Jobbet

Kommit hem från en långpromenad. Var uppe på jobbet en sväng och sa hej då till Veronika. Kommer att sakna henne. Hoppas att hon trivs i Göteborg. Måste åka ner och hälsa på henne ngn gång. Kan man ta Liseberg med ungarna också... och jag och A, hm undrar vem som kommer ha roligast... :)

Passade på att äta lunch med tjejerna också och fick höra lite skoj men det vet jag officielt inget om än :)

Bu blir det en sväng på stan, får se om det blir ngn shopping, det beror på om jag har ngt kvar efter att ha betalat räkningarna.

 

Later


Donken

Efter att ha funderat på vad vi skulle äta och disskuterat vem som ska flytta på arslet ut till köket kom jag på den braiga idén om Mc donalds, trodde nog A skulle protestera men det gjorde han inte. Hämtade upp Lill A hos en kompis på vägen. Han undrade vart vi skulle och jag frågade vad han ville äta, "hos mormor" säger han. Gullungen, men Mc Donalds funkade visst också :) Vi lyxade tom till det med lite paj till efterrätt :) 

Nu blir det lite kvällste

 

God natt


Hemma igen

Ja nu var man hemma i soffan igen då. Resan hem gick bra, satt och såg på film hela vägen. Kändes lite tråkigt att åka hem, vi har ju haft det så mysigt. Vi har väl egentligen bara varit isär när vi har sovit annars har vi utnytjat tiden maximalt. Vi stod tom och snackade när den ena var på toaletten! ha ha. Igår (söndags) började vi dagen med en långpromenad precis som i fredags. Lilla Selma (hunden) och jag har blivit bästa kompisar i helgen, vi har promenerat, sparkat boll och haft dragkamp plus att jag sörsökte mata henne lite i smyg från bordet, men det såg matte så klart, men det gjorde inget.

 

 

 

Efter promenaden gick vi ut till ladugården och hälsade på kossorna.

 

 

 

När vi var klara åkte vi in till Malmö, vi fick tom med oss hennes sambo Rasmus som smakråd. Hittade en tröja till  mig och två linnen. Tyvärr var det samma affärer som finns hemma men åandra sidan gjorde jag inte av med så mycket pengar. 

För att inte göra ngn större skillnad på min vardagliga helg så åt vi tacos på södagskvällen också. Nä allvarligt så orkade vi inte laga mat när vi kom hem så det fick bli resterna från lördagskvällen. Men det funkade bra tacos är gott :)

Eftersom både Rasmus och Camilla somnade framför filmen på lördagkvällen hoppade vi ner i jacuzzin istället. Rasmus och jag ville ha mycket bubblor så han hällde i typ halva flaskan bubbelbad vilket kanske blev lite mycket. Egentligen ska man väl lyssna på frun i huset för hon hade ju rätt i att man inte behöver ha SÅÅÅ mycket. He he

Först var det lagom bubbligt

Sen blev det massa bubblor!!!!

Camilla och jag roade oss

 

Camilla och Rasmus försöker se ngt i alla bubblor

Ja vi kanske skulle ha lyssnat på Camilla eftersom vi höll på att drunkna i bubblor men roligt hade vi

 

Rasmus gick väl upp efter en timme men jag och Camilla låg i i två timmar till så snacka om att vi kom upp som två russin!!

 

Nu blir det middagspaus.

 

Later


Shopping

Tänkte att vi skulle gå upp tidigt så vi kunde åka till stan och vara där när de öppnade kl 10. Kom iväg två timmar senare...oups. Hann ju inte med så mycket som vi tänkt eftersom stan i Kristianstad stänger bebistid altså redan kl 3!!! Hemma har de ju öppet till kl 5 på lördagar. Men Camilla hittade iaf ett par byxor och det var ju ändå huvudnummret. För min del fyndade jag barnkläder. Det är så mycket lättare att hitta barnkläder än till mig själv, billigare är det också så då kan man ju köpa med gott samvete :) he he.

