See you later...

Sista inlägget på ett par dagar, kommer inte ha tillgång till ngt nät igen. Ska sola och bada (förhoppningsvis) och bli brun och snygg (förhoppningsvis) :)

 

Puss


Födelsedag

Japp idag har man alltså en 8 åring hemma :) Shit vad tiden går! Festen igår var trevlig snack, tilltugg, mingel och och lekar. Gick hem vid halv 2 tror jag men satt och pratade lite innan vi gick och la oss så jag somnade väl inte förräns vid halv 4. Halv 7 vaknade Joshua... Wohiie! Så tre timmars sömn inatt då och så ska man ha lite kalas idag. Men vi delar upp det lite, känner inte att jag orkar ha hela släkten hemma och fixa allt själv så det får bli fler kalas när A är hemma sen. Trodde Alexander skulle sova lite längre idag eftersom han la sig ganska sent igår men tji fick jag. Visserligen var jag ändå uppe men vid kvart i 8 kom han tassande och frågade om vi inte skulle komma snart. Så då var det bara att väcka resten av huset och fixa fikat.



"Grattis storebror"

 

Den obligatoriska tårtan


En glad kille bakom ett berg av paket


Spännande att se vad storebror får


Lilla Joshua fick också ett paket av moster 


Efter paketen kom han med den här lappen inslagen i ett paket till mig.


Lilla sötnosen!! Men nu är det dags att fixa här, måste vara klar om två timmar.


Later


Fest

Klar för 30 års fest :) Hinner aldrig fixa frisyren så det får bli en enkel sido fläta och tofs (som oftast). Men jag tycker knappt man ser att jag är gravid i sjätte månaden iaf inte framifrån :) En typisk pojkmage med andra ord :) (om man ska gå på skrönan men jag ser ju likadan ut så det är nog så)

 

 

Puss


Kalas

Ska straxt hoppa in i dushen, passa på medans Joshua sover. Ska på 30 års fest ikväll, det ska bli kul. Var lite fundersam över outfiten men min kompis Kattis var här och fikade igår och vi satt och pratade kläder och gullig som hon är kom hon förbi imorse och lämnade en påse med kläder som jag fick prova. Och jag hittade faktiskt en klänning som passade :) Skönt för jag har varken tid eller lust att leta efter ngt på stan. Ska ner en sväng sen och ordna med lite presenter men jag hinner nog bara med det. Just nu har jag en grej som jag går och grubblar över som jag inte kan släppa. Jag blir så irriterad på mig själv att jag fastnar i saker, den enda som lider av det är ju jag själv men ändå kan jag inte släppa det. Hur mycket ska jag bry mig? ska jag ta reda på vad det är osv???? Eller ska jag helt enkelt strunta i det och gå vidare, men jag vill ju ändå veta. ÅÅÅHHHHHHH jag hatar min hjärna ibland. Nä ikväll ska jag försöka koppla bort det iaf och bara ha roligt, på måndag kan jag tänka på det igen... fast.... äh jag får se.

 

Puss


Sova!! :)

Har jag världens goaste son eller?? Ikväll när vi satt och hade fredagsmys säger han att han vill att jag väcker honom tidigt imorgon eftersom han vill vara trött på kvällen så att han somnar fortare. Han fyller nämligen år på söndag. Och sen säger han att han kan vara uppe med Joshua så kan jag få sova länge eftersom han ändå är vaken, jag får sova ända fram till kl 11.00 (sen ska han leka med en kompis). Så jaa, jag kan väl se fram emot en sovmorgon imorgon :) Han är så otroligt duktig på att leka med Joshua även om det kan gå lite vilt till ibland :)

 

Här sitter de och ser på bolibompa en morgon. (Joshua tittar iofs mest på storebror, vilket är väl bra då han inte ska se på TV så mycket än)

Fäktning

 

Salle läser bok med Joshua

 

God natt

 

 


