Onsdag

Idag har jag inte varit hemma mycket! Först till sjukhuset för att göra en kontroll på Phoebes lilla hjärta, men allt var bara bra. Sen till farmor och farfar med syrran och Peter. Fikade och pratade lite. Sen till stan och gjorde lite fynd. Och snäll som min syster är så fick Phoebe två små bodys och jag fick en namnsdagspresent :D Ett par jättefina skor!! Syrran köpte ett par likadana till sig själv också så ngngång framöver får vi gå ut i dessa och slå klackarna i taket :) Egentligen har jag inte namnsdag förens den 23 januari... och egentligen inte då heller eftersom de har tagit bort mitt namn ur almanackan men vi firar den då iaf :)

 

 

Åt middag hemma hos mamma och pappa eftersom grabbarna hemma hade ätit när jag var borta och dessutom stoppat i sig all mat själva :p såg på ett nytt avsnitt av morden i Midsomer. Och SEN kom jag hem och då sov de två små.

 

 


Utförsäljning

I den nya lägenheten återkommer det..... det blå badrummet....*kräks*. Blått är en fin färg men varför envisas med att sätta in blått kakel i vartenda lägenhet!!?? Jag förstår inte. Vitt är väll enklare, men icke. Ja ja, vi får leva med det helt enkelt. I vår nuvarande lägenhet har vi vitt kakel och har matchat med rosa inredning, och dessvärre så passar ju inte det i ett blått badrum. Kom fram till att jag vill ha ljusgrått i det blåa badrummet. Vi fick ngr handdukar i julklapp och det var ju en bra början. Var på stan härom dagen och såg att de sålde ut alla handdukar i den färgen för tydligen ska de utgå ur sortimentet. Jahopp, då var det ju bara att lassa på sig ett gäng så vi har. Bättre att köpa nu till halva priset än att köpa ngn annanstans till fullpris lite senare. Kändes sådär nu efter jul och alla julklappar men det löste sig ändå.

 


Stora tjejen

Idag rullade min lilla plutta över från mage till rygg!!!! Självklart så missade jag det första gången :( Men jag lade över henne på mage igen och lyckades fånga det på film andra gången iaf :) Min duktiga lilla tjej! Men nu är det slut på lugnet, så fort de börjar kunna rulla över så börjar de ju förflytta sig.

 

Här är precis innan hon rullar över på rygg :)

 


Tack för att du finns!!!

Min kära vän Amelie kom förbi här förut. Hon kom hem från London förra veckan, hon och hennes pappa var där i ngr dagar.... nej jag är varken bitter eller avundsjuk!! :p Kul för henne att hennes pappa bjöd henne på resan...... pappaaa ;) *hint hint* :)

 

Gullig som hon är hade hon köpt presenter till mig och Phoebe :)

 

 

Bodyn är ju alldeles underbar ha ha!! Och teburken var till mig :) från Harrods, gott te var det också :)


Jul!!!!!!!!

Så var man hemma och tillbaka igen. Julen firades ju i stugan med min egen familj, föräldrar, syrran, Peter, morfar och min farbror Tomas. Kom dagen föra julafton. Julafton rullade på som vanligt med en massa mat, Kalle och julklappar. En massa fina saker fick vi allihopa. Joshua fick ett par "kon" av mormor och morfar som han har på sig hela tiden :) Han älskar ju som vi vet att ha skor på sig och har det gärna inomhus också.

 

 

Kvällen innan julafton var Alexander och A ute och byggde snökojja till halv tolv på kvällen.

 

 

Mästerkocken Salle steker korvar

 

 

Joshua poserar vir fruktfatet.

 

 

Joshua med en av sina julklappar, stark kille :)

 

 

Söta lilla julprinsessan

 

 

på juldagen åkte vi till svärmor och hade julafton en gång till :D Kan ju aldrig få nog av julen så ju mer jul desto bättre :) Där fick vi också en massa fina julklappar. Alexander fick sin efterlängtade mobiltelefon och han blev jätte glad. Så nu kommer han och visar allt han kan göra med den så batteriet är nästan slut på en dag ha ha.

