Spelnörd...!!

Ha ha, jag är fast igen. När jag pluggade så fastnade jag i ett spel "Bejeweled", ett väldigt enkelt där man ska få tre, fyra eller fem diamanter i rad (ett spel för tjejer alltså he he) ju fler man får ju bättre så klart. Nu har jag inte spelat det på tre år eftersom jag tröttnade men ikväll provade jag igen och det är faktiskt kul. 

 

  

 

En anna sak jag har fastnat för är Kellogs K med jordgubbar och choklad. Tyvärr är det ju inte tillräckligt med choklad... men är det någonsin det ?? :) 

 

Ikväll ska jag lägga mig tidigt, alla grabbar i familjen somnade vid 8 så jag är den enda som är vaken nu. Men snart ska jag sova, känner mig lite vissen eftersom jag är så förkyld, det är inget roligt alls!! buhu. Bara en omgång Bejeweled till he he.

 

Puss


These shoes are made for walking....

Filmen igår var faktiskt bra. Jag hade hört att den skulle jätte bra så jag hade stora förväntningar på den, även om jag vet att man nästan alltid blir besviken om man har det. Den var annorlunda än vad jag trodde, men den var bra. Påminner lite om Love actually, det är flera personer med och de flätas samman efter hand. Men jag tycker att Jennifer Aniston börjar se lite gammal ut, eller inte gammal men i alla tidningar är hon väl retusherad så när man ser henne i rörelse så ser man lite ålderstecken som man inte ser på bild. Men hon är ju 40 så det är väl inte så konstigt. 

 

Idag har vi tagit det lugnt. Grejat lite hemma, sen tog vi ett bad. A gav mig en helkroppsmassage och sen kände jag mig som en ny människa igen :) Tog en sväng ner till stan eftersom det fattades grejer till skogarderoben. Även dessa fick följa med hem :)

 

 

 

Underbart sköna! Jag ville köpa dem redan förra sommaren, men de tog slut så i år var jag ute tidigt he he. Jag skulle beöva ett par skor som jag kan ha nu men det är ju bara vår- och sommarskor i affärerna. Så det är väl bara att hoppas att våren kommer snart.

 

Puss


Bio

Ikväll blir det bio med John och Sara. Vi umgås nästan aldrig fast vi bor rakt över gatan. Men det verkar bli så när man bor för nära ha ha. Men den här helgen blir det väldigt mycket. Däremot hade vi svårt att kokmma överens om film, så vi gjorde det enkelt för oss. Killarna ser på Watchmen och jag och Sara ser på Dumpa honom. Det var den eller Confessions of a shopaholic, men den får bli nästa gång för den är ett måste!!

 

 

Puss


Middag

Sitter nästan och somnar här i soffan. Kom hem precis från en middag med John och Sara. Vi hade först tänkt att gå till Mitropa, en Tjeckisk restaurang som de brukar gå till som ligger nära där vi bor. Inget fancy men det ska vara god mat till bra priser. Men när vi kommer dit upptäcker vi att de har en Tjeckisk helg.... vilket låter lite konstigt men det innebär att de BARA har typisk Tjeckiska mat, de har lite annat också i vanliga fall. Så det blir en favorit i repris. Sist vi var ute med dem och åt fanns det inget på menyn som vi var så sugna på så vi satt och disskuterade om vi skulle gå eller stanna, men vi stannade kvar sen iaf. I vilket fall som helst, den här gången drack vi upp våran dricka och gick vidare. Vi hamnade istället på Olai puben. Det var faktiskt helt ok, det är lite annat nu sen de gjorde om och fick nya ägare, förut var det ju ett riktigt sunkhak. Men jag åt hummersoppa till förrätt och Plankstek till varmrätt, har fortfarande mitt köttsug kvar, sorry brorsan ;) Jag får väl ändå säga att servicen var sådär, det var bara vi som åt, de andra där var färdiga med sin mat men ändå fick vi påminna om dricka och A fick inte riktigt vad han hade beställt  första gången så när hans mat kom in sen hade ju vi ätit färdigt, men men annars var det helt ok. På vägen hem gick vi förbi och tog en glass på Donken. 

 

Tyvärr är det ju ett sånt skitväder ute och mina stövlar håller inte riktigt tätt så jag var ju så klart dyngsur om fötterna när jag kom hem. Jag hade verklien ingen känsel alls i tårna så jag var tvungen att sätta mig på badkaret och värma fötterna med varmvatten. Och sen på med ett par tjocka sockar, så nu är jag nästan varm igen. 

