Grattis syster

I helgen firade vi min systers födelsedag. Vi bjöd med henne på en kryssning med spa inriktining. Vi åkte med Birka den här gången och snacka om skillnad mot Viking Line. Den här båten var jätte fin och det var inte alls samma fylleresa som det är med många andra båtar. Det var mest pensionärer och barnfamiljer. En full finne som stötte på Brorsans sambo i hissen men annars var det lugnt :) 

 

 

Vi hade bestämt med Peter att han skulle sitta med Anna i baren på Hilton, så när de satt där ute så kom vi tågande allihop, SURPRISE!! Hon blev glad men inte så förvånad, hon hade sina aningar men vad det var hon skulle få kunde hon inte gissa iaf he he.Så vi satt alla på deras uteservering först och tog en drink innan vi gick till båten. Vi gick först till respektive hytt, Anna och Peter fick en egen tvåmanna hytt och vi andra delade men det gick bra. Sen gick vi upp till deras hytt och sjöng och hade med oss champagne, jordgubbar och choklad, mums.

 

 

Efter en rolig stund i hytten var det dags för middag. Konongod mat, tyvärr blir jag mätt alldeles för fort numera men lyckades iaf få i mig lite. Pilgrimsmusslor med vit chokladmousse (intressant kombo men god), oxfilé och chokladbit. 

 

Vacker utsikt från båten, tyvärr drog det från fönstret.

 

Dans och drinkar (alkoholfria drinkar och cola för min del) efter det. 

Morgonen efter gick vi upp ganska tidigt och åt frukost. Den här dagen var det spa som stod på schemat. Anna fick sin "Choklad från topp till tå" behandling medans vi andra shoppade tax free och var med på frågesport med alla andra pensionärer ha ha. Sen hade vi spa avdelnignen nästan för oss själva. De har ju två stycken avdelningar, en som alla kan vara i med stor pool och solstolar och den lite mindre som vi hade, men den skulle då vara lite lyxigare. Och det kändes bra lyxigt också. Det var ju som tur var kanonväder också. Man fick handduk, tofflor och badrock. Poolen var nästan framme i fören så vi såg ju hela tiden vart vi åkte

 

Och visst blev jag snygg ha ha

 

Sen satt vi och bubblade i två timmar, bastade lite och drack gott. Det var såå underbart så det går knappt att beskriva. Sånt borde man verkligen unna sig oftare!! Det var så härligt!!

 

 

Utsikten från tjejbastun.

 

Jaa det var den resan. Skulle vara kul att göra ngt liknande igen tillsammans. 

Puss


Naken!

Dock med kläder på he he. Däremot saknar jag en telefon. Lämnade in min Prada för tredje gången igår, dessvärre hade de ingen lånetelefon så just nu är jag utan. Finns det ngn som kan låna mig en? Jag vägrar vara utan en i fyra veckor, man funkar inte utan!!!! Det är ju trots allt inte bara en telefon, jag lyssnar på musik på väg hem från jobbet också. Jag menar hur kul är det att gå samma väg 40n min varje dag utan ngt att göra? Nä just det. Däremot, kan de inte fixa den den här gången så har jag siktat in mig på den här Xperia:

 

 

 

 

Puss


Ha ha ha

Är inne på Mamas hemsida och tittar för första gången. Där finns ett reportage med mammakläder, eller rättare sagt "vanliga" kläder som man kan ha fast men är gravid. Detta är en av bilderna:

 

 

Jag skulle vilja se den gravida kvinna som går ut i denna outfit!!!! Pufftrosor i all ära men njae... kanske inte


mmm...

Eftersom vi som sagt är barnlediga ikväll tyckte jag vi skulle passa på att göra ngt som vi inte kan göra i vanliga fall när vi har barnen hemma. A tyckte vi kunde se på film hemma... nää för det gör vi ju inte i vanliga fall??? :p istället kom vi fram till att vi går på bio. Vi missade den tidiga visningen så istället ska vi hålla oss vakna till den sena. A har somnat på soffan så han förbereder sig bra, jag däremot slösurfar och drömmer om klänningar som jag inte kan ha nu... som dessa tex

 

 

Dessa från Nelly.com

 

puss


Lördagmorgon

Frukost med scones och min stoora tekopp. Ja jag vet att jag äter det ofta men det är gott! Nybakat på morgonen är det bästa som finns. A har jobbat inatt och sover nu, mumlade för en stund sen att han också ville ha frukost men jag tror onte jag får liv i han nu så han får det senare istället. Är ju barnledig i helgen eftersom barnen är i stugan. Skönt för dem att komma ut dit, Alexander tycker det är det bästa stället i världen. Joshua kan ju inte prata än men jag är nog ganska säker på att han trivs där han med :)

 

 

Legobygge i kökssoffan

 

Ja får se vad jag hittar på idag, planen var ju att rensa alexanders rum men nu skiner solen och då lockar en fika i solen mycket mer hm.....

