Efter

Nu kommer den :) Har ju fortfarande ingen dator och det är ju inte så ofta den här är ledig direkt :)





Jag trivs faktiskt jättebra så här och jag har fått jättemånga komplimanger :)

Bak

Nu bakas det för fullt här! Min lilla prinsessa fyller ett år idag!!! Tiden går så fort. Medan jag väntar på ugnen blir klar smakar jag på dessa.


Förändring

Lördag och ledig. Igår var schemat fullt :) Jobb, träffa Amelie, frisören, träffa syrran och sen hem till gästerna. Hade tacokväll med As kompis och hans gravida flickvän. Har bara träffat henne en gång förut för hon har inte bott i stan, men vi hade jättetrevligt :) Blev lite avundsjuk på magen :) det ser ju så mysigt ut hi hi.

Frisören ja, hade ju bestämt mig för att klippa det kortare och få bort allt slitet. Frisören var jättegullig och blev jätteglad när jag sa att jag ville kapa av det. Det känns lite ovant men man vänjer sig väll :)

Före



Bilden är tagen i somras så färgen är lite annorlunda men jag har inte klippt mig sedan dess. Efterbilden kommer om en stund :)

...

Suck, idag var den nära. Tryck över bröstet, svårt att andas, yrsel och suddig syn... det var länge sen sist... Skönt att få gå till kören ikväll och få prata lite om resan, vi hade himla skoj! :) Nästa vecka hoppas jag på att få Hannas kort också.

Söndag

Jag har verkligen ingen aning om vart den här helgen tog vägen???!!! I går gjorde jag typ ingenting. Idag hade Salle simträning men jag trodde det var kl 11 som det var i våras men det visade sig att de flyttat på träningen till kl 14. Som tur var upptäckte jag det iaf på morgonen så vi behövde inte gå dit och hem igen som sist ha ha. Efter träningen mötte vi upp Alisa och hennes son Aldin och gick på bio och såg Shrek 3, tyvärr gick den inte som 3D längre men den var bra ändå. Men det hade varit häftigt att se den i 3D eftersom jag inte har sett ngn film i det än, men det får bli en annan gång istället. Avslutade på Mc Donalds så klart :)

Nu sitter större delen av Sveriges befolkning framför TVn, själv har jag valt att bojkotta valet eftersom jag anser att det bara är falskhet och fusk över större delar av politiken. Det vi får veta, det är vad media väljer att förmedla. Alla vill satsa på samma sak, frågan är väl egentligen vart de väljer att ta pengarna ifrån?! Så istället har jag lyckats få A att slita sig från datorn så jag istället kan roa mig med annat... skriva det här t ex :)

Men imorgon är det jobb som gäller igen så det blir nog sängen för min del nu.

Krakow dag 3

Den här dagen kunde man åka till saltgruvorna men jag och mamma valde att se mer av stan och shoppa lite istället.

Utanför Tyghallen



Inne i Tyghallen



Efter lite letande så kom vi fram till en av de två stora shoppingcentrumen :D här var det enda stället jag använde kartan ha ha. Tre våningar och stort var det. En hel del butiker vi inte har hemma även om ngr fanns men de dissade vi! Köpte en svart kofta från Massimo Dutti och en stickad väst som kommer användas flitigt i vinter.



Den här kvällen gick vi till en lite finare restaurang och nu åt vi fyrarätters. Den andra rätten var lite intressant

Bröd...



... med svampsoppa

 





All mat var jättegod!! Och det var det fler som tyckte :)



Det här var ju sista kvällen och eftersom vi skulle åka tidigt dagen efter så ville alla hem och lägga sig tidigt men när vi väntade på bussen ändrade jag mig och tyckte att det kändest tråkigt att gå och sova, jag menar det var ju ändå sista kvällen! så jag lyckades övertala Hanna och Christian på ännu en utekväll, dock var de inte så svårövertalade ha ha, och tillslut så hamnade vi på enn jazzklubb och även denna kväll fylldes med en massa drinkar :)



Kom hem sent och vi satt på hotellet och pratade ett tag innan vi tillslut gick och lade oss ca halv fem på morgonen, en timme senare ringde väckarklockan :s Hade ju knappt hunnit somna ha ha, så det var faktiskt inte så svårt att komma upp, dock var jag väl inte riktigt nykter än... Åt frukost och packade ihop det sista. Kändes tråkigt att åka hem men jag längtade så mycket efter min familj och få krama om dem efter allt jag sett. När alla barn var hemma låg vi och pratade och myste i sängen alla fyra och det var precis vad jag behövde!!

