Hej...

Kommer till jobbet och blir hälsad med "Hej tjockis" gaaahh!!!! Jag vill inte bli kallad för tjockis vare sig jag är gravid eller inte!!!!!!!! Bara så alla vet det, det är INTE ok. Tyvärr kom jag inte på ngt bra att säga tillbaka så det får väll va den här gången, hm. Nää, jag ska vara den som vet hur man beter sig, eftersom andra här inte verkar göra det.

Min helg del 3

På söndagen hade vi inga direkta planer. Vi hade ju som tur var hunnit med det mesta av shoppingen dagen innan även om resultatet blev völdigt tunt. Iaf, J hade sagt på lite skoj att hon kunde hämta ett par trädgårdsmöbler åt den familjen hon bor hos och de hade tagit henne på orden. Så kl halv tio satte vi oss i bilen och påbörjade våran roadtripp ner till Ängelholm. Inte riktigt vad vi tänkt oss men vi fick ju iaf umgås under tiden :)
Vi laddade upp med godis och dricka i stort sett vid varenda mack vi åkte förbi ha ha, det var länge sen jag åt så mycket godis. Men roligt hade vi. Vi stannade förbi hemma i Norpan och åt lunch med As andra syster P. I Halmstad skulle vi hämta släpvagnen och det var nog det största vi sett. Säg så här, vi behövde knappast fälla ihop möblerna när vi skulle lasta in dem och då var det ett bord, en soffa två stolar och jag tror det var fem pallar. Irriterande bara var att vi fick åka runt till tre olika mackar innan vi hittade rätt, och värdelösa på att beskriva vägen var de också. Så vi var lite smått irriterade när vi kom fram men men. Innan vi hämtade möblerna hämtade vi upp pappan i familjen vid flyget så inte J skulle behöva köra hela vägen hem också. Vi var hemma runt ett på natten. Tack och lov började jag inte förän kl 9 dagen efter så jag fick lite sovmorgon. Ont i fötterna efter att ha suttit stilla så länge men som sagt roligt hade vi.

Puss

Min helg del 2

Väl uppe i Stockholm kom J och mötte mig. Vi hade anmält oss till Vecko Revyns EGO på Ambassadeur. Fick en varsin goodiebag direkt innanför dörrarna, på övervåningen fanns det lite av varje, man kunde bli sminkad, få håret lockat, naglarna lackade, tipspromenad och lite reklammontrar mm. 

 

Goodiebagen (det var en kondom med också men den gav jag bort, kändes lite meningslös just nu he he)

 

På programmet var det lite olika debatter och ngr bloggare bla Tyra och Blondinbella som skulle prata lite om självkänsla mm. De hade lite olika tävlingar och av en kunda man vinna olika produkter från BabyLiss. KIllen bakom disken säger "Nämen hej är du här, allt bra?" Ha ha det är samma kille jag köpte Sodastreamern av på Media markt hemma dagen innan. 

 

Men när det var nästan en halvtimme försenat och lite dåligt drag beslutade vi oss för att gå. Vi hade ju sett det mesta, hade varit kul att höra lite av vad de hade att säga men hade ingen lust att stanna kvar hela dagen så vi påbörjade våran shoppingrunda istället. Lite besvikna blev vi dock, hittade inte mycket. Vi gick ändå i 8 timmar tills stan stängde och kom hem med ett par skor, en scarf och en klänning. Skorna var mina och absolut underbara!!!!!!! Måste hitta ett bra tillfälle att knata runt i dem bara :) Iofs så känns det slöseri att köpa för mycket kläder nu, även om jag kan ha dem ngn månad till kommer det iaf att kännas som mammakläder även efter graviditeten så jag ska nog satsa på accessoarer istället så får jag shoppa mer när bebben är ute :)

 

Trötta i fötterna åkte vi hem och gjorde tacos och såg på film.

 

Tja, den var helt ok. 

 

Resten får jag fortsätta med imorgon. Nu väntar sängen.