Gräsänka

A är borta och jobbar i två veckor. Så den här veckan passar jag på att se på mina filmer på kvällarna :)

Den här veckan har det varit så fint väder så vi har knappt varit hemma ngnting. I onsdags var vi och hälsade på Alexanders halvbror. Det var ett år sedan sist vi sågs så det var kul att ses igen och ta igen vad som hänt det senaste året. De bor ju inte i stan så det blir ju sällan de ses men vi försöker hålla kontakten så pojkarna iaf kommer ihåg om varandra.  Hans lillasyster och Joshua lekte lite, hon är ju två år så det blir ju ganska stor skillnad mellan dem men det gick bra ändå. Joshua somnade på bussen hem så han var ju så klart vaken länge på kvällen, likadant blev det igår.

Vi var i parken hela dagen och på em gick jag och Nina på en promenad och handlade lite och då somnade han i vagnen. Så två kvällar i rad har jag somnat på soffan så jag har ju missat slutet på alla filmer men ja ja.

Puss 


Bio

Idag var det smygpremiär för Transformers 2. Alexander kom direkt från stugan så honom hämtade vi utanför bion. Han älskar ju transformers så det var roligt att få ta med honom på bio. Mysigt att göra kul bara vi tre också. Den var bra men det var nästan lite väl mycket pang pang om jag får utrycka mig lite gammalmodigt. De andra två tyckte också den var bra.

 

 

God natt


EGO

Idag har min farbror varit här och tagit lite kort på mig och magen. Det är roligt att ha lite såna bilder :) jag minns när jag var lite yngre och såg kort på min mamma som pappa tagit när hon var gravid och hon stod i bara trosor. Då tyckte man bara "uäck vad är det här för porrbilder!!" Och pappa sa "vaddå det är väl inget porrigt det är ju jätte vackert, hon är ju gravid" Jaa nu står man där själv framför kameran och tycker det är jätte kul att ha bilder med magen! Har sorterat ut ngr som jag tycker ser bra ut. Lite ego pics :)

 

 

 

 

 

Lille Joshua ville också vara med på kort och ställde upp sig för att posa :) Älskade lilla sötnos!

 

 

 

Ha ha, här hade han sett hur jag hade suttit innan :)

 

Här får jag en blöt puss :)

 

 

Var en sväng på Fräcka och fikade, sen gick vi en promenad runt strömmen och tog lite kort

 

 

 

 

 

 

 


Vagn

Vi har beställt barnvagn! :)

 

Phil and Teds Vibe

 

Har kollat en del på olika model och kom fram till att den här passar oss bäst. Det bästa är ju att man kan ha den som singelvagn också, så vi räknar med att kunna ha den ett tag. Dessutom kan man knäppa loss syskondelen och lämna den på dagis när jag lämnar Joshua. Så det känns jätte bra :)

 

Natti


Smultronstället

På söndagen stannade vi till vis smultronstället i Söderköping på vägen hem. Hade bestämt med Amelie och hennes barn. Vi brukar ju åka dit med dem varje sommar och så även denna. Men glassarna är alldeles för dyra, men ändå åker man dit. Fast frågan är hur mycket det är värt det eftersom man blir så illamående efteråt ha ha. Men gott var det. 

 

A cyklade dit så varav hans snygga kläder :) I vanliga fall brukar inte han vara med men han ville ju också ha glass :)

Sen gick vi till lekparken som vi också gör varje år. Kom på att vi kanske måste köpa lite nya sandleksaker för jag vet faktiskt inte exakt vart våra är. ja ja vi får kanske leta lite.

 

Killarna åker karusell med Joshua. De fick ta det lite lugnare då men när de åkte själva hade den en jäkla fart. 