Nu måste vi planera för kvällen


Tjao

Skåne

Framme vid halv ett natt. Förseningar pga signalfel i hela södra Sverige. Visserligen påverkades jag inte så jätte mycket av det men ändå. Camilla kom och hämtade mig vid tåget, stackarn deras flyg från Thailand bar ju 9 timmar sent så de kom hem bara ngr timmar innan jag skulle komma och inte hade de sovit ordentligt på 30 timmar heller. De la sig en stund och sen fick hon gå upp för att hämta mig. Vi fikade lite när vi kom hem, jag hade bara ätit en bulle sen lunchen vid 11. Men hon var ganska pigg då så det var mysigt. Hade världens konstigaste dröm men det var skönt att få sova länge.... och hela natten :) Eller ja somnade vid halv 3 så hela och hela men iaf utan avbrott om man säger så.


Camilla hade vaknat tidigt så hon hade gjort iordning frukosten när jag kom ner. Sen har vi varit ute på en lååångpromenad med lilla Selma, världens finaste hund. Hon är verkligen jätte duktig och jätte snäll.
Men fan vad det blåser här. Jag har lyckats med ngt jag aldrig gjort förut. Jag har förfrusit mina ben. De var alldeles illröda och svullna när vi kom in. Nätet här är för segt så det går inte att lägga upp ngr bilder så jag får göra det när jag kommer hem istället. 


Later

öööhh

Jaha vad ska man packa med sig imorgon då. vet ju inte vad vi ska göra och inte kan jag prata med Camilla heller, fuck. Vet inte om hon orkar gå ut eller vad hon känner för. Det får väl bli att packa lite reserver. Blir så mycket väskor bara. Måste ju ta med mig datorn med så jag har ngt att göra på vägen. Iofs är väl inte det det största problemet. Har hittat ett tåg som tar mig till Tomelilla iaf. i värsta fall kunde Rasmus föräldrar komma och hämta mig, om inte de hinner till stan.... eeh ... hålan :) 

Måste köpa en ordentlig resväska. De här skulle man inte tacka nej till :)

 

  

 

 Later


Muffins

Ok jag vet inte vart jag fick det här infallet ifrån men helt plötsligt blev jag sugen på att baka!! Jag som verkligen inte tycker om att stå i köket. Iofs kände jag att jag var tvungen att sysselsätta mig med ngt eftersom jag skulle ha kunnat somna stående annars. Valet var givet.... muffins. Det finns en asbra sida på nätet som jag måste tipsa om dagensmuffin.se. De har allt, både fikamuffins och matmuffins. Söker iaf på "choklad" och en lång lista rullas upp. Man kan ju alltid mixa lite själv också men jag hittade ett recept med choklad och hallon, precis vad jag var sugen på, så då var det bara att bege sig till köket.

 

Baby J tyckte det var roligare att rota i lådan än att baka.

 

 

 

Väntar på att de ska bli färdiga... mums de ser ganska så smaskiga ut. Baby J tycker det är länge att vänta och rycker lite i luckan.

 

En glad storebror och resultatet. De blev goda med som tur var :) Men det hade nog inte spelat så stor roll, det är ju inte varje dag mamma bakar :p


:(

Kom upp till skolan och upptäckte att vi inte fått med oss Lill As termobyxor. Går hem igen och klär av oss för jag vill sätta i linser och så innan vi går upp med dem. Tänker att vi ändå har lite tid eftersom han inte behöver dem föräm till rasten. Klär på oss igen och ser inte byxorna ngnstans. Antagligen glömde han dem på skolan igår. Så då var det ju bara att klä av sig igen. 

 

Lagom att lägga baby J som var jätte trött och sätter mig själv i fåtöljen och går in på facebook för att se om det hänt ngt intressant. Ska åka till skåne imorgon och hälsa på en kompis. Hon och hennes sambo är i Thailand men skulle komma hem tidigt på morgonen imorgon. På facebook har hon skrivit attt deras flyg hem är försenat så hon kan inte komma och hämta mig vid tåget. Istället får jag ta ett till tåg så jag iaf kommer till rätt stad och hoppas på att de har kommit hem då. 