Där blev det också en massa god mat och godis... svårt att låta bli :s Men jag sprang imorse så då kändes det lite bättre :) Annars lekte vi lekar och hade trevligt.

 

Nu ska vi se på en julfilm och ha lite "fredagsmys".

 


"Skuff skuff"

Har varit nere på stan och brottats med folket... med banrnvagn dessutom... puh. Man är inte omyuckn när man kommer med vagn när det är mycket folk. Men jag var inte värst iaf, det kom en mamma och pappa med varsin sulky och två små pojkar som gick och drog en varsin pulka efter sig, och de gick ju inte rakt heller ha ha. De var jätte söta men de tog ju upp hela gången. Men ett par klappar kom jag hem med iaf :) Får bli mer imorgon :)

 

Nu ska jag ge lillskruttan lite mat innan jag beger mig ner till kören. Julkonsert ikväll och julfest efter :)


Snart är det jul!!!!

Nu är granen klädd :) Åh, jag bara njuter! Vi hittade en jättefin gran men konstaterde att vi behöver mer julgranspynt!!! Det ser liite tunt ut men den är fin iaf :) I vanliga fall brukar vi klä granen dagen innan julafton, men för att hinna känna lite mer julstämning gjorde vi det tidigare.

 

 

 

 

Joshua fick äran att sätta stjärnan på plats i år. Han gick och tutade i den innan, sötnosen.

 

Nu ska vi se på en julfilm och äta lite. Får se om jag pyntar resten när de små sover eller om jag gör det imorgon :)


Pulkabacken

Hemma efter en eftermiddag i parken. På förmiddagen kom Joshuas kompis och hans pappa förbi och lekte lite. Han tar för sig lite och det är bra för våran lille herre är ganska bortskämd och brukar ganska ofta få som han vill.

 

Alexander gick iväg tidigt med ngr kompisar och åkte pulka och när han kom hem efter ett par timmar gick vi upp till parken och åkte i den backen.

 

 

 

När vi var lite lagom frusna grillade vi korv och drack varm choklad.

 

 

Jag tog på Phoebe hennes nya overall men den var så klart alldeles för stor än men hon var så fin ändå. Hon vaknade så klart när vi skulle grilla korv, men hon vaknar ju alltid när det vankas mat :)

 

 

 


Fredag

Kom iaf iväg ut och sprang imorse, kallt men skönt att få springa när det är ljust ute :) Så vackert med solen som lyste och snön som glittrade!!  Kom hem och åt frukost och efter det promenerade vi till busfabriken. Alla pojkar lekte och hade jättekul, Phoebe sov hela tiden.

 

På vägen hem stannade vi och köpte julgran :) Hade inte tänkt göra det än men de var så  fina så vi köpte en när vi ändå var där. Den hänger ute på "balkongen" nu. Hm, undrar hur lång tid det tar för grannarna att ringa och klaga :p De gjorde ju det när vi hade en pinne som hängde där ha ha. Men förhoppningsvis hinner de inte det för vi ska ta in den imorgon och klä den då.

 

Vi skulle gå till pulkabacken också, men det får bli imorgon istället.

 

"Nu är det slut på veckan, der är dags för fredads myyyyyyyys"


Fredag morgon

Åh vilket härligt väder. I dag är planerna; först busfabriken, titta efter julklappar och sen pulkabacken. Vädret ser ju perfekt ut för en långpromenad till Ingelsta och sen lite pulkaåkning :) Hade nästan hoppats på att det skulle vara blåsigt och trist, iaf nu på morgonen så hade jag haft en anledning till att ligga kvar i sängen och dra mig med de andra, men spåret väntar :p

Leka??

