Söndag

Idag åkte jag och barnen ut till Amelie för en playdate. Det är så roligt när de stora pojkarna träffas, de leker jättebra och har alltid roligt även om det ibland kan gå ganska långt mellan gångerna. Men de har ju kännt varandra nästan hela livet. Sebbe var ett år och Alexander sex månader men de är födda samma år. Och nu är de nio år, snart tio!! Bella och Joshua leker ganska bra de också och Phoebe går mest omkring och bara är, hittar på lite småbus så fort hon får chansen :) Innan vi åkte hem gick vi  till Åby krog och åt middag. Lite livat var det men de skötte sig faktiskt riktigt bra ändå. Phoebe somnade i vagnen på vägen dit och vaknade lagom när Joshua satt och somnade vid bordet. De blev lite griniga en stund och ville gärna sitta i knät samtidigt vilket gjorde det lite svårt att äta men det löste sig till slut :) Sen fick vi bråttom till bussen men vi hann så vi kom hem skapligt.


Halloween

Det blev ingen halloweenfest i år heller :( Förra året var Phoebe en månad så då passade det ju inte så bra, i år hade vi svårt att få barnvakt och så brukar ju festerna vara ganska påkostade och iår kände vi att vi behövde hålla lite i slantarna så vi hoppade i år med. A är dock iväg på fest ikväll medan jag och barnen har halloweenmys här hemma.Vi ska ätafriterade kycklingspöke och fladdermöss doppade i blod till middag :)





och till efterrätt blir det blå hallongrottor och gröna chokladbollar




Och så tittar vi på Casper

Shoeshopping

Äntligen!! Mina nya löparskor :D Inte en dag för tidigt om man säger så. Var på Team sportia igår för att köpa nya fick 40  procent på skor där när jag sprang höstmilen :) Fick mina fötter filmade på löpbandet och jag går tydligen perfekt :) Man ska gå mellan 6 och 8 och jag fick 7... vad nu det är :) men det var bra iaf. Hade tillslut 4 par att välja mellan. Till slut blev det ett par asics och de är supersköna. Köpte ett par löparstrumpor också. Typiskt att jag fortfarande är förkyld, jag vill verkligen ut och provspringa i dem men det får förhoppningsvis bli nästa helg istället. Killen i affären frågade hur gamla mina skor var och jag sa att de var gamla. Jaha, typ 4 år sa han och rynkade på pannan... ja pluss ngr till... Vågade inte säga att han kunde lägga på tio till ha ha. Jag har alltså haft de skorna halva mitt liv!! Så jag kan med gott samvete köpa nya!! Dessutom fick jag ont i lederna med de gamla nu och jag vill ju inte förstöra kroppen riktigt än...



Målarstuga

Joshua och jag sitter och målar med vattenfärger. Ni ser ju vilken stämning jag börjar komma i ha ha. Så fort det börjar komma det minsta snö så börjar julsångerna mala i huvudet på mig och jag börjar längta till jul :) Helst skulle jag vilja säga att det är Alexander som har målat men det är jag... japp, jag målar som ett dagisbarn. Men det är fan i mig inte lätt med vattenfärger för de flyter ju bara ihop!!



Sjuk

Sitter på bussen på väg till jobbet. Var sjuk igår, vaknade med feber ont i halsen och hostig. Kändes inte kul att ringa till chefen och sjukanmäla mig då hon dagen innan vädjat till oss att hålla oss friska, typ halva avdelningen är sjuk. Men det var ju inte så mycket annat att göra. Sov på fm och framåt lunch kände jag mig bättre och på em kände jag mig riktigt pigg och febern var borta. Ringde chefen och sa att jag kommer imorgon, och hon blev glad förstås. Tack och lov, jag har verkligen inte tid att vara sjuk... inte råd heller för den delen!
Började fundera på om det bara var kroppen som sa ifrån och tyckte jag behövde vara hemma och vila en dag, det har varit väldigt intensivt ett tag nu men men. Inte kan jag fortsätta ta det lugnt iaf.

På kvällen var jag och syrran på Vilas och Make uo stores vip kväll. Trevligt! När jag kom hem slog jag upp matteboken och hann med ett par sidor. Höll på fram till jag körde fast på en uppg. Då var klockan kvart i tolv och då var det nog dags att sova ändå.
Börjar 9 idag och hade kunnnat få lite sovmorgon men tjugo i sex var jag uppe. Hann ner till tvättsttugan och köra två maskiner, plockade ihop allt som hängde i torkrummet, gjorde sällskap med Alexander till spårvagnen och in till skolan för att lämna in min studieplanering. Försöker komma tidigare till jobbet och får iaf 20 minuters plusflex :) Än så länge har dagen gått bra :)