 

God natt

 


Min helg del 1

Lite i efterskot men jag måste berätta om min helg, väldigt rolig men även galen. I fredags kväll var jag och mamma på musikal. Treorna på estetprogrammet var det som satte upp den. De var jätte duktiga men sen är det alltid ngt man stör sig lite på he he. En tjej var en duktig skådespelare men hennes breda ötsgötadialekt störde mig verkligen. Men det är petitesser jag vet. Musikalen handlade om Ludwig van Beethoven och hans liv. Men det utspelade sig i nutid och det var hans musik men i jazz/ rock version. Men Mozarts "Lacrymosa" gjorde de i köruppsättning och jag måste erkänna att jag blev lite blank i ögonen då, den är så vacker. 

Efteråt gick vi till Manesa och åt tapas. Det var första gången jag var där, har velat gå dit länge men det har aldrig blivit av. Men det var fräscht där så dit vill jag gå snart igen. 

 

 

På lördagen skulle jag åka upp till Stockholm och hälsa på As syster J. Tänkte komma billigt undan och åka buss så blev det lite wxtra pengar till shoppingen :) Blir sen på morgonen (icke förvånande) så i lite halv panik ringer jag till pappa som precis satt sig vid frukostbordet och ber honom skjutsa ner mig till stationen. Precis när jag kliver ur bilen ser jag en buss till stockholm åka iväg. FAN!!! Jag springer efter men han vill inte stanna, pappa kommer med bilen och jag hoppar in, tyvärr välte min temugg som jag hade med mig på sätet så det fick bli att sitta bak. Ja ja tänkte vi och hoppades att bussen skulle vara schysst och stanna när han såg att jag ville med men icke då. Jäkla sura busschauför bara stirra rakt fram fast pappa tutade. Ok, snäll som min far är säger han att han får väl köra mig till Nyköping eftersom stockholmsbussarna brukar stanna där. Messar As syster och frågar om den här bussen stannar där men hon säger att den inte gör det. Nästa fan, ok men ngn buss måste det ju gå iaf som jag kanske kan ta istället.  Försöker ringa nr som står på bokningen för att se om de inte kan stanna ngnstans på vägen ändå men får inget svar. Ja ja, pappa släpper iaf av mig i Nyköping och vänder hem. På stationen provar jag att ringa en gång till och får då svar. Men bussen stannar ingenstans på vägen, men killen som jag pratar med säger att de kan hämta upp mig vid Sillekrog ändå. Ringer upp pappa och frågar hur långt han har kommit och om han kan köra mig till Sillekrog.... Med lite suck och mutter vänder han om och jag hoppar in i bilen igen. Väl framme vid Sillekrog står en buss och en massa folk utanför. Busschaufören är en kvinna som står och ropar "Åå är det du som är Emelie" Alla runt om henne ler... jaa det är jag det. Jag får en känsla av att alla vet om min resa hittills. Känns en aaaningen pinsamt men vad ska man göra. Slinker ner på en plats på bussen bredvid en kvinna med de tjockaste glasögonen jag sett, Ögonen är stora som tefat, åh nu är jag elak men det är faktiskt sant. 

Det bästa med hela den här historien är att det var fel buss jag sprang efter, den bussen jag skulle åka med stod kvar på stationen ett par minuter till så jag hade hunnit med den!!! Vad säger man...... Shit happens... eller ngt :)


Över...

Övertalig på jobbet idag så jag gick mest runt och pysslade med lite av varje. Var bla på humlejakt med en av våra överläkare ha ha, men vi fick den till slut. Ganska skönt med en lugn dag men det gick lite långsamt. Lyckades faktiskt komma i tid till jobbet idag, det har varit lite dåligt med det på sistone eftersom det tar tid att komma iväg med alla barn på morgonen. Fast vi har väldigt trevligt när vi går, A och jag gör sällskap nästan hela vägen så då har man tid att bara gå och småprata lite. På kvällen ska man ju hinna med så mycket annat så då får man ta det viktiga. 