Vaaar är Joshua

 

 

Tittuuuuuuut

 


Julklapp

Vi fick en julklapp på jobbet, samma som förra året men ändå lika uppskattad :) En låda från Norins ost med, så klart, ostar och kex, tryffel och marmelad. Pappa fick dock de stinkiga ostarna :) Hu, satt på bussen hem och kände doften, ja ja. så det ska vi väl smaska i oss vid ngt tillfälle. Lite vin till skulle ju vara gott men te går också i värsta fall :)

 

Lilla Phoebe fick vara en liten prinsessa dagen till ära, det var ju fasktiskt julfika OCH skolavslutning på idag. Måste ju få använde sina fina klänningar så mycket som möjligt innan hon har vuxit ur dem :)

 

 

Skolavslutningen var fin och julsångerna var med :) Efter kyrkan gick vi hem och fikade.

 

Eftersom det var sista dagen för pojkarna på dagis och i skolan så fick de med sig sitt julpyssel hem.

 

 

Lyktan och polkagrisarna till höger är Alexanders och de andra är Joshua.

 

 

 


Torsdag

Idag är det julavslutning på Alexanders skola. De har lagt det på kvällen och det är ju bra för de som jobbar.

Nu ska jag snart iväg till jobbet på julkaffe. Känns bra att man inte blir bortglömd när man är hemma och är mammaledig :) se om vi får ngn julklapp iår. Har ingen lust att ge mig ut i stormen, nu har det iaf slutat snöa, men jag skippar nog tanken på att promenera.

 

Tänkte prova det nya nagellacket jag fick i godiebagen från Nellys High heels partyt. det ärlite ljustbeigt och ska vara stärkande, dessvärre, när det kom på nageln blev det lite dassig färg och det såg ut som såna där gulaktiga naglar man får om man har rökt i 30 år... nej tack!!! Så det fick bli vanligt genomskinligt istället.


Onsdag

Vem var ute och sprang imorse snön???? Mhm det var jag det :) Med snön som blåste i ansiktet. Såg ut som en halv snögubbe när jag kom hem.

Nu har jag sett på det senaste avsnittet av Gossip girl och ätit julfrukost. Mysigt efter att ha varit och lämnat Joshua på dagis i snöfallet. Nu är det ju kanonväder att vara ute och leka i. Alexander protesterade inte det minsta när han fick ta på sig termobyxorna, det brukar vara lite trams med kläder annars.

Ska försöka plugga lite nu innan Phoebe vaknar.

Måndag morgon

Usch vad kallt det var imorse... eller ja, det är det väl fortfarande :) Men idag tog jag på mig fleecetröjan när jag sprang, det var varmt och skönt. Man bir ju varm när man springer men jag är ju lite extra rädd om brösten när jag ammar. Halt var det också, höll på att drutta på ändan både i trappan vid campus och på bron, då fick jag hålla mig i. Men jag tog mig runt på 22 min och det är nog det bästa hittills och med tanke på att jag fick ta det försiktigt där det var halt så är jag väldigt nöjd :)

Men det var segt att komma upp imorse, Phoebe var ju vaken igår. Så jag satt med henne till klockan var nästan ett, då gav jag upp. A lade sig tidigt och jag gick omkring en stund och sen tittade jag lite på The Hills och The City. Vill inte låta henne somna vid bröstet, det är ingen bra vana men inatt fick jag som sagt ge med mig. Vet inte vem som somnade först :)

Men nu ska jag nog gå in och pussa lite på henne så får vi se om hon vaknar. Måste ställa om hennes dygn nu, för det här funkar ju inte!

Lucia

Imorse gick vi upp och tittade på Lucian på TV. Te, lussebullar och pepparkakor :) mysigt. Kände att jag blev lite blank i ögonen, minns ju hur det var när man själv var Lucia i skolan. Vi hade så himla roligt när vi lussade hela dagen. Men vi hade jättemysigt imorse med :) Phoebe som brukar sova till halv tio vaknade och ville vara med hon också och när det var slut så sov vi en stund till :)

 

 

Var på stan när de öppnade och då kom Norrköpings Lucia med tärnor, då blev jag också lite gråtmild ha ha, jag får skylla på hormoner eller ngt :p

Sen var vi på kalas för As ena syster som fyller år imorgon. En massa gott fika :)

 

Nu ikväll var jag på lite luciamys/planeringsmöte med två gamla klasskompisar. Vi håller på att planera en klassåterträff i vår. Från början skulle vi vara flera och ha möte först men vi hade kul ändå.