Ingen bra start på morgonen :p


Trött

Eftersom baby J är sjuk  och hostat massor inatt har det inte blivit så mycket sova. Halva natten har jag fått sitta upp i sängen med honom i famnen som har halvsovit och gnälllt lite omvartannat. Som tur är gick A upp med Lill A så jag fick sova lite till. Han gick med Lill A till skolan också så nu blir det lite frukost, hoppas bara lille skrutten somnar snart.

 


Att vinna eller att inte vinna...

Precis lagt lille sjuklingen i sängen. Baby J har fått feber, hoppas bara att han kan sova i natt. Lill A och jag har spelat fyra i rad. Jag vill inte bara låta honom vinna varje gång för jag tycker det är viktigt att barn lär sig att förlora så jag försöker att vinna/förlora varannan gång ungefär. Men det gick inte så bra den här gången heller så det slutade med att vi spelade om vem som förlorade.  

Nu ska vi fika på Lill As pepparkakor som han bakade i skolan. Undrar om de har gjord degen själva? När jag öppnade påsen fick jag en sån här minnes flashback till när jag var liten och bakade pepparkakor i kolmårdens djurpark. 

Pepparkakan i mitten ligger upp och ner, jag trodde det var en flicka med två tofsar men det var visst en snögubbe. Ja ja, fina är de iaf.

 

  


Aaahhh

Pratade nyss med min kompis Nina som bor på Åland. Hon ska flytta tillbaka! Redan 1 februari dessutom. Då kan vi ju ses massor eftersom hon också är hemma och är mammaledig. Vi kommer ju inte få dagisplats förän i mars så jag kommer antagligen vara hemma ett tag till. A måste ju vara en del i skolan så han kan ju inte vara hemma istället. 

Är iaf jätte glad att att hon kommer hit igen. 

 

 

Så här kan vi sitta varenda dag :) närå men bra mycket oftare än nu iaf :) 

 

Nu är det läxdags med Lill A, det går jätte bra, jag är så glad över att jag fått ett smart barn! :) 

 

Later


Stan

Hemma efter en sväng på stan. När jag som bäst höll på att slumra till framför tvn så ringde telefonen. Det var As ena syster som undrade om jag hade lust att följa med och äta lunch med henne och svärmor. Han faktiskt dusha, klä på mig och sminka mig plus få på baby J kläderna och vara nere på stan på mindre än en timme. För att vara mig så var det bra gjort. Jag blir alltid anklagad för att ta så lång tid på mig även om jag verkligen skyndar mig på.

Usch jag känner alltid att jag pratar för mycket när jag är med dem och jag ångrar nästan alltid hälften av vad jag har sagt. Det känns alltid som att jag klagar på saker när jag är med dem. Jag tycker inte om att låta negativ, visserligen är det bara småsaker men ändå. Ja ja strunt samma.

Later

 

 


:)

Stackars lilla baby J, igår kväll när vi skulle sova hade han så mycket snor i näsan så när han andades snusade han så högt att det lät i hela lägenheten. A fick ta en pincet och försöka få ut det med så han kunde andas ordentligt. Sen sov han faktiskt hela natten. Visserligen vaknade jag och gick upp och tittade till honom varenda gång han gnydde till men det är väl så det är.

 

Lill A är i skolan och åker skridskor och lilleman har somnat så nu ska jag passa på att se på senaste avsnittet av The City

 

Later


Helg

Söndagkväll, barnen har kommit hem och själv sitter jag i den nya soffan. Japp... vi fick den :) Eftersom vi hade tänkt att beställa den den här månaden kunde ju inte konkursen komma mera lagom, billigare blev den också :) Sån jäkla tur vi hade att det var just den vi ville ha som de hade inne!! Nu är det bara ett nytt soffbord och klä om fåtöljen så är vardagsrumet som vi vill ha det. Ja sen är det väl alltid lite smådetaljer som ska fixas. Soffan behöver lite puffiga kuddar och så men jag köpte iaf en jätteskön pläd från Gant Home häromdagen som blir skön att svepa in sig i när man är lite frusen. 