Måndag

Ikväll har Alexander simträning, så just nu sitter jag på badhuset och väntar på att tiden ska gå. Hade gärna simmat själv men eftersom min badhushandduk fortfarande ligger i smutsen då den j-a grannen inte hängde tillbaka tvättnyckeln i lördags när vi skulle tvätta så ligger berget med tvätt fortfarande kvar... suck. För en gångs skull var vi i god tid... hela en kvart tidig!!! Det ni :) ingen so trott ha ha. Så när jag hade druckit upp mina två minimuggar med te och ätit min chokladboll var det fortfarande över en timme kvar tills killen är klar inklusive duschen efter, han brukar passa på att smita in i bastun en stund också, han vet ju att jag inte kan gå in och tjata på honom att han ska skynda sig på ha ha. Så efter att ha pratat med min bror och min vän Amelie så är det minst en halvtimme kvar. Går igenom min telefonlista för att se om det finns ngnannan jag kan trakasera. Det gör jag alltid med lite blanade känslor, det finns flera nummer där till gamla vänner som jag tyvär inte har ngn kontakt med längre men av ngn anledning kan jag inte radera nummren. På ngt sätt känns det så definitivt då... Inte blir det bättre av deppmusiken de spelar ur högtalarna här just nu ha ha.


Espresso house

I fredags efter jobbet var jag hemma och hämtade barnen och så gick vi till Espresso house och fikade, det är mitt nya favvoställe :)

Mitt söta lilla kakmonster




Mina två små söta kakmonster




Oftast blir det fräcka här nere på hörnet men jag gillar dem verkligen inte längre!! För det första kommer de flera gånger och frågar om man är klar så de kan ta koppen, vilket bara får en att känna sig stressad och att man inte får vara kvar där längre. Och dessutom vill de ha 5 kr för påtår på te, och det var väl en sak om man får en ny tebubbla men det får man inte utan man ska använda den gamla och det smakar ju knappt ngt!! Jag sa till dem sist att det är väl orättvist, kaffedrickarna får ju nytt kaffe, inte får de nytt vatten och använda gammal kaffesump!!!

Höstmilen

Nu är den gjord :) Det gick jättebra! Det regnade och jag hade verkligen inte ngn lust imorse. Blev hämtad av min kollega en och en halv timme innan så vi skulle hinna hämta nummerlappar och så. Var riktigt frusen och blöt redan  när starten gick. Alla andra la iväg i snabb takt men jag försökte hålla mig till min egen. Först kändes det lite sådär och tänkte att ja ja, ngn måste ju vara sist. Men när jag började springa om en efter en blev jag mer och mer taggad. När det väl gäller så kryper en liten tävlingsmänniska fram i mig och jag vägrar bli omsprungen igen av samma person. Råkade missbedömma en lerpöl som nådde mig nästan upp till knäna och snubblade en gång men jag höll mig precis på benen, tur annars hade jag fällt hon framför mig :s Klarade att springa hela den långa backen upp också :) ca 60m brant backe. Kom i mål på 62 minuter. Det är jag jättenöjd med, 10,6 km och halva banan lerig teräng. Det var jättekul så det måste jag göra om :)

Wasaparken

Som nästan hela den här härliga hösten så sken solen igår. Sprang min mil på fm, precis som dagen innan. På em hade Alexander simträning och under tiden han var där så var jag och Joshua i wasaparken.



Gunga är alltid roligt



Han är jätteduktig på att klättra. Jag skojade med honom och frågade om han är en liten apa. "Nä, apan är hemma" svarade han. Jaha, sa jag, är det pappa som är apan? "Jaa" svarade han, ha ha, lilla gullunge :)



Djupt koncentrerad...



Sen gick vi och hämtade storebror


Run run run

Då var det dags för det första loppet :) Har anmält mig till höstmilen... huva, hur ska det gå :s Men man måste ju våga ngt nytt ibland. En på jobbet hade vunnit två startplatser och frågade om det nar ngn som var intresserad. Jag brukar ju springa en mil när jag väl kommer ut men det blir ju så sällan numera och det är skillnad att springa på känd mark och okänd, men det ska nog gå bra :) Måste egentligen ha ett par nya skor, jag vågar inte ens skriva hur gamla de är :) Men de får hänga med ett tag till.

Sen var jag uppe på komvux igår efter jobbet. Måste få matten gjord!! Missade precis intagningen med en dag men A hade varit uppe med ansökan i början på veckan men då ville de inte ta emot den för jag hade ingen planering, men de hade skrivit fel i deras dator för jag hade en gammal planering som forftfarande gällde. Hon sa först att det kanske inte spelade så stor roll för min del om jag kom med nu eller nästa men jag sa att om jag kunde skulle jag vilja bli fördig den här terminen och då gick hon och pratade med dem så jag kom med på det här intaget. Så nu MÅSTE jag ju verkligen bli klar den här terminen :s Usch, vad har jag gett mig in på... Så nu är det plugg som gäller min vakna tid!!