Kväll

Nu har jag suttit och sytt på min klänning i ngr timmar men nu behöver jag nog lite hjälp av mamma med resten.

Tog en liten paus för pizza och film, "Four Christmases" med Reese Witherspoon. Jag gillar henne, hennes filmer brukar oftast vara bra. Den här var ok, det var ju en julfilm men man fick tyvärr ingen direkt julkänsla men den hade sina snuttar, början och slutet var bäst.

 

 

Såg förresten en rolig sak idag, har en nagellacksflaska med stärkande lack i. På baksidan står det vad det i den, är på 14 olika språk, så kommer man till svenska: "Nail repair"... ha ha

 


Ledig lördag

Har varit ute på en långpromenad med Charlene. Huva vad kallt det var och då var det ändå bara på nollan. Men det var jätteskönt att komma ut. Hade ju varit fint med lite snö men man får väl vara glad för den blå himlen :) vi var ute i ca en timme och gick sen var det alldeles lagom att gå in till fräcka och ta en varsin varm kopp. Jag ville ha en cafe mocha men jag tror hon glömde kaffet så det blev en varm choklad istället men det var ju gott det med :) Satt bra länge i soffan innan vi drog oss hemåt, mysigt.

Nu ska jag försöka att börja sy lite på min klänning som jag köpte tyg till för ganska länge sen :)

God morgon

Sovit som en prinsessa :) Ingen som kom in och hoppade på oss imorse. vaknade vid 10 tror jag och drog mig lite, myste med Phoebe som fortfrande sussade. Gick upp vi 11 och åt frukost. Nu ska vi ner på stan och trängas. Hade tänkt att ta det en fm när det är mindre trångt på stan, men det blev inte så, så nu får vi trängas istället.

 

Här är en bild från i tisdags när jag fikade med Alex, titta vad de spanar in varandra :)

 

 


Heja Erik

Snart smäller det. Finalen i idol, Calle eller Erik! på ftonbladet.se skiljer det 4% mellan dem. Personligen tycker jag helt klart att Erik ska vinna!

På tal om ngt helt annat så hämtade jag mitt maket från H&M igår med Sonia Rykiel, och det här blev resultatet :)

 


Tomt

Nu har mina små älsklingspojkar åkt till farmor på landet. De ska baka pepparkakor och annat skoj. Bara synd att det inte är ngn snö ute. Det är så roligt att Joshua ser upp till Alexander så mycket, han ska göra precis som storebror och det bästa han vet är när Alexander leker med honom.

 

 

Men nu har de åkt så nu är det tyst här. Ska gå till affären nu och se vad de har och kalasa på till Idolfinalen ikväll :)


Klar

Nu har vi gjort klart pepparkakorna vi gjorde härom dagen. De blev jättefina... och söta för Alexander ville ha myyycket kristyr på dem, den lille gottegrisen :)

 


Nu har han en pärla på meritlistan också

Det verkar som att min lille gosse gillar att ha saker i näsan, det blev vilda protester när vi skulle försöka få ut den

 


Dagens inköp

Har äntligen beställt en matta. A har varit emot det av ngn anledning. Men nu har jag lyckats övertala honom :) Det ser ju så kalt ut utan men men. Den 10 februari kommer den och det passar ju alldeles lagom eftersom vi flyttar straxt efter. Vi får ju dessutom nycklarna i mitten av februari så då kan vi ju ta upp mattan dit direkt, en sak mindre vid själva flytten. En stor svart ryamatta blev det iaf.