 

Idag har jag, Veronica och Ingvill varit på bröllopsmässan. Så nu har jag en MASSA brochyrer att titta i. Inget planerat alltså men det är alltid kul att titta lite :) Planeat för sin bröllopsdag har man väl gjort ända sen man var liten men planerna har väl ändrats lite sen man var mindre om man säger så :) Men ngn gång framöver vill jag gifta mig iaf. A och jag är iaf överens om att vi vill ha ett vinterbröllop. 

 

 

 

Fint med snöflingor på bordet.

 

Satt sen på café soda i flera timmar och snackade massor. 

 

Puss

 


Stackars mig

Har fått så himla ont i halsen. Jag vill verkligen inte bli sjuk nu. Hopps att det går över snart bara. Jag började känna av det redan igår kväll men då trodde jag att det berodde på att jag nästan fick skrika när jag satt och fikade med Ingvill. Var på café Soda och fikade, de har ju öppnat igen efter ca tre års ombyggnad. Det var väldigt fräsht men det var ngr saker vi störde oss på lite men i det stora hela så var det snyggt.

Har dessutom (tror jag) fått ögoninflamation, vaknade imorse av att ena ögat var kletigt och alldeles rödsprängt. Baby J har varit smetig i ögonen i ca en och en halv vecka men ingen annan så vi trodde han bara blivit irriterad av ngt och nu när han är bra så fick jag det istället. Kul! Har fått gå runt i mina glasögon hela dagen, problemet är att det är alldeles för svag styrka och de är så små, Jag tänkte inte riktigt när jag valde dessa bågar. Barnen ska till stugan i helgen på julgransplundring så jag har verkligen ingen lust att bli sjuk nu, nu har man ju tid att göra lite vettigt. Å andra sidan så är det väl då man ska passa på att vara sjuk, då smittas ju inte de iaf, och man kan ligga och sova hela tiden, men men så illa får det inte bli helt enkelt.

Hade tänkt att gå ut på en promenad idag men det är så jobbigt när jag inte ser ordentligt.

 

Tittade på första avsnittet av The City nyss. Det verkar jätte bra. 

 

 

Snygg hårfärg, skulle kunna tänka mig ngt liknande fast ngt ljusare. Åh hon lever som en dröm. Ok jag vet att ingen har det perfekt men att få göra det hon gör.... det skulle vara ngt. Alla dessa vackra kläder... och skor och väskor och alla accessoarer. I mitt nästa liv ska jag bli rik och berömd :) 

 

Nu ska jag ta min onda hals och gå och lägga mig och istället drömma om Chanel, Gucci och Dior

God natt

 


En dag hemma

Igår var jag hemma hela dagen med baby J. Vi hade det jätte mysigt men eftersom man är van vid att hela tiden vara på G när man jobbar så hade jag en stund mitt på dagen då jag nästan kände mig lite utråkad, men det gick över ganska snart.

Efter att vi lämnat Lill A på skolan gick vi hem direkt och baby J var så trött så han somnade innan jag ens hunnit lägga ner honom i sängen. Då passade jag på att städa lite, inte världens roligaste men det är nu nödvändigt.

När han hade vaknat roade vi oss med en massa saker, vi tittade på Teletubbies, läste Max och dansade till MTV.

 

  

 

     

 

Sen var det dags för lunch med den söta haklappen (min favvo :) )

 

  

 

och kramats och pussats och busat på hög nivå

 

 

 

Sen hann vi sjunga och klappa änderna lite innan det var dags att hämta Lill A från skolan.

 

 

 

Det ser så skönt utt att sitta där, tänk om man visste hur bra man hade det då.

 

Lill A lekte med en kompis direkt efter skolan och jag tog lite te och läste min tidning som hade kommit :) och baby J fick en smörgås. Vad gillar vi sängkammar rufset då :) he he. Han sov på väg hem från skolan.

 

 

 

Till kvällsmat åt vi pannkakor och titta vilka fina pannkakor jag fick :) Lill A var på kalas på kvällen och jag gick och sjäng sen.

