Bara det är gott nog...

Min son är ett levande bevis för att det går att äta och sova samtidigt...


Söndag

Idag skulle jag ha träffat Nina och hennes barn och promenerat ut till Maxi men så blev det inte. Det brukar ju bli en runda på ca 12 km och jag var så sugen på att gå ut men det är inte lika kul att gå själv så istället blev det strömmen Jag var jättetrött efter första varvet redan men jag kan ju inte ge upp så fort, jag hade ju bestämt att jag skulle springa mina tre varv och det och runt parken blir 10,3 km. Efter andra varvet funderade jag starkt på att springa hem men kände att jag chansar på ett varv till och orkar jag inte så får jag helt enkelt ge upp och gå resten men när jag hade kommit halvägs sista varvet piggnade jag helt plötsligt till så jag sprang ner till parken och drack vatten och tog sen ett varv till :) så det blev totalt 13,2 km istället! så nu känner jag mig riktigt nöjd :)

Nu blir det en snabb dush och en sväng ner till stan innan de stänger.

Fattig

Var hos tandläkaren i torsdags, ska dra ut min visdomstand. 3000 spänn ska de ha för att dra ut den!!! det är fan inte klokt. Jag får önska mig presentkort hos tandläkaren när jag fyller år ha ha. Huva, nu är det bara en vecka kvar tills den stora dagen :s Sen är man ett år äldre...

 

Nu ska vi ner på stan och trängas på Augustifesten...


Tisdag

Äter chokladbollar med oboy på istället för pärlsocker... gott. Och klockan är alldeles för mycket. Träffade upp Camilla på sten efter jobbet och ho har varit här hela kvällen och snackat skit. Träffade även syrran en stund. Skulle reklamera en klänning som blev jätte ful och noppig efter att ha använt den en gång. Gick först till den affären jag hade köpt den i men hon var ny och visste inte hur man skötte reklamationer så hon hänvisade mig till den andra affären i samma kedja. Men eftersom jag intehade ngt kvitto sa hon att jag kunde gå till banken och få ett utdrag så de kunde se att jag verkligen köpt den där, gick till banken och fick ett utdrag och sen tillbaka till affären. Då skulle de skulle leta upp kvittot i deras dator men de hittade inget... så klart de inte gjorde, det var ju i den andra affären jag hade köpt den... oups :) gick tillbaka dit men eftersom hon fortfarande inte kunnde hjälpa mig så skulle jag komma tillbaka imorgon... suck. Som tur var kan syrran gå dit imorgon och det tackar jag för. Hinner inte dit när jag slutat och innan butikschefen går hem.

 

Bara en boll till innan jag går och lägger mig :)


London dag 5

Så hade sista dagen kommit :( vaknade kl 11 efter att ha sovit i två timmar. Fick lite halvt panik när jag skulle försöka packa väskan!!! Den var FULL, fick plats med ngr småsaker i Amelies väska och alla kläder jag kunde få på mig tog jag på mig, dvs ett linne två tröjor och en kofta och kavajen över armen. Och självklart var det den varmaste och finaste dagen idag... Promenerade en bit genom Hyde park med väskorna innan vi tog bussen sista biten till oxford street.

 

 

 

Lite sista minuten shopping och sen var det bara att ta tåget till flygplatsen. Kunde inte fatta att det redan var dags att åka hem, så länge som vi har väntat på den här resan!! Funderade på att "missa flyget" men eftersom ingen av oss hade så mycket pengar kvar så var det inget direkt alternativ ha ha. Var lite nervösa för övervikt så vi tog ju som sagt på oss allt vi kunde och stoppade fickorna fulla. Min resehandbok stack jag ner i byxlinningen i ryggen, den syntes ju inte under alla tröjor ha ha. Men vi behövde inte väga väskorna så det kändes som mycket jobb för ingenting men å andra sidan är jag inte så säker på att jag hade hålt måttet ändå så vi var ju tacksamma iaf :) Fick springa till gaten, och det var en bit, men vi hann.