 

 

Funderade på om man skulle ha en i färg först, men det är lättare att ha andra detaljer i färg om man vill byta sen. Mysigt med en lite lurvigare matta och praktiskt när man har småbarn om det spills ngt så syns det inte lika väl. Däremot finns väl risken att man kommer att svära lite när man trampar på små legobitar som gömmer sig i den, men det får man på köpet :)

 

Nu ska jag försöka avsluta min religionsuppgift... suck


Frillan

A gjorde frisyr på Joshua idag :)

 


Mera kaka

Har precis haft mor och far här på en liten kvällsfika. A ville baka ikväll igen och den blev lika smarrig som igår :) Men ikväll ska jag sluta innan jag blir illamående. Usch, nu får det räcka med sött för ett tag.

 

Träffade Alex och Jenny på stan idag med deras småttingar. Phoebe och Gustaf var väldigt intresserade av varandra hi hi. Men det är ju bra, trevliga svärföräldrar :p Tittade lite i affärerna och fikade. Åh vad det finns mycket fint nu. Hittade jättefina ljusgrå handdukar på hemtex som kommer att passa väldigt bra till vårat nya badrum ;) Får skicka ett litet brav till tomten hi hi. Vi kan ju inte ha rosa handdukar i ett blått badrum! Dessa j-a blåa badrum! Förstår inte varför man envisades med att göra alla badrum blå! Tre av fyra badrum jag har haft (inkl den nya lgh) är blå. Har trivts väldigt bra med mitt vita och rosa badrum som vi har nu. Ja ja.

 

God natt

 

 


3 bitar senare

Åh fy vad illa jag mår!! Men shit vilken god kaka

 

 

En fluffig kaka och med hallon till, hallon och choklad är ju en superkompination

 

 

Och riktigt smetig inuti :) Men den blev bättre efter att ha fått svalna lite till då var den en aningen fastare.

Men som sagt, jag skulle nog ha skippat den 3e biten :) Hoppas inte lilla Phoebe får ont i magen av chokladen nu bara :S


Mera bak :)

A har precis ställt in en kladdkaka i ugnen, den ska tydligen vara väldigt chokladig och kladdig :) mums!

Annars har dagen varit som vanligt, var på stan en sväng och köpte lite julklappar och lite annat. Kände att det skulle bli för dyrt om jag var kvar längre så jag gick hem efter en stund. Eftersom jag inte vet mer i nuläget vad jag ska köpa så det fanns en risk för att jag skulle komma hem med en massa annat fint :) Det blev lite byxor till småttingarna bara.

 


Bak och sång

Papparkaksbaket gick bra, visserligen åt väl Joshua mer deg än bakade med den he he. Alexander gjorde jättefina saker, skar ut egna grejer också och använde inte bara formarna. A gjorde ett pepparkakshus som vi ska sätta ihop vartefter, Alexander gjorde ett dass som ska stå bredvid huset :) Själv försökte jag baka med en hand eftersom lilla Phoebe ville vara med, men det gick.

 

Efter att sista plåten kommit ur ugnen var det dags att gå till kyrkan. Hade konsert med kören och delar av stans symfoniorkester, Händels Messias. Det var fullsatt vilket var väldigt roligt :) Och det gick faktiskt bra, jag har ju inte varit med och övat så mycket den här terminen, men vi har övat lite för lite på den vilket fall som helst. Det var flera som kände sig lite osäkra men som sagt, det gick bra ändå. Det är roligt med de här stora verken och snart är det julkonsert och det är också mysigt. Hoppas bara på lite annan repertoar, lite nytt vill man ändå ha, det finns ju faktiskt en hel del traditionella julsånger så man kan ju byta ut ngr iaf.

 

Men nu ska jag iaf sova, sitter jag här längre kommer pepparkakorna ta slut (de står fortfarande på bordet) :)

 

Pepparkaksbak

 

 

 

 

 


2:a advent

Har precis avnjutit en söndagsfrukost med vörtbröd och gräddost mmm det kan man äta hur mycket som helst av :) Massa hyacinter på bordet och två tända ljus och med julmusik i bakrunden, nu börjar det kännas lite som att julen är på ingång :) Nu ska här bakas pepparkakor!! :D

Dagens inköp nr 2

Gjordes på andra sidan jorden :) Den här vintern ska jag inte frysa om fötterna! Längtar tills jag får dra på mig dem :)

 


