Längtar!!

Min drömlägenhet är från filmen Down with love så det är där min inspiration kommer ifrån...


Dags igen

Nu var det länge sen. Vad har hänt sen sist... Vi firade som vanligt midsommar ute i stugan. God mat på altanen, dans kring midsommarstången och allt som ingår.

















Alexander fyllde år, shit, kan inte fatta att han är 10 år nu!!



Den 19 juni firade mamma och pappa sin 40-åriga bröllopsdag. De bjöd oss alla barn med familjer på en hemlig helg. Vi fick inte veta vad vi skulle göra utan vi fick bara veta lite vad vi skulle ha med oss, typ badkläder något snyggt att ha på oss och bekväma skor. Åkte nedåt landet och stannade förbi en badplats (minns inte var)där vi badade och dukade upp en stor picnic med en massa god mat. Tyvärr kom regnet så vi fick packa in oss i bilen och köra en bit till innan vid kom fram till en bra rastplats där åt efterrätt.








Sen åkte vi vidare till Vetlanda där vi åt middag på stadshotellet och även sov kvar. Dagen efter åkte vi till astrid Lindgrens värld. Det var jättekul! Joshua är helt galen i Pippi Långstrump och tjatade om Pippi hela tiden och när teatern var färdig och hon gick började han gråta, lilleplutten. 

Nils Karlsson pyssling



Karlsson på taket



Pippi Långstrump



I Mattisskogen, där var det lite läskigt



Lotta på Bråkmakaregatan





I Törnrosdalen







Mamma fick en bild på Joshua som hissar upp Phoebe i flaggstången (Emil i Lönneberga), måste få den sen.

Fontänen vid ingången var minst lika rolig som allt annat :)



Sen åkte vi hem efter en mysig helg. Måste absolut åka tillbaka dit snart igen med barnen!!


Som traditionen är åkte vi till Smultronställed med Amelie och hennes barn. Vi har åkt dit sen Alexander och Sebbe var två år men nu är vi ett lite större gäng :) Gott med glass och mysigt att traska runt där och leka och även ett stopp i barnklädesaffären (det är nog också en tradition :) )












Igår hade Alexander sitt barnkalas. Vi var ute på Gocart arenan. Det var jättekul, A och jag körde också :) Tur med vädret hade vi också, så vi kunde köra ute.








Ja, det var väl ungefär sommaren hittills. Väntar på semestern nu, det ska bli skönt att få ta det lite lugnt. Hela sommaren har varit förjäklig rent ut sagt men så är det alltid första perioden. Sen har det hänt lite andra saker som har gjort det ytterligare lite värre, datasystemet crashade på jobbet en dag och det var totalkaos men tillslut så fixade de till det också. Men som sagt, det ska bli skönt med lite semester :)