 

 

Däremot  är jag som sagt riktigt trött så nu är det sängen... om jag inte somnar ngnstans på vägen he he.


Äh..

När jag började blogga var jag osäker på hur mycket jag ville lämna ut. Men efter hand så blev det mer och mer. När det gäller barnen hade jag inte tänkt att lägga ut bilder på dem heller, men nu har jag ju gjort det ändå. Det blir ju roligare så. Jag har fått frågan om varför jag har dessa smeknamn och det var ju från början för att jag inte ville utelämna dem men nu känns det som skitsamma. Men sen det har gått av bara farten men nu kan jag ju lika gärna skriva ut dem också. 

 

Här är iaf mina älskade pojkar Alexander (även ibland kallad Salle) och Joshua som sitter ock kramas i soffan, det är broderskärlek :)

 


One fine day...

Åh vilken trevlig dag jag hade igår. Först kom Camilla förbi och åt lunch och så bakade vi kladdkaka eftersom båda var riktigt sötsugna. Och magen börjar bli rund på henne också, hon var så fin! hon ska ju få bebis i juli som nästan alla andra ha ha. Så vi satt och disskuterade barnvagnar och allt som behövs tills det är dags. Hennes syster kom också förbi en stund. 

 

På kvällen träffade jag Lina och Agnes. Vi var hemma hos Lina. Vi bor i samma stad men jag träffar nog Camilla, som bor i skåne, oftare än henne. Vi skulle ha gått och fikat på fräcka men hon hade gjort illa knät så vi var hemma hos henne istället. Men vi drack te och åt mackor i hennes kök, det var nog mysigare än att ses på ett fik bland en massa folk. 

 

Kram


Jag älskar när jag är smart :)

A brukar vara den smarta av oss två och han får alltid höga poäng på alla iq test. Själv är jag alldeles för rädd att göra sådana. Jag säger inte att jag är pantad men ibland borde jag tänka ett steg längre än vad jag kanske gör he he. Däremot kan jag vara bra på att hitta olika lösningar på saker, inte problem, utan saker. Men som sagt A brukar ha en viss tendens att krångla till väldigt enkla saker och då är det tur han har mig :) T ex, nyss tyckte han tydligen att det var en bra idé att hälla ut sitt colaglas över tangentbordet. Efter att ha skruvat isär det och tvättat bort colan tänkte han sätta si goch plocka bort alla små tangenter och torka dem var försig. Min idé var att hämta hårtorken istället, varpå han ger mig en sur blick och frågar varför jag ska förstöra allt det roliga, ha ha. Jag älskar att vara smart :) Under tiden jag har skrivit det här är tangentbordet tort igen.

 

Hade iaf extra övning med kören ikväll, tur det eftersom jag inte orkade vara med igår. Och ikväll fick vi äntligen sjunga halleluja satsen :) Vi ska sjunga delar ur Händels Messias nästa helg och halleluja sjäng vi ju i musikklasserna så det var ett tag sen sist men den sitter fortfarande. Nä nu måste jag ner till tvättstugan, innan jag lägger mig.

 

God natt


4 år

De sista dagarna har ju bara varit fulla med sjukdom och knappt ngn sömn så jag har mest haft mjöl i huvudet. MEn igår när jag står och pratar i telefon kommer jag på att det är As och min fyraårs dag. han kom ihåg det men inte jag (omvända roller för en gångs skull :) ) vi hade ju ifs tänkt att fira i helgen ändå men iaf. Så vi gick till affären och tänkte fixa lite gott käk till kvällen så kunde vi ha lite mysigt efter att ungarna låg och sov men vi var kanske ute i lite sista minuten för det fanns ingenting!!

Istället bestämde vi oss för att gå ner till Akropolis som är en grekisk restaurang nära där vi bor. Så vi ringe pappa och frågade om han kunde komma hem till oss en stund och snäll som han är kom han snabbt. Så jag han precis ta en snabbdush och fixa till mig lite grann. Det var jätte mysigt... och gott. Men det brukar det vara där. På sista tiden har jag varit så sugen på kött, annars är jag en fiskälskare och äter alltid fisk när jag äter ute men nu ville jag ha en ordentlig köttbit och den var jätte god igår. Tzatsiki till förrätt och entrecot till varmrätt. tyvärr har de inte ngr efterrätter som käns så där wow så vi åt glass när vi kom hem istället. Dessvärre hade jag stått i affären en lite stund innan och förbjudit A att äta sina chilinötter den kvällen eftersom man får så dålig andedräkt av dem men eftersom jag åt tzatsiki var jag tvungen att ta tillbaka det :p  Tyvärr smakar man ju inte pepsodent i munnen av vitlök heller ha ha.