Krakow dag 2

På söndagen åkte en del av oss till Auschwitz. På bussen fick vi titta på en film. Har alltid velat åka dit men på vägen började jag ändå fundera på om jag verkligen ville se det eller om jag skulle stanna kvar på bussen men då skulle jag nog ångra mig så det var bara att bita ihop. Men jag är glad att jag gick dit även om det var jobbigt.

 

Vi hade headset på oss så vi kunde höra guiden och det var jättebra, dels så hörde man allt utan att behöva stå så nära hela tiden och så var det ju många grupper där och man slapp höra de andra men så kunde man ju ta av sig hörlurarna om man inte ville höra allt. Jag tog av mig dem när hon pratade om barnen, då orkade jag inte lyssna på allt.




Vi fick gå in i husen där de visade upp en massa grejer. Bilder, resväskor, skor, kastruller, deras sovplatser, två TON med hår och en massa andra grejer. Det var så hemskt!! Jag kan inte beskriva mina känslor och hur fruktansvärt det var att se allt!! Man mådde illa samtidigt undrar man hur de kunde göra så här??!! Hur kan människan vara så grym??!! Tanken som malde i mitt huvud och som fortfarande återkommer är om jag och min familj hade levt där så hade jag och de små barnen fått gå direkt till gaskammaren medan A och Alexander troligen satts i arbete och få utstå allt det andra hemska.





Utanför gaskammaren



Inne i gaskammaren



Det fanns ju flera läger och efter vi varit här så åkte vi vidare till Birkenau där det var allra värst.



Här hade de försökt förstöra det mesta eftersom de ville soppa igen spåren av verksamheten när de insåg att de höll på att förlora. Men de har även rivit en del hus eftersom de behövde virket till att bygga nya hus efter kriget. Men de har sparat en del.



Tornet där man hade utsikt över hela lägret



Uppe i tornet





Sovplatserna där de sov i stort sett på varandra eftersom de var så många som skulle få plats. Det var även stora problem med råttor som åt på fångarna så för att undvika dem sov man helst på den övre slafen men det hände även att sängarna gick sönder pga överbelastning så de som låg under dog.



Toaletterna




Efter vi varit där skulle vi ha konsert och var tvugna att vara foluserade på det, hur lätt var det liksom! Men det gick väl hyfsat ändå.










Den här kvällen gick vi till en judisk restaurang som låg i de judiska kvarteren. Det var fin där men för ca 20 år sedan var det så mycket kriminalitet där så man kunde inte ens gå där dagtid.

God men väldigt speciell mat, jag åt stoppad gåsnacke fylld med nudlar, vitlök och kalkonlever (!). Smakade lite speciellt men det var helt ok, visste dock inte vad den innehöll utan jag gick på namnet och jag var bara tvungen att prova ha ha :)



Även den kvällen var det trerätters och efterrätten som var en chokladkaka var bland det godaste jag ätit!

En trio spelade judisk musik och det kändes ungefär som man satt hemma i någons vardagsrum, spetsgardiner för fönsterna, virkade dukar på borden och en massa grejer på väggarna



Den här kvällen gick vi och lade oss direkt, ngr gick till hotellbaren men jag kände inte för det den här kvällen.


Krakow dag 1

Tycker det är dags för det här inlägget nu :) Har ju fortfarande ingen dator och As är ju knappast ledig men ikväll är han ute med grabbarna så då får jag passa på :)

Körresan till Krakow var jätterolig!! Vi åkte ju på lördagsmorgonen och var framme vid 14.00. Resan gick bra :) Skålade med vitt vin, bubblet var slut :( men vinet var gott så det gjorde inget :)


Hotellet var jättefint.