Midsommar

Den dagen spenderades enligt tradition (de senaste tre åren) i stugan. Dansen kring stången missade vi eftersom vi höll på att smaska i oss jordgubbstårta som bäst. Det blev iofs bara tre eller fyra danser eftersom de ville hinna med allt innan regnet men det kändes lite snopet ändå. Alexander satt och muttrade ngt om att det var larvigt men han är väl i den åldern nu ha ha. Men Joshua hade nog tyckt att det var roligt. Fiskdamm, lekar och dragkamp mellan Sandfjärden och Gropviken. Tyvärr hamnade Alexander på fel sida och det blev han lite ledsen för, plutten men vi sa att det gör inget, vi är ju ändå vid Sandfjärden och badar jämt. 

 

 

Fina midsommarkillar! Joshua ville dock inte ha sin krans på sig men jag lyckades få en bild innan han slet av sig den iaf :) Den blev dessutom lite liten men blommorna räckte inte till mer.

 

 

Fiskdamm

 

På kvällen grillade vi och firade dessutom päronens bröllopsdag, 38 år!!!! Det är ganska bra gjort :)

 

På lördagen kom A ut också. Då tog vi det mest lugnt. Pappa och Joshua jobbade lite i trädgården :)


Dam dam dadam...

Sitter och tittar lite på bröllopssaker. Syrran och jag var ju till en brudaffär när vi var i stockholm. tyvärr var alla såna affärer stängda på söndagar av ngn lustig anledning, det är väl då som folk har tid att gå och titta och prova i lugn och ro. Inte stressar man iväg efter jobbet och kikar in en snabbis innan de stänger! När det gäller sånt här så ska man ha tid på sig. Men men, vi sa att vi får väl försöka åka igen vid ett senare tillfälle, en vardag dock. Världens vakraste var hon iaf när hon provade!! 

Fast ni får inte se mer än så här ha ha. Det är visserligen inte den hon ska köpa men den får vara hemlig iaf :)


Nya Rybak... Alexander som Alexander :)

Alexander ville prova att spela på min lilla fiol igår. Den passade precis lagom men jag var ju också 8 när jag började så det borde ju vara rätt storlek :) Visst är han fin :) Fiolen saknar dock A strängen så jag måste ta mig iväg och stränga om den ngn gång, men det har inte hamnat i topp på priolistan än men det börjar väl bli dags snart.

 


Ledig :)

En heldag i parken och hamburgegrillning på kvällen. Träffade en gammal klasskompis i parken som också är prego. Men hon var bara i vecka 9 än så länge, men det började synas på henne med precis som det gjorde på mig när jag var så långt gången. Joshua var med farmor idag så det var bara jag och Alexander som var där. Honom såg jag bara på håll större delen av tiden så jag satt på min filt och läste nya nr av Chic som precis lagom ramlade ner i brevlådan innan vi skulle gå :) Blev lite jobbigt för ryggen att sitta utan ryggstöd i nästan 4 timmar men ligga på mage är ju lite svårt just nu ha ha. 

 

Köpte en engångsgrill och grillade på gården istället eftersom ngn jävla granne hade ringt och klagat när vi grillade med elgrillen sist. Vi får väl se om det är ngn som inte har ngt bättre för sig och ringer igen eller inte. 

 

Puss


ÅÅHHHH jag blir galen

A har installerat ett program på sin dator som gör att han istället för att använda musen så säger han åt datorn vad den ska göra. Ibland fattar den men ibland får han säga sama sak typ 10 ggr, han låter som en skiva som hakat upp sig. Fatta vad irriterande det är att sitta och lyssna på!!!!

Besök

Haft besök av Camilla från Skåne idag. Stackars hennes lilla hund Selma, Joshua var helt galen och skulle bara nypa henne hela tiden så hon sprang så fort han närmade sig och ja... vi har ju inte så stort här så det fanns ju ingenstans att gömma sig så de sprang runt här fram och tillbaka. Hon var så glad när det var dags att åka hem. Men det är bara att hon vänjer sig, Camillas bebis ploppar ju ut om bara ngr veckor :) Tur att de har ett stort hus ha ha. De blev nästan sams när Joshua matade henne med bulle när vi fikade men inte riktigt. Det kanske hade funkat bättre med spagetti :)

 

Spagettikid


Examen

Har ju inte hunnit skriva om förra veckan heller. Det var ju examensdagar både torsdagen och fredagen. As syster C tog ju studenten och Världens finaste 7 åring slutade första klass.