 

 

Oj nu måste jag hämta Lill A på skolan.

 

Puss


Sjukhuset

Efter att lilla Baby J blivit sämre så åkte vi in till sjukhuset med honom

i söndagskväll. Det visade sig att han har lunginflamation. Så nu har vi legat på barnavd. i två dygn. även om de hade mycket att göra så gick allt faktiskt väldigt smidigt. Vi fick vänta lite innan vi fick komma in på salen så vi kom väl inte i säng förrän vid halv två och vi kom väl in till sjukhuset ungefär vid halv nio, men det kändes inte som så lång tid. 

Medan vi väntade fick vi vara i lekrummet.

 

Med emlasalva

 

Spelade lite fotboll så länge

 

Tog även en match med pappa. Just då hade vi faktiskt fått ner febern lite så han var lite piggare, men han var ju dålig. 

 

 

Men jag kan säga att det var inte lätt att sova varken för honom eller mig sen när han väl fick droppet och syrgasen. Det kändes som en massa slangar fast det bara var två, men han låg ju och snurrade in sig i de där. Dessutom skulle han inhalera också var tredje timme och två ggr dessutom med en kvart emellan. Så sköterskan kom ju in, jag vet inte hur många gånger, och pysslade med det och kollade så droppet och syrgasen fungerade så så mycket sömn blev det ju inte, dessutom vågade jag knappt sova för jag var så rädd att han skulle strypas av slangarna. Men det gick ganska bra iaf. 

 

 

Lille plutten, han gillade inte det där, samtidigt orkade han inte göra ngt, så han fann sig ganska bra ändå. Han blev lite sur på bandaget eftersom han inte kunde göra ngt med handen och syrgasgrimman kunde man inte ens röra så började han skrika, problemet var att få den rätt även om vi tejpade fast den. Men han blev ju så känslig i huden så han har sår på kinderna efter tejpen nu.

 

 

Tyvärr blev det problem med droppet också, så ett tag funderade de på om de skulle sätta om kanylen så de emlade upp honom för säkerhets skull. Men de fick det och fungera sen tack och lov. Men han satt helt handikappad där en stund  stackarn. 

Men det var skönt att se att han piggnade till ganska snart, men ingen av oss sov särskilt bra de här dygnen. Men allt har gått bra sen vi kom hem. 

puss


Va fan

Kollar upp från datorn och upptäcker att det snöar ute!!!!!! Det här är varför jag inte tycker om våren, den kommer ju aldrig!!!!!! Det blir soligt och lite varmt ett para dagar och nästa är det snö och kallt snacka om att bli lurad! Skitväder!

I did it

Jaha, nu var det slut på tjejhelgen, A kom hem för ungefär en timme sen. Men det gör ingenting för jag fick världens finaste blommor :)

 

 

Maten igår blev hellyckad iaf. Fan vad bra jag är :) Ok, det var inte särskilt svårt men iaf. Förutom att potatismoset såg ut som små bajshögar, tur att det bara var jag som skulle äta... :)

 

 

Sen hade jag en maraton med tjejfilmer. Jag började med Confessions of a Sociopathic Social Climber, till maten såg jag på Wild Child och sen blev det Mean Girls. Lille baby J låg på soffan och gjorde mig sällskap, men jag måste ju säga att han fortsätter med sina konstiga sovställningar. Varför ligga så man får plats när man kan ha benen hängandes utanför? :)

 

 

Imorse gjorde jag scones och såg på Djävulen bär Prada och sen på mitt liv som popstjärna. Ok den börjar kanske bli i lite barnsligaste laget men det var så länge sen jag såg den.

 

Puss


Sjuk?

Japp, jag har faktiskt varit duktig och gjort ngt vettigt. Städat i köket och börjat i vardagsrummet. Längre hann jag inte eftersom jag var tvungen att gå till apoteket för att fylla på apoteket här hemma, alvedon, näsdroppar, handsprit, star wars plåster mm så nu hoppas jag vi klarar oss ett tag. 