 

Idag har bebisen verkligen varit igång, hittills har det varit väldigt lite men ngn gång bland men idag har det varit mycket mer. Åh det är så mysigt! Än så länge känns det ju bara inuti, Alexander satt och försökte känna utanpå magen igår och han blev så besviken när han inte kände ngt. Han tyckte det var så roligt när jag hade Joshua där inne. Nu är det bara två veckor kvar till ultraljudet. Vi gjorde ju ett när vi gjorde nupptestet men nu är det det stora. Det är så häftigt att man kan se så mycket.

 

Den här är är från nupptestet och då hade jag gått 12 fulla veckor. Kul att gämföra den här bilden med nästa 

 

Puss


Söndag

Idag var vi på dop, tyvärr åkte chauffören iväg med min väska, vilken kameran låg i så vi fick bara ngr halvbra bilder med As kamera. Men men. Det var fint, som det brukar vara på såna här tillställningar. Däremot vet jag inte om det är mina hormoner eller om jag bara är lite konstig just nu, men direkt när kantorn började spela och de tågade in blev jag alldeles gråtmild och det höll i sig den större delen av dopakten. Jag blir typ jätte rörd men jag vet inte varför... hm. Det var inte måna från mammans släkt där (och då är de ganska många) så det kändes bra att vi kom. Alexander åt så han mådde illa men det brukar han ju göra, sin mor upp i dagen :) (iaf i den åldern.... ok då ibland fortfarande). Men det inte han orkade slafsade glatt lillebror i sig, jag fattar inte, det verkar inte finnas ngn botten i den ungen. Nu ikväll grillade vi korv och hamburgare och gjorde pomme till. Joshua åt en korv och en hamburgare och en massa pomme till, den är ju för sjutton nästan en vuxen portion!! Hoppas han klarar sig på det inatt :)

 

god natt


!!!!!!!!!!!

Oj, nu blir det visst en massa inlägg på rad här men jag måste ju tillägga ett STOOORT kors i taket!!!!!!!!!!!!!!!! Skohyllan är nästan färdig. Ja ett hyllplan till ska dit och sen ska hyllplanen målas också men de är iaf på plats så får vi köpa färg sen och måla när vi får tid. Men jag kan iaf ställa dit, hm... ngr av mina skor  :) Resten får jag försöka få plats med i klädkammaren. Men det har "bara" tagit nästan ett år. 

 


En heldag ute

Var föresten barnvakt åt As typ lillebror idag också medans A och hans pappa var ute och cyklade. Så man kan ju nästan kalla honom för våra barns farbror... det roliga är ju att han är 5 år, alltså tre år yngre än Alexander he he, tja det är ju inte ngr blodsband emellan dem, men tekniskt sett så. Vi gick till mammas och pappas gård och lekte där istället, det är lugnare där och de kan inte försvinna ngnstans, dessutom är det en mycket trevligare gård. Efter ngn timme gick vi och köpte glass, Joshua fick en banan istället men plutten var så trött så han somnade med den i munnen, tyvärr han jag inte få upp kameran i tid så han hade hunnit tappa den lite, för gu så rolig han såg ut när han satt där.

 

 

Åh, de är så himla söta nu pojkarna. Alexander har fått så mycket färg i ansiktet den här veckan och lille Joshua har fått de där söta sandlådehänderna, (även kallad bondbränna ha ha). Nä, men när de är bruna på händerna men fortfarande vita på armarna, åh det är så gulligt, för mig är det faktiskt ett vårtecken. 