 

Grattis C!!

Hemma hos svärmor dukades det fram en MASSA mat. Alexander blev lite illamående som vanligt men det la sig innan vi åkte hem :) 

 

Grabbarna lekte av sig lite på studsmattan efter minglet.

 

Ha ha, usch så uttråkade vi ser ut men vi började nog vara lite trötta här för tråkigt var det verkligen inte. Salleman är fin i håret. Hämtade honom på skolan och hem byta kläder sen till frisören, varav färgerna i håret :)

 

En av tårtorna men en söt liten tjej på :)

 

Joshua smaskade på melon, det var gott!

 

På fredagen var det Alexanders tur. Upptäckte på kvällen innan att vi inte hade ngr ägg hemma så på fredagsmorgonen fick jag springa till affären för att handla och slänga ihop en kladdkaka som vi skulle ha med oss till skolan. Det är tradition där, först samlas vi i klassrummet 6-, 7- och 8-åringarna och de sjunger lite och får sinaa böcker. Alexander fick sin blåa bok eftersom han ska byta skola, de andra får den när de slutar tvåan.

 

Kramar om fröken

 

Fika och sen gick vi till kyrkan. Det verkligen öste ner när vi skulle gå så det blev ingengemensam gång klassvis den här gången. Alexanders klass sjöng i kyrkan.

 

 

Träffade en gammal klasskamrat utanför, hennes lillasyster slutade feman... och min son slutade ettan ha ha.

 

Så nu är det sommarlov och för min del börjar semestern :D

Puss


Möhippa

Precis hemkommen från Stockholm. Möhippa för Pia igår. Åkte hemifrån kl 7.10... *snark*. Tänkte jag kunde sova på vägen upp men det gick inte. Mötte upp syrran på stationen, åkte till Söder för att möta resten av gänget. Nästa anhalt var Svejk, tanken från början var att vi skulle ha picnic men eftersom vädret och vi inte kom överens så flyttade vi in brunchen inomhus istället. Goda mackor och mousserande (alkoholfritt för mig och Pia så klart :( ) 

 

Det glada gänget

 

Efter det promenerade vi till frisören som skulle fixa Pias frilla. Kommer fram till en dörr med världens minsta trappa. Hade jag varit större så hade jag nog fastnat på vägen ha ha.

 

 

 

Men möts av detta när vi kommer ner

 

En jätte källarlokal med café, affär och frisör... allt så klart i 50- tals stil. Det var häftigt faktiskt. 

 

Även frisören såg ut som en 50-talsbrutta... med tatueringar dock :)

Vi andra kikade runt lite i affären emellanåt. Syrran och jag hittade en liten röd present till Pia som skulle komma till användning senare under dagen he he...

 

 

Resultatet

 

Ut i pissregnet igen och en drink på ngt italienskt ställe. 

 

Tre snygga brudar! Alla i ngt prickigt dagen till ära :) Pia är ju pricken själv, en rolig prick ha ha (fick till det lite där :) )

 

Sen vankades ngr timmar hos fotografen. Mer mousserande (återigen alkofritt för vissa) En fotograf som inte verkade van vid såna här grejer. Men det gick bra och det blev nog ett gäng fina bilder, har ju inte sett dem än men Pia var så fin så det är ju självklart. Lite blandade outfits och poser så det blir spännande att se sen hi hi. 