Föredrag

Idag var vi på US i Linköping med jobbet. Intressanta föredrag, framförallt den del som handlade om Virtuell obduktion. När jag började min utbildning så var planen att läsa vidare till obduktionstekniker men så blev det inte, dels för att det inte görs så många obduktioner längre. De har ett riktigt intressant jobb men chansen att få jobba med just det är ju inte så stor tyvärr.





Det var en bra dag i det stora hela men när vi kom ut till bilen så gick den inte igång... fuck. Kallt var det ong vi hittade ingen som hade startkablar. Tillslut fick vi tag på firman som vi hade hyrt bilen ifrån och han skulle be en kille komma men det tog tid innan han kom. Men det var inte slut där, killen kom men nästa problem var... vart fan satt batteriet i bilen??? Alisa och jag fick sitta i hans bil och värma oss så länge och till slut så hittade han batteriet och bilen gick igång och vi kunde åka hem.

Gått och gått

Nu är jag trött. Gick upp vid halv åtta och tog hand om lite tvätt. Sen var jag ute och sprang min vanliga runda på dryga milen men jag gjorde det på tre minuter bättre än igår :) Sen träffade JAg Nina och hennes lilla Vera och vi promenerade ut till City Gross och Maxi. Fyllde vagnen på Maxi med en massa grejer och promenerade hem. När jag kom hem upptäckta jag att jag glämt nyckeln och fick gå ner till stan med fullastad vagn och möta upp grabbarna som varit på badhuset... suck, nu vill inte mina ben gå mer idag iaf ha ha.

Nu ska jag ta en kopp te och värma upp mig lite, det är bara 20.7 grader här och alldeles för kallt för i mitt tycke! Och ta hand om resten av tvätten :(

Playdate hos Amelie

Idag var jag äntligen ute och sprang igen, istället för tre gånger i veckan som jag gjorde förut blir det ca en gång VARANNAN vecka... illa!! Var riktigt trött imorse men jag tog mig runt på samma tid men jag får verkligen pressa för att inte sacka. Jag känner verkligen att jag har tappat en massa av konditionen. Men nu börjar mina 18 turer på torsdagar och då hoppas jag hinna med ngr varv på morgonen.

Sen åkte jag och barnen till Amelie. Joshua och Isabelle lekte jättebra :) och killarna också förstås men det har de ju alltid gjort. Det är så kul att de funkar så bra ihop trots att det blir så sällan, men det är klart, de har ju känt varandra nästan hela livet :)

Vi gick till skolgården och lekte lite men trots att det var så fint väder så var det jättekallt! Tack och lov att vi hade kaffetermosen med oss :)





Joshua har ploclat blommor, sötnosen



Phoebe fick två jättesöta dockor i födelsedagspresent, en Hello Kittydocka och en Pippidocka, Isabelle hade valt båda två :) Hon och Sebbe var så söta när vi kom, de stod i hallen med varsit paket och väntade, Isabelle hade skrivit kortet alldeles själv, duktig tjej!

Chicago

Precis hemkommen efter musikalen, den var jättebra! Jag såg den på bio för ngr år sedan men då hade jag helt andra förväntningar på den. Tyvärr så blev jag lite besviken då men nu visste jag ju vad den handlade om och så är det ju skillnad på teater och film så den här gången blev jag inte ett dugg besviken :)

Vi möttes upp utanför och sen fick vi varsit glas bubbel :) Vi gick upp på balkongen och skålade. Har faktiskt aldrig varit ute där förut ändå har jag varit på teatern ganska många gånger.



En trevlig kväll hade vi. Men nu är jag trött och vill sova.

Smygpremiär

Ikväll ska jag gå på smygpremiären av Chicago på Östgötateatern. Vi blir bjudna av jobbet. Det ska bli kul :)


Phoebe 1 år

I söndags fyllde min lilla prinsessa 1 år. På morgonen kom vi in med tårta och paket och hon så ut att undra vad sjutton vi höll på med, men när hon fick äta tårtan blev hon nöjd... mammas flicka det där ha ha :)


En massa rosa prinsesspaket





Min duktiga tjej, hon fattade direkt vad hon skulle göra med nappflaskan, utan att ngn visade!! :)





Birthdaygirl





Först kom pappas sida med en maaassa paket





Joshua vill hjälpa till att öppna





Gott med tårta!!!!





Kan äta med sked också :)





Sen kom mammas sida också med en massa paket :)





Och Joshua vill hjälpa till nu också :) Alexander sitter och spanar över vad hon får





En lång dag med bara kalas.

Blev massa tårta över så de fick följa med till jobbet dagen efter och snacka om att det blev uppskattat :)