 

 

Tittade ut på molnen på vägen hem, försökte sova men det gick inte. Kom till slut hem till ett grått och lite regnit Sverige :( Men när jag kom hem hade A städat och lagat mat så det kändes ganska bra att komma hem iaf :)

 

 


London dag 4

På lördagen promenerade vi till Notting Hill. Det är den största marknadsdagen på Portobello road. Gick omkring i stånden och även om det är ngt helt annat där så kan jag inte låta bli att få lite karnevalskänsla. Det känns mest som skräp även om det inte är det, men handla i stånd... nää, det är inget för mig. De har en känd vintageaffär där med en massa märkesgrejer, men när man kom in så stack doften av begagnat och rökelse i näsan. Provade ett par skor från Jimmy Choo men de var för stora. Men jag har svårt för begagnat, jag vet, det är jätte inne nu att köpa vintagegrejer men ... nää, inte för min del. Jag vill ha rent och fräsht!

 

 

De har så mycket fina hus här, vi gick omkring båda två och bara njöt och tittade ut vilka hus vi skulle vilja bo i :)

 

 

 

Var ju såklart tvugna att gå förbi "The travel bookshop" :)

 

Och de här var vi också tvugna att köpa ;)

 

 

När stånden började tunnas ut tog vi bussen in till varuhusen, Harrods, Harvey Nichols och Selfridges för att köpa väskorna vi hade tittat ut :) Vi fick leta lite efter rätt färg men tillslut så hittade vi dem och gick glada därifrån :)

 

På kvällen såg vi musikalen Legally blond och den var faktiskt riktigt bra! Var lite skeptisk till den men samtidigt så nyfiken men jag är glad att vi såg den. Funderade på Dirty dancing först men valde den andra till slut.

 

 

Efter musikalen var klockan ganska mycket så det blev Mc Donalds till middag sista kvällen. Amelie hade kollat upp en klubb som hon ville gå till så efter lite letande (ha ha) så hittade vi den. Men den låg ganska långt bort så det var lite att åka och det var problem med tunnelbanan innan men tillslut kom vi fram. Som tjejer fick vi gå direkt in men många killar fick gå igenom en säkerhetskontroll :) Därinne var det jättestort, flera dansgolv och em massa olika barer och gångar. Det var 4000 personer där!

 

 

Det var en kul kväll, pratade med lite olika folk. En kille ville bjuda med mig på en resa till Dubai så jag fick hans kort och så skulle jag maila min adress så skulle han skicka biljetten ha ha :)

 

Runt kl 6 började vi leta efter en tunnelbana som var öppen eller ngn buss men hittade ingen. Gick förbi en Mc Donalds som var öppen :) det var gott då kan jag lova!

 

 

Kvart i åtta på morgonen kom vi till hotellet sov i två timmar och sen upp och packa, vi skulle ju checka ut kl 12...


London dag 3

Kände oss lite sega dagen efter men kom iväg bara en timme senare än planerat. Tog bussen bort till Big Ben och The London Eye. Ett litet shopping stopp på vägen bara :) På The house of Fraser, mitt nya favoritvaruhus :) De hade jättefina grejer... dah :) ja det hade de överallt men här gjorde vi lite fynd :)

 

 

När vi stod bredvid Big Ben var första gången som jag egentligen kände att jag verkligen var i London!! En underbar känsla! Fram med kameran och fotar... samtidigt står Amelie och undrar vad det är så speciellt med en gammal klocka ha ha.

 

Det blåste den här dagen...

 

 

London Eye var häftigt. Det var stort!! Utsikten var fantastisk och man kunde se hur långt som helst.

 

 

 

 

 

 

Lite mer shopping på vägen hem. Stannade förbi Pizza Hut på vägen hem sen tog vi det bara lugnt på hotelrummet den kvällen. Men killen som severade oss var lite knepig. Det satt några muslimska män bordet bredvid och så fort de sa något så gick han dit även om han pratade med oss??!! hmm...