När vi hade kommit fram åkte vi runt med buss och en guide som berättade massor. Tyvärr så regnade det och vi fick gå av bussen vid två tillfällen för den fick inte köra överallt. Det är en fin stad men den är ju under uppbyggnad efter kriget fortfarande och det märktes.

Gick bl a genom torget som en gång var europas största. Mitt i stod tyghallen där det såldes smycken med bärnsten, turistgrejer och en massa annat.







Efter rundturen gick vi direkt till restaurangen.



Efter middagen var de flesta trötta och ville åkta tillbaka till hotellet men jag, Hanna och Christian promenerade runt lite och hamnade på en bar och drack en massa drinkar :) Eftersom de var så billiga kunde jag passa på att köpa "klassikerna" som jag inte har provat, oftast blir det samma man köper för jag vet att jag tycker om dem men här gjorde det inget om den inte var god :)










Fredagsfika

Igår mötte jag upp Alexander direkt efter jobbet och skolan. Eftersom de små tar så mycket tid och uppmärksamhet så ska vi försöka göra lite mer med bara honom. Så igår var vi och fikade, det blev det den här fredagen också. Först hade jag tänkt vi skulle gå på bio och se Toy story 3 men den går inte på fredagar (!?) så det får bli en annan gång. Ev blir det Shrek 3 på söndag istället, vi får se. Igår var vi iaf på Te och Kaffeboden, det var jättemysigt och den här gången blev det inget allvarligt prat utan bara skojsnack :)




Filmkväll

Igår var mamma och syrran här och såg på film. Vi har en TV i väntrummet på jobbet och härom dagen fick jag syn på en kort scen ur Anne på Grönkulla, men det var en scen jag inte hade sett!!! Det visade sig att det fanns en fortsättning... Alla vi tre har alltid älskat de här filmerna och jag vet inte hur många gånger som jag och syrran suttit och gråtit och spolat fram och tillbaka för att se när de får varandra på bron. Så när jag fick hem den nya filmen ju var det självklart med en filmkväll för oss :)


Ska lägga upp bilder från Krakow när jag får tid :)


nojjig??

Sprang två varv igår när jag kom hem, det var ju ett tag sen. Jag hade faktiskt inte tappat så mycket som jag trodde för jag hade orkat ett varv till men mp3n dog efter första varvet och det var så tråkigt att springa utan och så hade jag ju ändå gått från jobbet precis innan. Sen skulle jag dessutom hämta alexander från simningen.

Pappa skulle skjutsa honom till badhuset efter de varit hos farmor och farfar och det var första gången på terminen men det tänkte inte jag på att säga till pappa så han hade bara släpt av honom där och åkt. Funderar på om det är bättre om pappa åker tillbaka eller kommer och hämtar mig. I lite halv panik ringer jag till badhuset och frågar olm de ser ngn liten pojke som ser lite vilsen ut, jag ser framför mig hur han är ledsen och inte vet vad han ska göra och längtar efter mamma. Nä, säger hon, det kom en liten pojke här nyss men han har fixat det själv ocg gott för att byta om.... jaha, ok, jag är ingen nojjig mamma alls :p ... inte ett dugg... kände mig bara en aning dum. När jag sen kom fram hade allt gått jättebra och han sa inget om det ens.

:D :D :D

Läste precis i expressen att H&Ms nästa gästdesigner är Lanvin!!!!!! Kollektionen kommer ut den 23 november... längtar!!

Onsdag

Sitter på bussen på väg till jobbet. Igå gick jag hem efter en och en halv timme, kände mig så jäkla ledsen, så istället träffade jag syrran och vi gick på stan och fikade. Jag behövde bara få vara och tänka på ngt annat. Men idag går det nog bättre.
Ikväll ska vi hem till pappa som fyllde år igår :) Jag hade min dag i lördags. Mamma, pappa, syrran, Peter och lille Neo kom och fikade på kvällen och efter det kom Amelie och Alisa, syrran stannade kvar också :) Vi drack lite vin och åt en massa gott. Amelie och jag gick ner till Grand en sväng men jag var så trött så jag stod bokstavligen och somnade i kön. Piggnade dock till när vi kom in men vi gick hem efter ngn timme, det kändes lagom så.