H&M by Sonia Rykiel

Idag släpptes kollektionen med H&Ms sammarbete med Sonia Rykiel. Japp, jag satt här kl 10.00 :) Joshua har haft vakennatt så när pappa ringde vid 9.30 så låg vi och sov allihop. Så eftersom jag ändå var vaken kunde jag lika gärna sätta mig vid datorn. Hade ju redan kollat ut vad jag ville ha, eller, jag fick iaf välja ut ngr saker kan ju inte köpa allt :(

 

 

Lite klassika Sonia ränder :)

 

 

Var bara tvungen :)

 

 

Söta, får se om de passar

 

 


Tillbaka

Har knappt suttit vid datorn på två veckor nu, det har varit ganska fullt upp här. Mina föräldrar har flyttat, de har köpt en jättefin lägenhet som de har rustat upp. Men de jobbar ju fullt båda två så på slutet var det mycket att göra så förra veckan var jag där ngr kvällar och hjälpte mamma att packa. A hade en massa i skolan förra veckan så jag var mycket själv med barnen på dagarna så fick han vara hemma med dem på kvällarna. Men nu är mor och far på plats iaf. Eftersom det är mycket nu kring jul med julklappar och så så frågade mamma om jag ville flyttstäda åt dem, istället för att ta in en städfirma som gjorde jobbet tyckte hon att de kunde betala mig istället. Och ja, det tackar man ju inte nej till. A fick hjälpa till också eftersom det är svårt att göra allt själv när man ska flytta spis, kyl och frys mm. Dessutom är jag usel på att putsa fönster, jag fattar det inte, hur mycket jag än putsar så är de flammiga iaf. Ja ja, Färdiga blev vi men jag fick hålla på jättesent innan jag blev klar, han var ju tvungen att ta hand om barnen hemma. Men vi behövde ju pengarna till julklappar. Egentligen behöver vi spara de pengarna till nästa månad eftersom A inte får ngt studielån då. Men är det jul så är det, och vi klara oss alltid på ngt sätt.

 

Kände mig inte pigg förra veckan heller egentligen, vilade mest. Hade jätteont i halsen och fick dessutom mölkstockning. Fan, det gör fortfarande ont när Phoebe ska äta men knölen är bort iaf. Men jag vågade mig inte ut och springa förra veckan iaf jag skulle bli sämre så det var nog bra att jag tog det lugnt. Men nu ska jag försöka komma igång igen :)

Vi hade kalas för A som fyllde år på tisdagen, hade både delar av min och hans familj här, så det var lite trångt :) Tre små bebisar som tävlade om vem som kunde skrika mest och Joshua som busade runt och slog sig så han var med och tävlade en stund han också he he men det gick över fort. En trevlig fika hade vi iaf.

 

En rolig grej är iaf att vi ska flytta :) Bara att inse att det börjar bli trångt här nu. Men det blir inte så långt, även denna gång bara två kvarter he he. Åh vad jag längtar! Så nu är inredningsplanerna i full gång :) I love it :) Inredning är ett stort intresse, så nu blir det till att spara ngr kronor så man kan fixa iordning där. Småttingarna får dela rum men vi ska dela av det så det tror jag kommer bli jätte bra, iaf ser bilden jag har i huvudet bra ut :) hoppas bara att det funkar i verkligheten också. Men det mesta brukar ju gå att lösa med lite fantasi.

 

Nu är bara frågan, ska jag sätta mig och plugga eller sova. Behöver göra både och, jag är sen mid min uppgift eftersom jag inte hunnit göra ngt på två veckor, usch det känns inte bra. Satt på Campus igår med Amelie men jag hann inte klart. Hade tänkt fortsätta idag men lilla Phoebe har slagit rekord i vakenhet och har typ inte sovit på hela dagen så det blev inget med läsningen då. Får se om man kan få dem att sova samtidigt imorgon :)

 

Måste föresten bara visa mitt lilla projekt idag. Köpte julblommor för ngr dagar sedan och satte dem idag, men jag är inte riktigt klar så jag visar bara den som är färdigt