 

Later


:D

Fick världens bästa nyhet igår.... :) Men jag kan inte säga vad det är än :p

 

Puss


Rent hus

Städdag!! Ok jag har framtills nu varit ganska optimistisk tror jag. Jag har trott att jag har bott ihop med Kaos i egen hög person, och det stämmer ju. Problemet som jag nu upptäckt är att han har förökat sig till 3. Just nu är A ute och cyklar och barnen är i parken med hans syster C, så jag yrar runt här som en tornardo + att jag tvättar. Men barnen ska vara i stugan med mormor och morfar i helgen och det är nog tur det för jag behöver nog ha en hel helg på mig att rensa. Alexanders rum tänker jag inte ens bry mig så mycket om idag utan det får bli ett senare projekt.

 

Later


Gullungen

Oj oj oj vad det blir dåligt bloggat här. Men det är ju mest jobb och sova så det finns inte så mycket att skriva om. Joshua har iaf fått dille på skor så nu går han runt i våra skor så fort han kan. 

 

 

Ngn mer än jag som tycker han påminner om Mästerkatten i stövlar?

 


Fröken duktig

... har jag varit idag :) Bakade scones till frukost til mig och barnen, A åkte iväg tidigare eftersom han skulle cykla Glan runt idag (som visade sig inte vara Glan runt men men). Städade och tog hand om tvätten som ingen orkat göra tidigare. Sen ringde As syster S och frågade om vi skulle ses, hon var barnvakt åt sin lillebror som är 5 år och han och Alexander brukar leka bra. Så vi gick och köpte glass och sen gick vi till mammas och pappas gård och lekte där, den är så mycket bättre än våran. Det var så skönt att sitta i solen och ta det lugnt, så det var bra att hon ringde annars hade vi nog inte kommit ut idag. Alexander är ju ute jämt men vi andra två är det lite sämre med ibland. Det är ju så mycket som man inte orkar göra i veckorna längre och då är det ju bara helgen kvar men snart ska jag ju ha semester så då ska vi vara ute :) Iaf, när vi kom hem bakade jag rabbarberpaj. Jag känner mig som sagt riktigt duktig idag :) Nu ska jag göra ostpaj och tacopaj.

 

Later


Ameh...


Igår skulle vi iväg på utv samtal på Alexander skola, så för att det skulle gå lite snabbt löpte vi pizza. Men när jag öppnar kartongen till min capricciosa har de lagt på färska champinjoner!!! hallå vad hände med de vanliga burkchampinjonerna!! Ok, vissa tycker kanske det är bättre men jag tycker inte om färska champinjoner. De ska väl lyxa till det lite men för att kompensera priset ligger det typ fem stycken på.. ok kanske inte riktigt men bra mycket mindre än vanligt iaf.





Pojkarna smaskade glatt... usch ingen näringsrik mat för dem direkt men ja ja, de äter iaf :) Alexander äter inte ris och Joshua äter inte potatis så det blir mycket pasta hemma hos oss :) Så det var iaf lite variation he he.

Mötet på skolan gick iaf bra, men han är precis som jag, tänker hellre på annat än på det det han ska.


Later


!!!!

Att det ska vara så förbannat svårt att vara trevlig när man ber om hjälp!!!!!!!! Ibland behöver man kanske vara lite tydlig så andra fattar! Det är inte jag som är dum i huvudet!

Möte

Flexade från jobbet tidigare idag eftersom vi hade möte med skolan som Alexander ska börja på. Vi ville höra lite om hur de tyckte det hade gått för honom förra veckan. De var jätte positiva och ville att han skulle börja där. De hade tyckt det var jätte roligt att ha honom där, det var så skönt att höra. Visserligen trodde jag inte att det skulle vara ngt problem men det är roligt att höra att de tyckte det hade gått bra. I fredags skickade de dessutom ett sms till A där de skrev att de var så nöjda med honom och att han hade gjort stora framsteg och att han var så duktig. Snacka om att man skulle kunna spricka av stolthet ha ha. Hon berättade det idag med, det var när de skulle lyssna på hans läsläxa som de tyckte han var så duktig och hon sa att hon blev så glad att hon var tvungen att ge honom en kram för att han var så duktig! Det är skönt att få lite respons och att man får höra alla bra saker och inte bara dåligt. Nu var det ju inget dåligt men bara rent allmänt. Så det känns jätte bra att flytta på honom. Nu får vi väl se om de ska vara i de lokaler de är i nu eller om de ska flytta. De sa att de letade nya lokaler eftersom de ville ha hela skolan på ett ställe. Nu är de 6-8 år på ett ställe och 3-9 på ett annat. Men vi har luskat lite på och har en gissning om vart det kan tänkas bli och det är iaf fortfarande på hyfsat avstånd så det ska nog funka i så fall. Men vi hoppas att de kommer vara kvar där de är iaf ett år till så det blir nära för vår del. Men vi får väl se.