När jag gick hem från stan gick jag genom industrilandskapet som vanligt.
Det luktar mat så helt plötsligt fick jag för mig att jag ska faktiskt laga mat ikväll! Inte ngt lätt som går på två minuter utan jag blir sugen på en riktig köttbit! Ok ni som känner mig vet att jag aldrig lagar mat, iaf inte de senaste fyra åren efter att jag träffat A eftersom det alltid är han som lagar mat. Innan lagade jag en del men för min del är avancerad matlagning typ spagetti och köttfärssås eller min specialare ett tag nudlar med fläskfilé med en gräddigsås och minimorötter och minimajs.
Så nu har jag handlat en massa grejer som jag ska laga ikväll. Ok, jag gick faktiskt och funderade på om det fanns ngn restaurang som man kunde ta med sig mat ifrån, men jag tror inte det så det får bli att laga själv. Dessutom kan jag passa på att se på en riktig girlygirl film med Ben & Jerrys (så klart).

Jaa, vi får väl se hur det går.

Puss

Ensam...

...hemma... eller ja nästan iaf, baby J är hemma också men han ligger bara och sover eftersom han fortfarande är sjuk. Lil A har åkt till stugan med mormor och morfar och A är på väg till sina föräldrar och ska hjälpa de att bygga badrum. Han köpte ju en ny racer i dagarna och premiärcyklar den idag, ca 500 m hemifrån blir han påkörd i rondellen av en bil som inte vet vart han ska. Som tur är gick allt bra, A fick ont i armbågen men inget allvarligt, han blev  mest förbannad. Men han jobbade ju som cykelbud i Oslo för ett par år sedan och är snabb på att se när ngt är på väg att hända och anpassar sig därefter.  Nu är ju frågan vad jag ska hitta på i två dagar. Kan ju inte direkt gå ut ocg göra ngt eftersom baby J som sagt är sjuk. Så med andra ord är det ett gyllene tillfälle att rensa här hemma. Problemet är ju att ju mindre man gör, desto mindre orkar man göra. Nä ngt vettigt måste jag göra. I nästa inlägg ska jag skriva om ngt bra jag har gjort!

Later

Aj aj

Stackars lilla baby J, han har varit sjuk ett par dagar och idag fick han en tid till VC. Han har fått öroninflamation i båda öronen. Lille plutt, jag tycker så synd om honom, han bara ligger och orkar ingenting. MEn nu ska det förhoppningsvis vända. Han fick både ny hostmedicin och penicilin. Usch känner mig jätte dum varenda gång jag ska pytts i honom det, han blir ju jätte ledsen men det är ju för hans eget bästa. Men det känns iaf bättre när de är lite större och förstår varför mamma ger honom en massa äcklel päckel fem gånger om dagen. Inskolningen på dagis fick ett avbrott nu men vi får fortsätta nästa vecka. Jag skulle ju egentligen börja jobba på måndag men jag börjar med att vabba ha ha underbart :p Som sagt, det finns en anledning till att företag inte vill ha kvinnor i min ålder, är de inte hemma och får barn är de hemma med sjuka barn. Tur att jag har en bra chef!

 

Idag har iaf jag och A gjort ngt roligt men mer om det sen. Nu är det dags för nästa medicin.

 

Puss


Kul...?

A frågade varför jag aldrig skriver ngt roligt eller om hur knäpp han är... ja han är rolig iaf. Nää ngn humorblogg är det ju inte eftersom SÅÅ roligt liv har jag inte, inte för att det är tråkigt men hur rolig är vardagen egentligen. Som det gamla talesättet, man måste ha tråkigt ibland för att kunna ha roligt ibland. Eller har jag fel? Jag skriver iaf om det händer ngt roligt eller om va har gjort ngt och gör det inte det ja det är de dagar då jag inte skriver ngt. 

Om hur knäpp han är... jaa börjar jag vet jag inte om jag kan sluta ha ha :)

 

Nu ska vi äta våfflor sen ska jag gå till kören. Vi ska ha årsmöte ikväll och äta smörgåstårta, så jag får inte äta för många våfflor men det är det säkert två som blir glada av :)

 

Puss


Jag är inte värst!!! :)