 

Puss


På stan... :)

Igår var vi på stan hela familjen efter jag slutat jobbet. Var tvungen att köpa nytt shampo och balsam. Jag hade ett bonuskort i den affären men när jag grävde lite i plånboken upptäckte jag att jag hade två och tillsammans blev det ett fullt, alltså ett köp med 20 % rabatt. Ja, "var det bra så"... hm nja då kan jag ju passa på att ta lite mer, så ett par silocondroppar, torrshampo och volympulver fick ramla ner i påsen också. Ekonomisk eller bara småsnål??? skitsamma så länge det är saker man vill ha så ska man passa på även om det blev lite mer än vad jag hade tänkt från början :)

 

Idag var jag återigen nere på stan eftersom vi hade glömt att köpa doppresent. Ska på As kusins sons dop imorgon. Hittade en jättesöt speldosa, det är svårt att  handla till ngn när man inte känner dem så väl, har ju typ bara träffats tre gånger. Men jag hoppas den blir bra iaf. Sen var jag ju tvungen att ha en ny klänning till mig själv också :D Måste ju ha ngt som jag får plats i, hittade en jättesöt gul klänning på MQ och den hoppas jag kunna ha hela sommaren. Hoppas bara att det är fint väder imorgon också så jag inte behöver frysa ihjäl. 

 

Puss

 


Typiskt!!

Så jäkla typiskt!! Jag står och stressar på morgonen för att fixa en matlåda till idag. Lägger ner mackan som jag ska ha till första rasten och blir jätte glad när jag kommer ihåg att ta med en frukt till em fikat. Det har jag glömt hela veckan och det blir så dyrt att köpa en lös här varje dag. A kommer hem efter att ha lämnat Alexander på skolan och muttrar ngt om att jag borde se till att bli klar och komma iväg istället för att stå och fixa med håret. Vilket faktiskt bara tar typ en minut så det är knappast mitt hår som tar tid på morgonen!! Vi kommer iaf iväg och vi disskuterar ämnet ett tag till. Alltså att det var min matlåda som tog tid att fixa. Det bästa av allt är att jag inte en enda gång faktiskt inser att jag inte ens har påsen med maten med mig. Inte förän jag är framme på jobbet kommer jag på det... Underbart! Men jag skyller på A, det var ju han som stressade mig ;)

Puss

Hus

Jobb jobb och jobb, det är precis vad jag orkar med numera. Är SÅÅ trött. Men men, det är bara att bita ihop och hoppas att man blir lite piggare snart.

Igår var vi iaf och tittade på ett hus. Som jag skrivit förrut är jag riktigt sugen nu men än är det väl inte riktigt läge men det är lika bra att börja titta så man vet vad man vill ha och vad man inte vill ha. Det vi tittade på igår hade ett bra läge, bra pris och bra planlösning. Eller ja.. priset går väl att disskutera, det är billigt för ett hus men när vi kom dit var det lite mer renovering än vi trott så det hade inte varit värt så mycket eftersom det skulle nog dra uppåt miljonen att rusta. Vi vill ju iofs ha ett hus att jobba med så vi får det som vi vill ha men det här var allt och då menar jag verkligen ALLT. Golv, tak, väggar och dessutom plöja trädgården helt och hållet. Okej, det var ju inte direkt prio men den var tvungen att grävas upp till stor del. Men visst hade vi kunnat göra mycket med huset men det hade inte funkat för oss nu iaf så det är bara att kika vidare. Men det är roligt att gå och titta. Men som sagt det är skönt om det iaf är någorlunda beboligt när man flyttar in, det här hade inte gått att bo i förrän om kanske ett år, det kändes ganska snuskigt. 

 

Buhu, börjar föresten att få ont i halsen, inte bra inte bra. Ska sova nu och hoppas jag känner mig piggare imorgon.

 

Puss och god natt

 


En dag vid marmorbruket

När jag vaknade imorse var det helt mulet. Fan, var min första tanke. Eftersom jag delvis hade övertalat resten av familjen att åka till marmorbruket idag istället för igår och igår var det ju kanonväder så blev jag lite nervös. Men som tur var sprack det upp precis när vi skulle åka... puh. Jag och Joshua åkte buss ut och de andra åkte bil. Promenerade upp till den lilla stugan där vi hade picknick. På vägen hade min syster ett storasyster snack med mig om min framtid. Och som storasyster är det väl en plikt att se till att lillasyster gör rätt :) Det blir nog bra. Sen "poppade hon the big question"..... och mitt svar blev så klart JAAAAAAAAAA!!!! Frågan var om jag vill bli hennes Maid of honor. Så nu är det planering i full gång iiiihhhh :) Älskar dessutom att planera saker. Och det kommer jag återkomma mer om.