 

 

Ja det var min dag igår. och nu har jag fått roa mig lite också :) 

Later


Att göra eller att inte göra

Idag var den första lediga mammadagen igen. Såå skönt att inte gå upp tidigt och jobba hela dagen. Ja jag hade ju en "att göra lista" idag men som vanligt så kom jag av mig lite. Jag är en kvällsmänniska och har alltid varit. Jag minns när jag var yngre, då kunde jag gå och lägga mig sist av alla och då var jag ändå typ 14 ngnting. Men varje kväll tänker jag att "åh det här ska jag göra imorgon, det är ju inte så mycket." men ändå så blir det typ hälften om jag har tur. idag följde jag med A till skolan, tanken var att göra sällskap en bit men det blev nästan hela vägen iaf.

När jag ändå var i krokarna, tittade jag upp till farmor och farfar en stund. Tänkte bara komma upp och säga hej men jag blev kvar där ända tills det var dags att hämta Lill A från skolan så det blev både lunch och fika. Men åandra sidan har jag inte träffat dem sen i sommras så det gjorde faktiskt inget. Jag hann iaf med Infoteket och nu har jag bokat en tid med en studievägledare till på onsdag. Hoppas det har kommit in nya kataloger då men det är nog ingen idé att hoppas för mycket. Hittade iaf mina betyg så jag kunde andas ut så här långt iaf. Jag måste ju veta om jag poäng så det räcker när det väl är dags, så håll tummarna!

 

Imorgon tänkte jag börja plocka bort lite julsaker, det stod på listan idag egentligen men imorgon kanske vi får lite besök så jag hoppas jag hinner med lite innan dess ändå.

 

Natti

 


Buhu

Tänkte ta lite och äta nu eftersom det bara har blivit fika idag. A kom ut i köket för en stund sen och gjorde iordning en kopp te till mig och det var ju snällt. Hade lite funderingar på att ta ett glas vin och fira att jag är ledig ett tag, men A hade tydligen tänkt samma tanke fast då fira sin sista dag som ledig innan han börjar skolan imorgon. Så tji fick jag då vi bara hade ett glas kvar, måste köpa en ny box :) Där ser du mamma, det är inte bara jag! :p

 

Eller ja ledig och ledig föresten, imorgon har jag en liten "att göra" lista. 

Komvux

Infoteket

Ringa lite samtal

och så var det ngt mer som jag redan glömt, men det får räcka till att börja med :)

 

God natt


Kalas

Först julgransplundring och sen födelsedagskalas, den här dagen har varit full med fika. Eftersom barnen sov hos farmor inatt gick vi inte upp föräns halv tolv. Hade nog sovit längre om det inte var för att vi var tvugna att städa färdigt innan barnen kom hem. Det var dags att ta tag i klädkammaren ordentligt nu så i fredagskväll så rev vi ut allt i. Gu vad mycket skit som man bara slänger in, men men nu är det rensat iaf så nu ska vi bara köpa lite snyggare förvaringslådor att ha sakerna i. 

 

 

Världens finaste pojkar dansar kring granen

 

Hade en riktigt skön dag igår med. A sov nästan hela em och jag satt och såg på The hills. Ska börja på fjärde säsongen nu. Bakade scones och satt själv utan ngn som störde, jag hade det jättemysigt. En tjej på jobbet ska flytta till Göteborg i slutet på januari så igårkväll hade hon inflyttningsfest, utflyttningsfest och avskedsfest på samma gång. Hon flyttade till sin nya lgh 1 januari så hon bor  bara där en månad. Det blev en trevlig kväll. Tanken var att vi skulle gå ut sen men en skulle jobba dagen därpå, en annan hade varit ute dagen innan och jag var så trött så jag orkade faktiskt inte. Visst jag kunde ha följt med ut en stund men jag kände att jag borde verkligen gå hem och sova ordentligt när jag hade chansen. Så A kom och mötte mig med ett par bekävmare skor, orkade inte gå på klackar i en allt grus som ligger på trottoaren nu när snön smält bort. 

Men trevligt var det ändå, hon hade gjort en massa mat och bjöd på sangria. Det har jag inte druckit sen jag och syrran var på Mallis för ett par år sedan. Åh det var kul!!! Pratat om att åka igen ngnstans men har inte riktigt haft pengarna över. Det är så mycket annat som stått över på listan. Men ngngång så!!