Jag älskar verkligen julen, det är det bästa på hela året, så fort man har tagit bort alla julsaker så längtar jag redan efter nästa. Eftersom vintern är en ganska mörg årstid och inte har vi ju ngn snö som lyser upp heller, så lät jag våra adventsstjärnor hänga kvar i fönstret ganska länge bara för att ha lite extra lyse. Det har jag blivit retad för många gånger och tillslut började kompisar ringa och påtala att det kanske var dags att plocka bort dem nu så här en två månader efter jul. Ja ja tillslut fick jag väl ge mig och istället börja se fram emot ljusare tider. I lördags, exakt två dagar sen var vi ju som jag skrivit tidigare på busfabriken. Vi brukar promenera dit och så även den här gången. Trevligaste vägen brukar vara att gå genom Lagerlunda eftersom jag skulle kunna tänka mig ett hus där så är det roligt att gå och titta. DÅ ser vi det här huset:

 

 

Se också den lilla ängeln på trappan och renarna i bakrunden

 

 

Med tanke på alla grejer kan jag förstå om de tycker det är jobbigt att plocka fram allt varje år men här går gränsen även för mig. Men som sagt, ingen kan komma och säga att jag är värst längre ha ha.

 

Puss och god jul

 

 


Söndag

En lugn morgon med lite sovmorgon t o m. Killarna gick upp och åt frukost medans jag låg kvar i sängen men när baby J skulle sova fick jag gå upp, han kan inte somna om man är i samma rum. Så efter att ha legat på soffan en stund gjorde jag iordning lite te och rostat bröd och gick tillbaka till soffan. A hade redan försvunnit ut för att leka och baby J sov ju som sagt så vi såg på Ghostwhisperer, ett lite lagom gråtmilt avsnitt men det kunde jag dölja eftersom jag gick till köket för att lägga i en ny omgång mackor i rosten :) man får inte vara dum he he.

 

Tog en långpromenad med Nina och Melvin, så lång att jag inte hann hem i tid tills Amelie och barnen skulle komma. Så de fick vänta lite men vi hann bra ändå. vi var i De Geer hallen och så på Pettsson och Findus. Den var helt ok förutom att jag satt och slumrae till en gång i mitten av förestälningen... oups, men jag var så trött. Grabbarna var väl kanske lite stora för Pettson och Findus men de tyckte det var roligt att ses och göra ngt iaf. 

När vi kom började vi med att äta pannkakor, mums. Jag tycker det är mysigt att sitta vid fönstret.

 

 

 

 

Det är så roligt att se killarna, för även om vi ses alldeles för sällan så hittar de varandra direkt. Vi umgicks ju jätte mycket när de var små och de hade ju så roligt. Men nu när de är större och har närmare kompisar så har de även varandra fortfarande. På senaste tiden har vi väl setts ungefär en gång om året allihop. 

Efteråt skulle vi gå och fika lite, men vi hamnade på Mc Donalds eftersom det inte var så mycket öppet, men det funkade ändå. Då kunde de leka lite till och jag och Amelie fick prata lite till :)

 

God natt


Lördag

Vad fan hände???????

 

 

Allvarligt, jag trodde faktiskt att Måns skulle vinna, det är ju honom de har förstorat upp hela tiden. Eller också är det jag som har gått på ett pr trick men jag tyckte att hans låt var bland de bästa. Men men, det typiska var att jag faktiskt smsade en röst på henne åt A, Lill A röstade på emd och själv han jag inte rigtigt bestämma mig innan rösttiden var slut men jag tänkte att det nog inte skulle behövas med tanke på att de jag valde mellan låg på iaf topp fyra innan tittarnas röster kom in. A satt och slumrade till i soffan när tittarnas röster kom in och när alla mina favoriter hade fått sina poäng började jag skrika på A att han måste vakna och se det här och han blev ju glad. Men jag får kanske vara nöjd att ugglan inte vann. Nu får vi se om hon lyckas kvala in eller ej, det skulle vara tråkigt om hon inte kom med men med tanke på att halva världen och inte bara Europa är med numera så är det ett par stycken hon ska slå. Jag gillar inte det nya systemet men men.

 

Iaf dagen spenderades på busfabriken, alltid skoj.

 

 

Lill A såg jag inte så mycket av men ett kort hann jag med iaf :)

 

 

En av Baby Js favoriter var bollhavet.

 

När vi satt och fikade fick jag ett sms från svägerskan. "Hej vi är på stan vill du komma och ta en fika" hm, hon bor i stockholm hon måste alltså ha skickat fel. Så jag ringer upp henne och menar att hon har nog skickat lite fel, men nej, hon var faktiskt i stan, en väldigt trevlig överraskning måste jag säga :) Så när vi kom hem så gick jag och vagnen ner till stan och mötte upp henne och hennes kompis och vagn som också var med. Så då tog vi en promenad runt stan lite. Det var jätte kul, det blir ju inte så ofta tyvärr. 