 

Iaf så hade vi det väldigt mysigt. 

 

Syrran och Alexander på väg till picknick platsen.

 

Blåsippor överallt. Jag fick en jättefin liten bukett av lille Salleman.

 

 

  

Ja... vad säger man, att få en normal bild på den här ungen är inte det lättaste just nu. Bättre går det med Joshua även om han har bulle i hela ansiktet. 

 

Sen åkte vi hem igen. Då åkte även Alexander med mig och Joshua på bussen. det är skönt att ha honom med för han är så bra på att få Joshua på bra humör om han är lite grinig. Men de somnade båda två så det gick bra ändå. Det är så fint att åka där vid vattnet. Men jag måste ju få säga (igen och igen) att jag har världens snällaste son. När vi väntade på bussen var Joshua inte på det bästa humöret precis. Jag försökte med det mesta men jag ville ju inte ta upp honom ur vagnen där vid vägen. Men så började jag köra lite med honom fram och tillbaka och det tyckte han var roligt. Då kommer Alexander och tar vagnen och säger till mig "mamma gå och sätt dig och vila lite så kan jag ta över en stund" Vad säger man??!!! Han är då för go!!

 

Sen blev det söndagmiddag hemma hos mor och far innan Syrran med sambo och katter åkte hem. Men nu är det väl bäst att gå och lägga sig. Usch vad klockan blev mycket, eftersom man aldrig vet hur natten blir numera, om Joshua ska hålla på att vakna flera gånger eller om han håller sig till en gång så är det bäst att gå och lägga sig tidigt. Då får man iaf sova ett par timmar.

 

God natt på er

 

 

 

 


Påskafton nr 2

På påskaftonen var vi först och åt frukost hos mamma och pappa. Vill passa på att umgås med min syster så mycket som möjligt när hon är här. På kvällen var vi hos As mamma med hela hans familj. Där åt vi först en massa mat, tyvärr så kan jag inte äta så mycket nu, blir mätt nästan direkt. Sen hade vi en tävling, äggknäckning. Den gick ut på att man parvis skulle slå ett ägg mot varandra och den som hade ett helt ägg kvar van. Alexander kom tvåa och jag kom trea så vi var nöjda eftersom det var första gången. 

 

Joshua och Alexander tävlar mot varandra i semifinal.

 

En riktig vårbild på Joshua

 

Det var ju riktigt kanonväder igår. Vanligtvis brukar de gömma påskäggen ute och det var ju väder för det, dock var grannhunden ute och ville gräva upp dem så det fick bli äggletning inomhus istället. 

 

Puss


Påskafton nr 1

Uh är jätte trött men jag kände mig så torr i huden så jag passar på att blogga under tiden masken ligger på :) Ikväll firade vi påsk med min familj eftersom vi ska vara med As imorgon. Middag, tårta och det traditionella äggletandet. Tur för mig att påsken var sen iår eftersom jag fick börja äta godis igen i tisdags hi hi. Nu gäller det bara att inte fastna igen i sockerfällan. Ja ja annars är det väl bara att sluta helt igen. 

 

Alexander målar ägg

 

Lille joshua målar ägg, men han är ju helt galen i ägg så efter det skrek han mest fram tills han fick ett vid bordet.

 

Det färdiga påskbordet

 

Nä det får bli det för ikväll.