 

 

Kvällen avrundades sen i Sollentuna med god mat och en massa skvaller. Och Pia, vi vill fortfarande veta ;)

 

Puss

 

 

 

 

 

 

 


Snart semester :D

Sista dagen på jobbet :) Har tagit ledigt tors fre den här veckan också eftersom det är student och skolavslutning. Så idag måste jag en snabbis till stan och köpa examenskläder til Alexander och boka tid hos frisören så han ser lite snygg ut i huvudet, just nu är det så håret så långt så man ser knappt hans söta ansikte.

Var på släktträff i Stockholm i helgen, har fått bilderna mailade, tyvärr kan jag inte titta på dem här på jobbet så jag får göra det när jag kommer hem. Kul! Lägger upp ngr om jag hittar ngr bra :p


Later

Temaavslutning

I torsdags var det Tema avslutning på Alexanders skola. De har jobbat med folkparken och personer som har påverkat den. Så alla lärare var utklädda till dessa olika personer och barnen visste precis vilka de var, en annan hade ju ingen aning :s Det blev lite favorit i repris från dagen innan med korv m bröd och sen kunde man köpa popcorn. Men sen fanns det lotter och fika också :) Alexander var bara intresserad av det som gick att äta tipspromenaden och det andra man kunde titta på var inte så intressant :) Men det är klart, de hade ju jobbat med det ett tag så för honom var det väl inte så nytt. Vi köpte iaf två lotter och vann på båda :) En chokladpeng och en STOR klubba, så Salle var nöjd :)



I ena hörnet fanns en lekhörna där de bla kunde prova på styltor, men det var nog ganska svårt. Jag provade inte nu, jag har gjort det förut  men det var länge sen och jag hade ingen lust att falla framåt nu när man är lite framtung ha ha.


*Smask smask*

Köpte ju även lite fika, dessvärre var det ngn klant som hade fällt upp båda flikarna på mjölkpaketet så när jag skulle ta lite i mitt te gled paketet ur händerna på mig så jag råkade spilla ut en massa över sockerkaksfatet... oups. Snacka om att känna sig dum, men de hade mycket kvar när det var slut sen så det var ju tur.
Tyvärr duggade det lite emellanåt men Salle hade ju fått nya regnkläder så det gick bra ändå.

Puss

Dagisfest

I Onsdags var det dagisfest på Joshuas dagis. Det började med lite sång på gräskullen, Joshua satt mest och tittade på alla och klappade  händerna emellanåt. Sen blev det korv m bröd och fiskdamm.






Gott med popcorn och festis.

Tur med vädret hade vi, det klarnade när vi kom dit.

Puss


Förra helgen

Nu har jag lagt in bilderna från förra helgen, uppkopplingen på min dator funkar fortfarande inte men imorse var As dator ledig ha ha. Det är den bara när han sover :p


Alexander premiärbadar nya poolen. Han var dörst i även om vi andra åkte i mer eller mindre frivilligt senare. Förlåt C, men tanken var god jag lovar!!


I Valdermarsvik för glass


*Mums mums*


Våffellunch på morsdag.




Här börjar han nog bli mätt, men han åt flest av oss allihop :)


Helg

Igår var jag faktiskt ganska pigg när jag kom hem så då hann jag faktistk ta fram datorn innan jag somnade på soffan men tror ni datah-et funka??? Nää självklart inte. Eller datorn fungerade men inte internetuppkopplingen. Så efter tag gav jag upp och gick och la mig istället. Får lägga upp lite bilder från helgen ikväll om det funkar.

Vi var iaf på As mammas land och solade... och badade tack vare A. Svärmor hade köpt en pool som barnen kan ha och bada i men efter  en massa vattenkrig åkte vi i allihop både med kläder och i bikini.Det var så skönt där ute!  A cyklade sommen runt på lördagen så han har fått en riktig bondbränna. Inte bara efter tröjan utan efter handskarna dessuom ha ha. Jag lyckades också bränna mig lite men nu börjar det bli brunt istället :D

Ja det var helgen det.

Puss