 

Nu är det iaf sängen. Puss och god natt


Kryssning

Var på kryssning i helgen och hade årsmöte med FBIS (Förbundet Blödarsjuka I Sverige). Väldigt intressant faktiskt. Fick det ärofyllda uppdraget som rösträknare och retuscherare på årsmötet he he. Fick bla information om det kvinnonätverk som min syster har jobbat mycket med. Jag måste säga att jag är väldigt stolt över henne och det arbete som hon har gjort. Och det var kul att höra exakt vad de har jobbat med.



Joshua tyckte det var jätte spännande att stå i fönstret att titta ut. Han sprang fram och tillbaka och skrattade.


Fick bästa platsen längst fram i mitten när båten åkte på morgonen när vi åt frukost. Frukost buffén brukar vara bland det bästa :) mums mums


Även Alexander tyckte det var roligt att sitta i fönstret.


Typiskt, under tiden vi hade årsmötet var det jätte fint väder med sol och blå himmel, när vi var klara var det regn och blåst. Men vi var ju tvugna att gå runt och titta iaf :)


Alexander i baren, kvällen innan hade han dansat som en galning (mammas pojke :) ) Sen var han så trött så han somnade på en stol och vi fick bära hem honom, lilleskrutt :)



Joshua på plats i fönstret igen, spännande att se när vi är på väg in i hamn.


Fredag

I vanliga fall slutar jag halv två på fredagar men idag hade jag lovat att gå till fyra, kvart i fem stämplade jag ut då det helt plötsligt blev massor att göra lagom när det var dags att gå hem. Iofs hade jag lämnat tiden lite öppen så det gjorde inget. Men jag var bra trött när jag kom hem. Dessutom har jag känt mig jätte konstig igår och idag. Jag är jätte yr, det räcker med att jag tittar åt ett annat håll så har det känts som jag åker virvelvinden eller ngt även om jag har huvudet stilla. Lite obehagligt faktiskt. Men jag har kollat både blodtryck och Hb och allt var bra så jag vet inte vad det är. Får se imorgon när vi ska på kryssning ha ha, det kan ju bli riktigt skojigt :) Nä, jag hoppas nog på att det är lugnt på sjön. 

 

På fredagar är det ju obligatoriskt fredagsmys hos oss men ikväll var det ju hockey Sverige - Canada. Efter en del övertalning från As sida fick vi väl gå med på det då. Alexander och han traskade iväg till affären för att ladda upp med snacks. Alexander får ju bara äta godis på lördagarna men idag gjorde A ett undantag, enligt mig en muta för att få se på hockeyn ha ha. Så hur ser det ut nu då, Alexander sitter lydigt och hejar på Sverige och vräker i sig godis och A... sitter och sover i fåtöljen. Underbart!

 

God natt


Grabbhalvan

Igår var jag och hejade på resten av familjen i grabbhalvan. Pappa och bror har ju utmanat varandra i ett par år nu men nu börjar resten av grabbarna i familjen hänga på med. Alexander och syrrans sambo (han kunde tyvärr inte vara med i år) hade debut förra året och i år var det As och Joshuas tur. Joshua sprang naturligtvis inte utan satt snarare och hoppade i vagnen men med runt var han. Och vi blev riktigt imponerade av Alexander. Han sprang runt på 34.38 och då måste även tilläggas att han hade starttid kl 18.35 men kunde inte börja springa ordentligt förän 18.40 eftersom det var massa före som gick i vägen. Det är ju lite irriterande att de som ska gå alltid ställer sig först, de blockerar ju vägen för andra. Men men, han var jätte duktig. Han var så igång när han kom i mål att han fortsatte springa runt. A hade fått honom att hålla ett jämnt tempo hela vägen för att inte trötta ut sig i början, men nästa år kan de nog springa lite snabbare ändå och då ligger nog pappa och bror illa till he he :) Han var inte många minuter efter dem nu. Går man in på grabbhalvans hemsida och resultat så kan man se en filmsnutt när de kommer i mål.  Det finns även bilder på NTs hemsida, Bildspel 9, bild 7 och 8.