 

God natt


Ur barnamun

Jag tror det finns en bok som heter så... eller? Jag vet inte vad jag ska säga om min son just nu, men Alexander och min blivande svåger sitter och leker en lek som går ut på att man ska säga första och sista bokstaven i ett ord och sen en ledtråd. P tänkte på ett ord som började på B och slutade på N. Ledtråden var att det heter "Gule böj" på norska. Alexander funderar länge och vi säger att han ska lyssna på ordet... vad är det som är gult och böjt, men han kommer inte på det. P säger att man kan äta det. På skoj säger han att man kan stoppa det i ... stjärten, han drar lite på det för att visa att ha skojar. "Jaha" säger Alexander "är det banan?"......... Jaa jag vet inte om jag ska skratta eller gråta även om jag började skratta så jag grät. Men hemma hos oss äter vi bananer och det är det enda (......ha ha).

Puss

Snark..

Igår hämtade svärmor Joshua från dagis, så när jag kom hem var det bara A hemma. Lite skönt var det faktiskt och bara få slänga sig på soffan och bara få vara en stund. Fast efter en stund börjar man ju sakna dem ändå. Joshua kom hem efter en timme ungefär. Tog bussen hem igår eftersom det var så trist väder och så tänkte jag spara lite på orken också. och faktiskt så kände jag mig ganska pigg på kvällen. Så efter vi hade lagt Joshua vid halv 8 satte vi oss framför TVn och tittade på Ballar av stål. A frågade om vi skulle se på ngt mer, absolut säger jag och lägger mig tillrätta i soffan .... och somnar. Fan då, jag kände mig jätte pigg men jag behövde bara lägga mig ner så deckade jag, ja ja så kan det va.

Inatt vaknade Joshua två gånger, först vid kvart i ett och då fick han välling och sen somnade han om, sen vaknade han vid halv 4 men somnade när han fick ligga i våran säng. Jaa då har han väl börjat med "nattvandringen" nu då, förutom att han inte kan vandra själv ha ha. men vi försov oss imorse ändå, fast vi faktiskt fick sova lite mer inatt. Så vad gör man då... jo man får prioritera. Snabbdush och göra sig iordning (sammanfattning av påklädning och sminkning) fixar luggen och resten av håret får bli en slarvig knut. Småspringer till dagis med temuggen i ena handen samtidigt som jag äter en macka och kör vagnen med den andra. Kommer till jobbet bara lite sen idag, tack och lov för flex :)


Puss

Mjölskalle

Joshua har ju fått för sig att han ska vakna om nätterna igen. Så den senaste veckan har vi vaknat mellan 3 och halv fyra, då vill han ha välling och sen ska han leka, runt halv sex somnar han om och sover fram tills vi går till dagis. Tyvärr kan ju inte jag sova då igen utan måste vara vaken. Nu har jag ju dessutom börjat jobba igen så jag vet inte om det är för att han har börjat dagis och märker att han är borta från oss om dagarna eller om det är en reaktion efter vi var på sjukhuset, troligtvis är det en kombo. dessutom tror jag har är inne i en tillväxt period för han kan äte hur mycket som helst, även på nätterna. Men men, nog om det men det är iaf därför jag inte uppdaterat på ett tag, jag har somnat på soffan så fort jag kommit hem.

Konserten i söndags gick bra, känns jätte kul att vi ska göra om den i advent, då sjunger vi dessutom fler satser från den så då blir det i stort sett hela verket.


Nu är det fikadags, ser om jag blir lite människa efter det. Imorse trodde jag att jag hade satt i linserna men det hade jag inte,  jag hade visst kastat dem istället, smutstvätten hamnade i skräpkrogen istället för tvättkorgen osv.

Puss


Bio

Bio igår, såg på Confessions of a Shopaholic. Jag hade kanske lite höga förväntningar. Den var ok men jag trodde den skulle vara bättre. Ganska klassisk story dock, hon var söt, han var snygg, de föll för varandra, blev osams och sen sams och antagligen levde lyckliga ever after. Hon påminde dock ganska mycket om Reese Witherspoon i Legally blond filmerna, både i sättet och talet. Och hon hade ju VÄLDIGT fina kläder hon också, det man såg. 

 

 

 

 

 

Jag säger bara JA TACK :)

 

Nu väntar jag bara på att Alexandra ska ringa, vi ska till parken med lite fika. Måste ju passa på när det är så härligt väder!!

