Grattis

Alexander 9 år idag... min stora pojke!!!


Midsommar

Firades ute i stugan. Åkte ut på fredagen... dock lite senare än planerat men men. Hälsade på morfar på vägen ut. Kom liite sent ut så innan vi hade fixat med maten vi skulle ha med oss och tagit oss till firar platsen så var dansen kring stången och dragkampen över :( Men pojkarna han fiska i fiskdammen och vi hade våran pic nic och hade det jättemysigt iaf.

 

 

Picnic vid vattnet

 

 

Pojkarna dansar kring stången... (läs jagar varandra)

 

 

Min prinsessa i fina klänningen

 

På lördagen tog vi det lugnt. Jag och barnen var ute och lekte och myste medan de andra sov nästan hela em (!)

 

Idag promenerade vi ner till havet och solade och tog årets premiärdopp. Det var faktiskt riktigt skönt, 19 grader. Hade inget ombyte med så jag fick bada i As badshorts. Men fy vad obekvämt det var att ha massa pösigt tungt tyg kring benen, hur pallar de? Gjorde ngt slags dyk men vågade inte riktigt sträcka ut kroppen med risk för att tappa byxorna på vägen ha ha.

 

 

Har en överdel på även om den knappt syns på bilden :)

 

 

 

 

 


Torsdag

Morgonens löprunda gick bra, det blev milen innan jag åkte till jobbet :) hann ju tyvärr inte promenera. Jobbade till sex idag och det gick bra. Efter jobbet kom syrran och hämtade mig och så åkte vi till Maxi och handlade inför helgen. Nu sitter jag i soffan och ser på sex and the city och mumsar på ben and jerrys :)




Springa

Sitter halvsovandes i köket och väntar på att frukosten ska bli klar. Bytte till mig en 9-18 tur idag så jag kunde ut och springa igen. Det har varit svårt att få tid till det sen jag började jobba men kom sen på att om jag går upp tidigt,  hinner jag ut innan jag börjar jobba... ibland undrar jag hur jag tänker.... men jag vill ju springa. Låg ändå i sängen och funderade på om jag skulle sova istället ha ha, men nepp, jag ska ut!

Fattig

Jaaa, vad ska man säga... flexade ut tidigare från jobbet och åkte till tandläkaren. Kom in hon spolade med samma bakteriedödande vätska som jag hade köpt själv på apoteket igår, det tog ca tre minuter allt som allt. Kommer ut igen och kvinnan i receptionen frågar förvånat om jag redan har varit inne. "Ja" säger jag. "Ja, det blir 600 kr då"!!!!!!!!!!!!!!!!!! Allvarligt?????!!!!! Hon tyckte också det var mycket för hon gick och frågade tandläkaren om de verkligen skulle ta så mycket betalt men det skulle de tydligen. Men som tur var kunde jag ju iaf utnyttja tandvårdsbidraget på 300 som man får varje år så då kostade det ju "bara" 300 kr. Fy f-n vad dyrt det är säger jag bara. Hade jag vetat att det bara vad det de skulle göra så hade jag ju inte gått dit. Men men, receptionisten var ju snäll och försökte iaf.

Skit

Idag är jag riktigt sur. Har fått problem med min ena visdomstand och ringsde till tandläkaren för en akut tid. Den enda de hade var kl 3 och då jobbar jag ju fortfarande. Jag sa att jag hade svårt att komma då men jag fick den iaf så fick jag ringa om jag inte kunde. Ringde till barnens tandläkare för att se om de hade en bättre tid. Men när hon såg att ajg redan var bokad så blev hon jättesur. Jag sa att jag hade fått den så länge men hon sa bara nej och la i stort sett på luren i örat på mig!!! J-a f-t käring. Nu tänker ajg byta för barnens del också. Jag har hört att de ska vara bra men när jag var där med Alexander sist var den sköterskan också otrevlig. Jag är ändå van att få lite sånt bemötande eftersom jag är så pass ung mamma för en nioåring, det har jag ju träffat på ända sen han var liten men ändå. Det finns ju gränser. SÅ nu ska jag nog prova att gå privat istället.

....f-a vad ont jag har!!!!

Söndag

Idag var jag och barnen i Hagebycentrum. Nu fanns det lite mer än sist jag var där och då var jag inte särskilt imponerad men nu fanns det ju lite mer iaf. Alexander fick ett par nya skor så han är glad nu :) Sen promenerade vi ut till morfar där han bor nu och hälsade på lite. Nu har vi stannat till vid en lekplats på vägen hem så de får leka av sig lite också :)

 




Storebror är snäll och tar fart

Simning

I förmiddags var Amelie och jag och simmade. Det kändes jättebra! Simmade först 16 längder = 800m Eftersom vi i strot sett var ensamma i bassängen försökte jag mig på att crawla lite... ha ha, tja, det gick väl sådär. Men jag måste säga att jag är ÄNNU mer imponerad av min son som orkar crawla så bra. Det ser så lätt ut när han gör det, men shit vad jobbigt det var, och det talade jag om för honom när jag kom hem också. Tog en paus på ca 5 minuter och sedan tvingade Amelie mig till 10 längder till... eller 11. Vi blev lite osäkra så vi simmade en längd till för säkerhets skull :) Sen satt vi i bubbelpoolen och kände oss duktiga :) Och Londonsnacket gick ju så klart :)

Bröllop

Sitter så klart framför TVn och följer bröllopet. Jag måste säga att jag aldrig sett Victoria vackrare än idag, en sån otrolig utstrålning hon har!