 

Kram


En rolig kväll

Den här kvällen blev lite annorlunda än vanligt. Skulle gå och fika med min kära vän Amelie efter jobbet. Hon hade sett en byrå på blocket som hon vill köpa. Den finns då i Linköping så hon frågar om jag vill följa med dit och hämta den och så kan vi gå på stan och fika där. Visst det kunde vi ju göra. Hon hämtar mig på jobbet och väl ute en bit på vägen kommer hon på att spolarvätskan är slut. För att se vart vi åker sitter vi båda två som frimärken med ansiktet mot framrutan. Halvägs stannar vi till på en mack och tvättar rutan och motorhuven och fälgarna och registreringsskylten och lite på listerna... vi fick ett knasigt infall.

Väl framme, efter att faktiskt ha hittat rätt direkt, släpar vi ut byrån till bilen. Nästa problem, hur i helsike skulle vi få in byrån i bilen? Tyvärr hade hon inte mätt bilen innan för att kolla att den gick in men efter lite drygt en halvtimmes provande fram och tillbaka får vi in halva i kofferten. Tjejen som hade sålt byrån hade en stor plastbit efter att ha köpt ny säng som vi trädde runt. Eftersom vi inte hade ngt rep att binda fast den med fick vi tag i presentsnöre i guld. Ja efter ett ganska många varv snöre såg hela bakdelen av bilen ut som en jättepresent. Att stanna och fika i Linköping var det ju inte tal om nu så det vara bara att sätta oss i bilen och hoppas på att det skulle hålla hela vägen hem. Amelie bad mig att hålla låda hela vägen så hon slapp se bilder av byrån ramla av och jag gjorde mitt bästa. Stannade och hade lite snöbollskrig med bilen en stund innan vi åkte vidare men det hjälpte inte så mycket.

 

När vi väl var hemma och byrån stod på plats åkte vi till poseidon och åt pizza. Hemma vid kvart över tio. Ja det blev en helkväll.

Nu är det sängen, skulle gå och lägga mig tidigt men det sket sig idag med.

 

Puss och god natt


Jobb och jobb

Ja idag var man tillbaka på jobbet igen då. Två dagar kvar sen är jag ledig igen. Iofs var det roligt idag på jobbet, jag kände mig på bra humör. Det och sen vilka man har omkring sig speladr en stor roll. Var ganska lugnt för min del så jag hade tid att sitta och titta på lite utbildningar. Jag känner mig mer och mer sugen på att börja läsa och ta tag i mitt liv. Tyvärr så funkar det inte så bra just nu. A ska ju börja plugga nu på måndag men jag ska förbereda så mycket som möjligt tills det blir min tur. Sen är det ju det här med att flytta, jag tycker om stan vi bor i, jag har ju ändå vuxit upp här, man känner rill allt och man har vänner och familj. Fast egentligen har jag bara halva min familj här eftersom mina syskon bor i andra städer, men ska vi flytta kommer jag ÄNNU längre ifrån dem.

Ja ja det är iofs inte så mycket att speckulera om nu eftersom det är ett tag kvar men ändå. Och så ska jag ju komma in med men det är ett senare problem. Men jag har ju som kännt inget tålamod och när jag väl har bestämt mig för en sak vill jag helst att det ska ha hänt redan igår så jag får väl träna lite tålamod nu då :) ÅÅH JAG VILL JAG VILL JAG VILL!!!!.... NU

 

Just det, jag skrev för lite sen om att Lill A börjar bli stor. På väg hem från badhuset i lördags berättade han att han och två kompisar hade tittat på porr på datorn hemma hos dem, han visste förstås inte vad det var, men vi sa att han inte fick titta på det. Så härom dagen hade han en annan kompis här. A höll på att fixa med datorn som Lill A ska få och han berättade för sin kompis att han skulle få en egen dator.

- Åh vad bra, säger kompisen, då kan vi titta på visk visk

- Nej, säger Lill A, jag får inte göra det och vet du det var äckligt för det var en kille och visk visk visk.