 

Ngr förväntansfulla grabbar

 

Slutspurten

 

Efteråt gick vi hem till mamma och pappa och åt Spicy hot. Jag var så trött så när Joshua hade bajsat så var min bror snäll och skulle byta på honom, problemet var att jag hade glömt att ta med blöjor.... ja vad gör man då, man tager vad man haver så att säga. Dessvärre var, att det enda som fanns var en stringbinda. Så vi la den i bodyn och på med resten av kläderna och skynda hem och hoppas på att vi klarade oss hem utan en större översvämning. Och vi hann :) 


Katching :)

Ja då är man värd lite nu då he he. En kvinna från försäkringsbolaget var hemma hos oss igår och vi satt och pratade livförsäkring i över två timmar. Barnen är ju försäkrade från början men det känns skönt att om det skulle hända oss ngt så klarar sig de lite iaf, och den andre också om en av oss försvinner. Hoppas hon får övertid bara för som sagt hon gick inte förän efter tio. Samma kväll som vi hade tvättstugan och tror ni inte den ena j-a maskinen är trasig så det finns bara en. Mamma, jag kommer hem till er ngn dag :)

Later

:)

Åh vilken skön kväll jag hade igår. As syster C kom och hämtade barnen och tog med dem till Mc Donalds. Lilla Joshua glufsade i sig en hel hamburgare och en halv liten pomme, dessutom fick han välling innan han skulle sova. Under tiden var A ute och cyklade så jag hade hemmet för mig själv :) passade på att se på ngr avsnitt av Gossip Girl som jag inte har hunnit se än. När de kom hem sen så var det dags för sängen för småttingarna, sen satt jag och C och drack te och pratade lite. Det var nog första gången som vi gjort det, det var mysigt. Hon är så himla gullig.

Puss

USG

Så var den här dagen över också, som man har gått och längtat efter så länge. Det var dags för det sista ultraljudet. Iaf de som görs rutinmässigt. Sen har jag ju alltid fått döra ett till eftersom min mage alltid slutar växa på slutet men mig har ju inte det gjort så mycket he he och bebisarna som varit där inne har ju mått bra så det har ju inte varit ngn fara. Gissar på att det kommer bli så den här gången också men det är ju ett tag kvar tills dess men det lär väl märkas. Barnmorskan som gjorde det var ju inte världens roligaste men men. Hon satt och mumlade en massa för sig själv och när hon hade suttit och tittat på hjärtat i vad som kändes som en evighet frågade till slut A om det var ngt som var fel men det var det inte sa hon. Men vi fick ett par bilder iaf.... eller ja fick och fick vi blev snarare rånade på köpet. Ok att det ska sparas hela tiden men 50 spänn för ett litet kort är enligt mig ganska mycket, så det blir ju lite om man vill ha fler kort. Vi tog tre, vi bad henne att ta ngr till så vi kunde få lite olika vinklar men hon tog bara likadana som innan men det är lite skillnad på dem iaf, på den ena ser man en liten hand och en annan ryggraden och den tredje lite av benet (tror jag). Den är så fin våran lilla bäs :) Men det vet det sjutton om man inte ser bättre på det första vi gjorde.

 

 

Nu ska vi se på House... om jag orkar hålla mig vaken :)

 

Puss


Vår

I fredags var det 1 maj. Det firades hos morfar som fyllde år. Jag skrev ett inlägg om det på kvällen men blogg.se klarade visst inte omställningen eller ngt. För irriterande nog ville det inte publiceras. I alla fall invigde jag våren i dessa små darlings :)

 

 

Hjälpte min barndomskompis Camilla att flytta i lördags. Hon och sambon har köpt hus.... buhu, vill också ha!! Det var jätte fint och jättefin utsikt. Som tack för hjälpen bjöd de på lunch på Lindögrillen. Det var en riktig kanondag, jätte mysigt att sitta där. På em gick vi till Tivolit i Folketspark och busade.

 

Berg och dalbanan är alltid en hit

 

Stackars Salle, först tyckte han att det var jätte kul men sen blev han lite illamående och så fick han ont i ryggen. Upptäckte ett stort blåmärke på ryggen dagen efter, vilket troligtvis var pga den här. Men det gick fort över med hjälp av lite sockervadd :)

 

 

Även Joshua fick åka lite karusell, men det var väl sådär

 

 

En tur i "Lustiga huset"

 

Sen promenerade vi hem.