 

 


London dag 2

Andra dagen gick vi upp ganska tidigt och vi lämnade hotellet runt 10. Åkte till Victoria & Albert museum där de hade en utställning om Grace Kelly. De hade även en "fashion" del där de visade kläder och skor från dåtid till nutid. Grace Kelly låg separat men vi såg ganska bra ändå utan att gå in, den kostade lite. Amelie ville inte gå in och jag tyckte det kändes tråkigt att gå in själv men efteråt ångrade jag mig, men som sagt, man såg ganska bra ändå men inte allt.

 

 

 

Promenerade en bit och passerade en pub som såg mysig ut och tänkte att varför inte gå in och ta ett glas vin :) lite spontant som man bara kan göra utan barn och hänga lite på puben som alla andra engelsmän. De hade ett erbjudande vi dock inte kunde motstå :)

 

"The bunch of grapes"

 

 

När vi hade suttit en stund blev lite lite hungriga och tog in en pommetallrik... Egentligen hade vi planerat att ha pic nic i Hydepark den dagen... men så blev det visst inte :) Men vi hade en väldigt rolig shopping eftermiddag :) Hittade en klänning till Amelie som var målet just då eftersom vi skulle äta middag på The Ivy.

 

 

Eftersom man tyvärr inte fick ta kort inne på resturangen fick vi nöja oss med kort utanför och inne på "the ladies room"

 

 

Sen gick vi omkring på massa ställen, lite olika barer. På en gata var det flera inkastare så två fransmän fångade in oss och erbjöd en barrunda för 10 pund, Hade ingen aning om vad vi gav oss in på för vi hade lite svårt att förstå vad de pratade om men vi chansade och hoppades att det var ngt kul ha ha. Och för NIO pund var vi runt på fyra olika barer och fick en drink/shot på alla ställen... Bra musik hade de också så vi rockade dansgolvet. Men snacka om att det känns annorlunda där jämfört med här. Där satt det en tjej inne på alla toaletter som satte på kranen och delade ut pappershanddukar. Och vi kan väl säga så här att en del toaletter var väl fräshare än andra... usch vilket jobb.

 

 

Passerade Piccadilly cirkus på vägen hem och stannade förbi Mc Donalds. Åh, de hade mozzarella dipers :D Kom hem ca tre timmar senare än vi tänkt från början.


London dag 1

Är jätterädd för att försova mig så för säkerhets skull har jag satt larmet ngr extra gånger plus att Amelie och jag ska ringa vid kl 6. Blir hämtad av Amelies pappa erbjudit sig att skjutsa oss till flyget. Vaknar innan klockan ringer och drar mig i två minuter tills jag kommer på att jag faktiskt ska till London idag!!! Står i duschen två sekunder senare.

 

Flygresan går bra, hinner dock inte med den lugnande whiskeyn innan men Amelie är snäll och håller mig i handen. Kommer till hotellet för att checka in och får veta att det är en vattenläcka i vårat rum och att de har fullt... får dock en lägenhet istället som ska vara dyrare men som de inte hyr ut i vanliga fall. Att den är dyrare har jag svårt att förstå men att de inte hyr ut den är en annan sak. Den kändes så ofräsh!! Ville inte ens ta av oss skorna där inne, men lakanen var rena iaf och det var huvudsaken. Var dock lite nervösa för hur rummet skulle vara men tack och lov så visade sig vara jättefint, nyrenoverat och fräsht. Började på Marc Jacobs och inhandlade bla ett paraply (i regnets stad) men de hade inte allt de hade på hemsidan tyvärr, men det blev en del iaf.

 

 

Gick sen därefter till Hilton och drack afternoon tea. Shit vilken grej! först snittar och sen ett trevåningsfat med scones, cup cakes och choklad.