 

Puss


För den nyfikne

Nu kan man tydligen kunna ta reda på könet på bebisen genom att kissa på en sticka, ha ha. Ja, jag vet inte riktigt vad jag ska tro om det men enligt det här testet ska man kunna göra det från vecka 10, för 449 kr. 

 

 

Blir det en flicka blir substansen gul/orange och om det är en pojke blir det blågrönt, det skulle vara roligare om det blev rosa och blått och jag skulle inte bli förvånad om det kommer vartefter :) Som sagt, ha ha ha!! Hade det varit billigare hade jag nog köpt det på skoj men nja.... jag får nog vänta och se :)

 

 

Puss


Första...

... dagen tillbaka på jobbet avklarad. Jag måste nog erkänna att det bar emot igår att bara tänka tanken på att börja jobba igen. Inte det att jag inte trivs utan det har bara varit så skönt att vara hemma. Men när jag väl kom dit så var det roligt ändå så det känns faktiskt bra. Det var ganska lugnt mesta delen av dagen och det var skönt. På em blev det lite extra men vi var kort om folk så det var därför. Men jag får nog säga att det var lättare att gå till jobbet idag när det var ljust och soligt än vad det var i höstas när det var mörkt och regnrusk. Flera frågade om jag var tillbaka för gott nu så att säga eller om jag ska vara hemma mera.... ja he he, det beror ju på hur man ser det, jag ska inte vara hemma med Joshua ngt mer iaf... :)

 

Ont i fötterna har jag också, jag har ändå gått väldigt mycket när jag har varit hemma, men det är klart, jag satt ju lite mer emellanåt, idag , satt jag ned i en timme sammanlagt på 10 timmar. Hm, ska nog be A om lite fotmassage ikväll.

 

Puss


Storebror...

 

Lillebror och Storebror

 

 

 


Vårdag

Dagen har flytit på bra, inga katastrofer alltså :) Lunch med Amelie på fräcka. Sen skjutsade hon mig till Joshuas dagis, men straxt intill kom vi på att det var faktiskt 20 minuter kvar tills jag skulle hämta honom, så vi stannade förbi Halvars och tog en glass där under tiden. Kom dock på försent att jag skulle ha tagit en mjukglass istället. Jag föredrar GBs glass. Tänkte sätta oss i solen och insupa lite sol men det blåste en del så efter ett par försök på olika platser satte vi oss i bilen. Men den stod ju i solen så det får väl räknas he he. Hoppde sen ur bilen näst intill i farten och sprang in till dagis. Men där låg han och sussade så sött men efter 20 minuters väntan gick jag in och väckte honom. 

 

Eftersom det var så fint väder idag ville jag grilla på kvällen. Tyvärr har vi ju ingen balkong, men som jag brukar säga, det löser sig, och det gjorde det också. Tyvärr var det inte min förtjänst, istället för att dra en massa sladdar och bära ut alla grejer fixade A en hylla som han byggde upp till balkongen så vi kunde ställa grillen på den. 

 

 

En nyfiken Joshua vill vara med pappa när han grillar

 

 

En nöjd man, en kall öl och grillning, kan det bli bättre :) 

 

Inte nog med att han fixade det, han gjorde dessutom iordning Alexanders cykel så han kan börja cykla nu. Se bara vad som kan hända när det blir lite fint väder :) 

 

 

Det var en glad lite kille som susade iväg på cykeln. 