 

 

En jättefin klänning hade hon också, väldigt enkel och stilren men väldigt vacker, passade vädigt bra med kronan och slöjan.


Vuxentid

Ikväll har jag haft en riktigt mysig kväll! Vid sju kom Camilla förbi här och efter lite fram och tillbaka så hamnade vi på Athena. Jag gillar den restaurangen, men så älskar jag ju grekisk mat också :) Deras bifteki är jättegod.



Vi satt faktiskt inne för det var lite kyligt i skuggan, ville annars gärna sitta ute i solen men på de andra ställena var det fullt. Efter maten tog vi en promenad, det var så skönt ute. Sen gick vi upp till mig och satte oss på balkongen och drack te och åt choklad :) Det var så kul att kunna prata ordentligt i lugn och ro! Visst är det kul att ses med barnen men det är svårt att föra ett ordentligt samtal eftersom man ofta blir störd. Men nu fick vi lite tid till det också :)


Fika

Fikar med Salle på balkongen i solen, aahhhh :) Så skönt men ska straxt iväg och jobba. Har passat på att tvätta och städa lite på fm.

 


Som vanligt

Nu är man verkligen tillbaka till det gamla vanliga igen. Jag har kommit in ganska bra i jobbet och när man kommer hem så ska det fixas och grejas. Sprang hem från jobbet idag och det gick bra men jag är ju ganska trött på em så det känns sådär att springa då. Men det känns bara krångligt att göra det till jobbet på morgonen.

 

Åh lilla Phoebe har växt JÄTTE mycket sen jag började jobba. Jag kommer hem nu och hon ser bara såå mycket större ut, min lilla tjej


Run run

Usch vad sent det blir ikväll. Phoebe somnade iaf ungefär vid sex imorse, sen sov jag fram till straxt efter 12. Det var skönt men jag hade ändå tänkt lägga mig tidigt ikväll men men. Behöver vara mer utvilad, jag vill ju orka springa mer den här veckan. Sprang ju bara hem en gång och det var i torsdags men jag tog igen det igår, då blev det ca 15.6 km :) Det gick verkligen jättebra, jag hade orkat längre men jag hade inte tid, så då kände jag mig superduktig! :) Men nu måste jag köpa nya skor, hade faktiskt lite ont i knäna idag :s

Resultatet



Det blev en smaskig paj och en mysig em :)


Supermorsan

Idag har jag fyra barn :) barnvakt åt lille goseungen Neo för första gången :)


Arbete pågår

Nu är det på gång





Joshua har vaknat och får hjälpa till att vispa


smaskens

Nu ska här bakas rabarberpaj... :)



Camilla och Salle plockar rabarber

Undra...

Ofta känner man faktiskt på sig saker omedvetet. Var på inflyttningsfest hos Kattis och Martin igår och tanken var att vi skulle gå ut efter men inget var direkt planerat utan det berodde på hur alla kände. Personligen tycker jag det är lite sent att gå hemifrån vid kl 1 men det är då många går ut. Men då är det också mycket kö så man kanske kommer in vid halv två två och sen stänger de kl 3. Kände igår att jag hellre gick hem eftersom barnen var hemma och de skulle vakna tidigt på morgonen. Går man ut då är jag hemma kanske vid halv 4 och kommer i säng kl 4... nää. Kom istället i säng vid straxt efter två, och ett par, max 10, min senare vaknar Phoebe. Då tyckte hon det var morgon... och här sitter jag nu i köket och hoppas på att hon ska inse att det fortfarande är natt... iaf för min del :)

Wohoo

Första veckan på jobbet avklarad.. puh. Nu är det igång som vanligt igen. Sprang hem igår och det gick bra. Var ju trött som ett as men jag kom hem ändå. Det är ju inte så långt egentligen så jag sprang en liten omväg men jag var ju så trött efter jobbet. Tänkte ju först springa till jobbet istället men det är så mycket planering och släpande på grejer fram och tillbaka så jag får nog satsa på hemgången iaf, iaf än så länge.

 

Fick besked om dagisplats till Phoebe igår och hon har fått plats på Joshuas dagis!! :D Jag är sååå glad för det. Jag ringde till hon som har hand om det i måndags men då var det fullt överallt, jag visste ju att det var fullt på Joshuas dagis eftersom det bara är två stycken på hela dagiset som börjar sexårs till hösten och de är från den andra avdelningen och de platserna är redan upptagna, men nu har hon alltså fått en plats på Joshuas avd DESSUTOM. Snacka om tur!!

 

God natt


Jobb

Ja, då var man tillbaka på jobbet och även om det är mycket som är nytt så börjar det kännas som vanligt. Det är faktiskt ganska mycket nytt... ny personal, ny kaffemaskin och kaffenyckel, nya möbler i personalrummet, ett nytt labb, två gamla rum är ombyggda, nya telefonnr, ny hemsida, nya passwords... kan säkert komma på ngt mer om en stund. Men shit vad jag har lagt av mig den här gången... det hade jag inte med Joshua även om jag var trött då eftersom han inte sov om nätterna. Och även om det känns tråkigt att börja jobba lagom till sommaren så känns det bra ändå. Men visst var det skönt förra veckan när man kunde ligga ute och sola och ta långa barnvagnspromenader :)






Here we go...

Då var det dags... första dagen på jobbet...