Jag stod i köket när jag deras konversation. Kunde inte låta bli att le eftersom jag förstod vad de pratade om. Men jag måste få säga att jag är så stolt över Lill A, att han vågar stå på sig och säga ifrån. Får han inte göra en sak, då gör han det inte heller. Det är inte första gången som han säger ifrån. Det är så lätt att man dras med när kompisarna gör saker, men inte han... än iaf. 

 

Ska göra lite nytt te, har en ny favorit, grön havtorn goji. Sen blir det ett avsnitt med The Hills, eller två... eller tre... åh jag har ingen självdiciplin.

 

Nu blev jag riktigt förbannad i tre sekunder när jag klickade bort fel sida och hela inlägget försvann, men det fanns visst kvar, PUH, stackars A för han hade fått ta den skulden annars :)

 

Puss och God natt


Soffjakt

IDag har vi gått och gått och gått. Gick hemifrån vid halv 12 till Maxiområdet i kylan. Faan vad kallt det är! Men solen lyste ju tack och lov så det var ganska skönt ändå, skulle kanske ha tagit en mössa men men. Är ju desperat ute efter en ny soffa. Vi får se, kanske blir det en på lördag som vi har tittat på eller också dröjer det ett tag till. Vi har faktiskt bara hittat en som vi tycker om, det roliga är att den är inte särskilt bekväm, men vad fan, den är snygg! Är det inte det som är huvudsaken? :p Ska piffa till den lite med lite snygga kuddar och en mysig filt så blir det kanon. Men som sagt, mer om det på lördag. Tyvärr så glömde vi bort att det var trettondagsafton idag och butikerna stängde lite tidigare så vi hann inte med alla. 

 

Fick inte med oss all mat vi handlade men som tur är jobbade As syster i närheten så hon fick köra hem det till oss när hon slutade. Hon är snäll hon! Gjorde toast till kvällsmat idag med, åh det är så gott min favvo är med tomat, pesto och mozzarellaost  *mums*. Trevligt med sällskap, vi har ju ett liiitet kök men vi fick in sex personer runt bordet ändå. Perfekt eftersom vi kan göra fem toast i taget, Lill A har ett eget hjärn med "Sponge Bob". 

 

Nu är det The Hills som gäller innan sängen.

Puss


*Gäsp*

Jag älskar mina barn mer än ngt annat, men just nu har jag nästan lust att byta ut en utav dem. Baby J har vaknat tre gånger varje natt och vill ha mat och skrikit i snitt två timmar om natten. Inatt var värst, då vaknade han kl 3 och höll på till kl 8. Han sov lite omvartannat efter kl 7 men var jätte orolig hela tiden. Ingenting hjälper, om det är tänder, växtvärk eller vad det är det vet jag inte. Men så här har han hållt på i ca två veckor, visserligen har han alltid vaknat två ggr varje natt och ätit sen han föddes, men då somnade han ju iaf om efter vällingen. Tack och lov att han har en duktig storebror som leker med honom på fm så vi får sova lite, han är SÅÅÅ duktig. Själv känner jag mig (och ser säkert ut som ett) levande lik numera. Inte nog med det, man har ett heltidsjobb att sköta med.

Idag hade vi tänkt att inte sova så länge eftersom vi skulle på ettårskalas men vi han iaf dit under em. Det var iaf öppethus och det var tur för våran del. Tyvärr var födelsedagsbarnet sjukt men han orkade vara med lite iaf. 

Tårtan var jättefin. När lille Oliver föddes fick han ett par tossar av oss som har blivit hans absoluta favoriter, en fick äran att pryda tårtan (i form av marsipan dock) Den hade de gjort väldans bra! 

 

 

Orginalet syns bredvid. 

PS. Självklart vill jag inte byta bort mina barn, men lite sömn skulle inte sitta fel!!

Kram


Badhuset

Idag har vi varit på badhuset och stojjat. Eller ja, Lill A har det iaf, vi andra satt mest och blev kalla trots att vi var i den uppvärmda poolen. Ett tag satte vi på baby J en flytväst och i den låg han och flöt omkring och tyvkte det var jätteskoj att plaska med armar och ben allt han kunde! Ha ha lilla sötnosen, han skrattade typ hela tiden. Problemet kom när han ville vända över på mage, det enda som hände var att han svalde massa vatten.