 

Puss


Katastrofdag

Ok, igår var jag verkligen ingen bra mamma. Jag vet inte vad som härnde i mitt huvud men några pollar sprang iväg så att säga. Det började med att joshua vaknade kl 4 och hade ont i magen och skrek i ca en och en halv timme sen blev han lugn och vi lekte lite i vardagsrummet innan vi somnade om. Kl 8.10 kommer Alexander insmygande och klappar mig lite försiktigt på axeln och viskar "mamma, ska du vakna snart?" Jävlar var min första tanke när jag såg klockan, "eh, ja älskling det ska jag visst" lyckades jag iaf svara istället. Sparkade på A så att han vaknade också och han flög som jag upp ur sängen. Ringde till skolan och sa att Alexander skulle bli sen och sen var det bara att sätta raketfart. Alexander var jätte duktig och skyndade sig på, jag lyckas övertala A att byta blöja och klä på Joshua innan han åkte till skolan. När alla har på sig kläder och skor och hela munderingen kommer jag på att jag måste ha en vatten med till Joshua eftersom vi skulle till stan direkt efter dagis. Springer in och hämtar nappflaskan och slänger ner den i skötväskan. Lille stackaren tittar på mig och sträcker sig efter flaskan och blir ledsen när han inte får den. DÅ kommer jag på att jag har glömt att ge honom frukost! Usel som jag känner mig springer jag in igen och gör iordning en flaska välling som han får i vagnen på vägen. Lämnar Alexander på skolan och springer vidare till dagis. Känner mig lite yr på vägen och väl framme på dagis håller jag på att svimma. Lämnar honom och känner att när jag står upp bara svartnar det för ögonen. Lyckas iaf ta mig till mammas jobb som är på andra sidan gatan, tyvärr måste jag gå runt huset först så det blir en lite längre bit, jag får sätta mig flera gånger på vägen. Men hos mamma fick jag lägga mig en stund och så får jag lite te och jag äter mackan som jag hade i väskan. Jag hade bara hunnit äta halva frukosten hemma så jag tog med mackan på vägen.

 

Sen hade jag bestämt ett möte med rektorn på Alexanders ev. nya skola. Men jag ringde till honom istället och det gick ju bra att ta frågorna över telefonen. En fråga jag hade var om de fick sjunga julsånger på julavslutningen. Ja sa han och lät väldigt frågande, men när jag sa att på Alexanders skola sjöng dem jag vill ha blommig falukorv och sjörövarfabbe på julavslutningen får jag ett asgarv i andra luren. Jag vill ha julsånger på en julavslutning, det kan jag inte hjälpa, jag förstår hur de tänker på skolan, att de vill att alla barn ska få vara med, även de som inte firar jul, men ngn julsång kan de ha med iaf, det är faktiskt en tradition vi har. Men men. Sen var det dags att hämta Joshua och vi gick ner till stan, skulle träffa Alex och fika med henne. Det var kul, vi har inte träffats sen innan jul, så vi hade en del att ta igen. Mycket barnsnack såklart nu när hon väntar sin första. Sen ringde As syster som var på stan och frågade om jag ville fika med henne och svärmor. Så då träffade jag dem också. Utan en tanke på att titta på klockan sitter vi och fikar i godan ro när A ringer och säger att han hiner hämta Alexander iaf (han skulle stanna lite längre på skolan för att bli färdig med det han höll på med). "Jaha" säger jag "är du redan klar, vad är klockan då?" "Den är tjugo i fyra" säger han. Oups, med andra ord hade jag glömt att hämta Alexander om han inte hade gjort det. 

Kort och gott, jag hade ingen bra dag igår. Jag kände mig så hemsk när jag kom hem. Det var kanske tur att jag skulle till kören på kvällen så A fick ta barnen istället eftersom jag uppenbarligen inte kunde göra det igår. Stackars barn!! Men det gick bra på kören iaf, även om jag var tvungen att sitta en del eftersom jag fortfarande var så yr i huvudet. Och nu är det snart dags, på söndag har vi konserten. Gratis är det också för alla som vill komma. 

 

Idag gick det bättre iaf, alla fick frukost och alla var i tid, puh. Även om Joshua vaknade kl 3 inatt och var gnällig, så så mycket sömn blev det inte inatt heller. Men han var bara gnällig, huvudsaken är att han inte har ont ngnstans. Idag ska jag äta lunch med Amelie och njuta av sista dagen som ledig, imorgon är det dags att gå till jobbet igen.

 

Puss