 

 

 

Översta fatet är också av choklad. Orkade naturligtvis inte äta upp allt hur gott det är var så två cup cakes och shokladen fick följa med hem i en dogybag :)

 

Därefter gick vi till Bond street och tittade i alla fina affärer. Och när vi kom fram till Luis Vuitton trodde jag på allvar att jag hade dött och kommit till himmelen! Det var bland det vackraste jag någonsin sett!!!!

 

 

Harrods blev nästa stopp.

 

 

Där inne hittade vi också en MASSA fina saker!!! Så klart ;) Sen åkte vi till hotellet. Den kvällen gick vi till en pub runt hörnet. Var lite trötta så det blev en lugn kväll. Var ju fortfarande mätta efter eftermiddagen så det blev bara lite vin :)


Armband

Måste visa min tärnpresent jag fick av min syster kvällen innan bröllopet...



Ett berlockarmband från Thomas Sabo med en ring som symboliserar själva tillfället och en sko som symboliserar mig :) Det ska bli roligt få att fylla på :) Alla tre fick ett likadant men med olika symboler, men ringen fanns såklart med på allas.

Lovely London

ÅÅhhh, jag är kär!!! Denna underbara stad! Ville verkligen inte åka hem samtidigt som jag så klart saknade de där hemma. Vi har haft ett par fantastiska dagar och sprungit runt och haft oss men ändå känns det som man inte ens hunnit med hälften av vad jag ville se. Visst, vi hann med det vi hade planerat men det fanns ju så mycket mer. Börjar redan planera nästa resa hi hi :) Känns inte alls kul att börja jobba imorgon men även om jag bara har haft två veckors semester så har båda veckorna varit helt underbara.

 

Men det kändes ganska bra ändå att komma hem, för det stod mat på spisen och det var städat och jättefint hemma :) Så nu är det bara att krypa ner och för hoppningsvis kanske drömma lite om resan :) Lägger upp bilder lite senare, vill ha Amelies kort först.


Snart snart....

Packning och tvättning pågår!! :D Åh, jag kan inte fatta att det är dags! Imorgon så här dags är vi i London :) Var jättetrött nar jag vaknade imorse men tvingade ut mig i spåret, hade verkligen ingen lust men det blir inget mer springa den här veckan så det behövdes. Det blev milen som vanligt, så nu kan jag ha semester med gott samvete :)

 

Nu ska jag ta en kopp te och läsa lite i min reseguide som jag fick igår :) Jag har redan fått lite Londonkänsla, de ringde precis nyss från resturangen vi ska till på torsdag för att bekräfta bokningen :D :D :D :D

 


Lunch och dop

På Söndagen var det lunch (eller brunch för säkert många av oss :)) i Gubbens trädgård. Då öppnade de nygifta även alla presenter. Vi hade ju sån tur med vädret på lördagen och det höll i sig fram tills alla hade ätit färdigt på söndagen men när det var dags för presentöppningen så kom regnet.

 

 

 

Jag kan nu gladeligen berätta att jag fått den stora äran att vara Gudmor åt den den lille söta parveln :)

 

Max Neo Maestro

 

 

Småtjejerna tröttnade på att sitta stilla i bänkarna så de gav sig ut på upptäcksfärd...

 

 

Efteråt var det fika i kyrkans hus.

 

Fina lilla familjen

 

 

Som kanske synes så gick dopet i turkost och dessa små boxar innehöll turkosa jellybeans. Det var en del av pysslet som syrran och jag satt med på torsdagkvällen :)

 

 

Kan säga att tårtan var precis lika smarrig som den var fin!!