När vi som bäst satt i bebisbassängen uptäckte vi att det flöt omkring bajs i våran del. Tack och lov hade det inte hunnit flyta bort till oss men låt mig få säga så här, den skyldige ungen var inte hård i magen iaf. Snabbt förflyttade vi oss till simskolepoolen istället. Det borde vara krav att ha blöjbadbyxa på alla barn som fortfarande använder blöja inte bara på små bebisar. men jag tror faktiskt inte att det finns i lite större storlekar, men det borde göra det. 

 

Upptäckte till min glädje.... eller kanske inte just då, att jag behöver köpa en ny bikini. Jag har haft tre stycken och har kännt att jag kanske inte egentligen har en riktigt bra anledning till att köpa en ny, även om jag har velat. Men idag på badhuset upptäckta jag att den jag hade på mig var en aning, hm vad ska man säga, see through. Det är vid sådana tillfällen det är praktiskt med småbarn. Jag bar baby J i famnen mellan bassängerna, så var det problemet löst :) Iofs så såg man nog inte så mycket om man inte tittade ordentligt men ändå. En av de andra var dessutom fylld med sand sen Turkiet så nu har jag bara en kvar, yieey!!! 

 

Nu är det snart dags för fredagsmys som vanligt.

 

Kramis


Nyårsdagen

Idag har varit en riktig slappardag (som många andra, jag vet) men iaf. Fick sovmorgon idag, ända fram till kl 12. Bra start på det nya året :) Ja de andra hade ju ätit frukost innan så för min del blev det brunch när de åt lunch. Våfflor med varma hallon, chokladglass och grädde, föreslog att vi skulle göra det till en tradition och jag fick inga protester direkt. Lagom att inviga våran julklapp, ett dubbelt våffelhjärn. 

Har sedan suttit i soffan hela dagen och haft Gossip girl maraton :D Det var länge sen jag såg på det så nu har jag bara 4 avsnitt kvar så är jag ifatt :) Funderar på att köpa första säsongen men jag väntar lite för att se hur många säsonger det blir. Sex ant the city kom ju i en skokartong med hela serien men jag hade ju köpt säsongerna var för sig och det känns lite onödigt att köpa kartongen bara för att det är snyggare. Kanske, om den går ner i pris lite :) 

 

Blir lite avis på Jenny i GG, jag vet det är bara en serie men ändå. Hon har en sån talang, iofs så får hon inget stöd från sin pappa och det är ju inget jag avundas men att vara så duktig däremot. I det här avsnittet hade hon på sig den omtalade H&M klänningen. Kollade faktiskt på den men kom fram till att den såg mer ut som ett linne än en klänning så jag skippade den. Känner mig inte så bekväm i SÅÅ korta klänningar. Jag har ändå två barn! 

 

Åh vad jag längtar tills jag har min symaskin!!! Jag vet, jag tjatar om den men jag längtar verkligen. 

 

Nu sitter jag iaf med ett glas vin och lite ost. Här är det inga tebaljor på kvällarna längre, jag har semester :) he he, och mamma, det är ingen fara jag tar bara ett glas :p 

 

Puss


Nyårsafton

Nu är det första dagen på det nya året. Kvällen firades hemma med la familia. Gick nyårspromenaden som börjar bli en tradition. 

    

Det gick faktiskt hyfsat att ta sig fram med barnvagnen, men vi gick inte riktigt hela vägen. Blev lite besviken på marshallerna i strömsparken men men. 

Hemma blev det trerätters middag men hummer, oxfilé och en bakad choklad efterrätt. Mums mums. Tom Lill A åt köttet men det slank i bättre när vi sa hur mycket det kostade ha ha. Vi får äte det lite oftare så kanske han inte behöver sitta och gnälla i en timme varje gång vi äter kött. 

Vid tolv gick vi ut och tittade på fyrverkerierna och skålade. En lugn kväll men mysig ändå. Nu ligger barnen i sina sängar och jag och A sitter och dricker vin och äter ost.

Gott nytt år på er