 

Och efter det så slutade denna fantastiska helg. Den har verkligen varit underbar rakt igenom och jag hoppas att brudparet är lika nöjda som jag är :)

 

 

 

 

 


Bröllop

Så var det dags för bröllopet i lördags. Vi vaknar vid 8 och går ner och äter frukost. Eftersom det bara var en av oss som kom ihåg att ta med någt annat att ta på sig så gick jag och syrran ner i kläderna som vi hade dagen innan (och kände oss lite överdrivet uppklädda för frukost) den fjärde gick ner i nattlinnet :)

 

Åt lite snabb för att sedan gå upp till rummet och börja göra oss iordning. Blev lite smått kaotiskt när frisören som skulle fixa mitt och de andra tärnonas hår inte döck upp. Efter lite telefonsamtal fickvi veta att hon hade åkt på semester dagen innan....!!!!!!!! Jahopp?! Så många frisörer känner man ju inte direkt men kom på att As kusin (som jag träffat ett par gånger bara) är frisör. Ringer svärmor och får nummret (och se hur det gick med barnen, och det gick bra :) ) När hon väl kommer på vem jag är så lovar hon att komma om 20 min :D Puh, dagen räddad!

 

Målet var att var färdiga kl ett, alltså en timme innan vigseln ska börja... kl kvart i tre går vi från hotellet... :s men den som väntar på ngt gott som man brukar säga ha ha. Känns lite pirrigt... lite smått nervös för min dikt som jag dessutom ska läsa på engelska, men det gick ganska bra ändå. Hade lite svårt att försöka le och hålla tårarna tillbaka men det var jag ju knappast ensam om :) Men vigseln var fin och min syster otroligt vacker!! Hennes man var också så stilig och Alexander gjorde sitt jobb som ringbärare med bravur. Han stod så fint och stilla hela vigseln bredvid marskalkarna och såg så glad ut.

 

 

Diktläsning

 

Utanför kyrkan

 

Min frisyr

 

Efter vigseln var det dags för fotografering utanför Rådhuset, vi skulle egentligen vara inne i trappan men eftersom det blev försenat så var killen med nyckeln tvungen att gå så det fick bli utanför istället.

 

 

 

Häst och vagn

 

 

 

Under tiden de åkte iväg för att fotograferas åkte alla gästerna med "gamla ettan". Resan blev dock kortare än tänkt efter ett litet missförstånd om tiden, men det blev en tur iaf.

 

Brudskålen i Carl Johans park

 

 

 

Festen hölls i Bankpalatset. Trerätters med underbart god mat!! Mitt tal gick bra, var lite nervös innan och det kändes lite darrigt men det var inte många ögon torra och det blev lite skratt emellanåt så det kändes bra. Fick chansen att ge igen lite, he he, men också för att berätta vilken fantastisk syster jag har :) Det var många som kom fram och berömde mig efteråt och det blev jag väldigt glad för :D

 

 

Festen var hellyckad och alla hade verkligen jätteroligt! Kl elva gick vi ut till strömmen där det var fyrverkerier, bl.a A ♡ P, det var jättefint.

Sen var det dans och fest.

 

Brudvalsen

 

Kvällen avslutades med en drink på Grand för några av oss.

 


Del 1

Så var denna underbara helg över. Börjar med fredagen. Det tog mig ngr timmar att skriva färdigt talet, som jag trodde jag hade klart i huvudet men det tog längre tid att skriva ner det än jag trott ha ha. Klockan 17.00 samlades vi intill färgagården. Grabbarna hade satt upp ett stort partytält och det var ju tur eftersom det kom en regnskätt, men annars var det fint. Kul att få träffa de flesta innan den stora dagen. Vi skålade och drack champagne och åt tryfflar och jordgubbar. De som ville fick ha med sig en picnic korg och det hade de flesta.

 

 

 

"Pappa, kan jag få schlumpen?"


Efter picnicen gick bruden och tärnorna till Manesa och åt. Det blev lite senare än tänkt... Men gott och trevligt var det. Fick ett hårstrå i maten så de bjöd på ett glas cava var till mig och syrran så det var ju schysst!

 

 

Kom i säng vid två tiden vilket var ca tre timmare senare än tänkt men men... Sen satte vi klockan på 8.