 

på kvällen var vi hemma och såg på Melodifestivalen, och hur det  gick... jaa det vet vi ju redan.

 

Puss

 


Fredagsmys

Ja frukosten på stan var mysig iaf, det var sånt vi gjorde när vi precis hade träffats A och jag. Lyx att få gå iväg en stund bara vi två, det är inte så ofta numera. Sen gick vi upp och hämtade Baby J, det hade gått bra på dagis idag med. Sen blev det så klart en sväng på stan för lite shopping. Höll på att ta kål på A när jag stod inne på Kicks. Behövde en ny foundation, diors skin mineral powder, jag gillar mineralpuder men den kostar ju lite. Men när jag sa att jag behövde en borste till för 310 kr kom det vilda protester från han. Men efter lite sweettalk så gick han grymtandes till kassan och betalade snällt. Tjejen i kassan var nog lite road av situationen för hon la med ett prov på en herrparfym åt honom för att han var snäll och betalade he he. Själv fick jag med en palett från Dior med tre ögonskuggor och två läppglans på köpet :) alltid kul. 

 

Sen fyndade jag massor i en barnklädesaffär i knäppingen där de säljer allt med 50% så det blev en bävernylonoverall, en pyjamas, två bodys och ett par kalsonger för 320 spänn!!! Däremot ät det inte så praktiskt att han en afför med småbarnskläder två trappor upp utan hiss!! Eller ja det fanns en hiss men den måste man ha nyckel för att kunna åka i.

 

Iaf, nöjd gick jag hem mina inköp och hittar en halvdöd sambo, han fick ju inte heller så mycket sömn inatt. Fyra timmar senare får jag liv i han, under tiden har Lill A och hans kompisar stojat framför xboxen och själv har jag haft en super grinig bebis i famnen eftersom det blev vilda protester när jag försökte sätta ner honom på golvet+ att vi hade tvättstugan. Så ja, jag var inte på mitt bästa humör ikväll kanske, men det är tur att vi skulle ha fredagsmys så då kändes det lite bättre. Vi såg på Patrik 1,5, den var faktiskt riktigt bra. Egentligen är jag inte så förtjust i svenska filmer men den här var helt ok. Det blev trerätters ikväll, till förrätt glass, varmrätt chips och cola och till efterrätt Lill As chokladbollar i tre olika varianter. pärlsocker till mig, strössel till honom och coccos till A. Lille Lill A, han är ju så känslig så han började gråta varje gång de visade scener där de var besvikna för att de inte fick sin 1,5 åring. Söta lilleplutt.

 

Nu är det sängen, för imorgon blir det busis och då måste man ju orka med lite :)

 

God natt


Sova???

Ja att man får sova när man har småbarn är inte så kännt. Visserligen har jag hjälpt till lite själv  inatt men men.  Barnen var en stund hos mamma och pappa igårkväll så A och jag fick göra iordning här hemma. Vi har möblerat om i vardagsrummet men eftersom man aldrig får hålla på i lugn och ro så har det varit en enda röra så tillslut så tröttnade jag och skickade iväg barnen så vi kunde jobba ifred. De hade det jätte bra där och åt pannkakor och mysde. Tyvärr så verkar det som Baby J inte kan äta pannkakor. Nu är det tredje gången och han får magknip och sover jätte oroligt. Han ha sovit men han har gnällt massor och kastat sig omkring i sängen, stackarn.
Men som sagt så är det inte bara han som sovit konstigt inatt. Först drömde jag om en massa spindlar ((HATAR spindlar) så då vaknade jag och kunde inte somna om på en kvart eftersom jag bara såg en massa snuskiga spindlar varje gång jag blundade.
Sen drömde jag att jag fiskade (?!) och när jag skulle ta av fisken från kroken och knäcka nacken på den så höll jag på att tappa den mellan fötterna. Därför tar jag ett ordentligt tag om nacken och nyper till, tyvärr så innebär det i verkligheten att jag har tagit ett ordentligt tag på insidan av mitt eget lår och nyper till allt jag kan, jag vaknar alltså av att jag skriker till och nyper mig själv. Jaha då tar det ytterligare en kvart innan jag kan somna om eftersom jag fick så förbannat ont, jag är visst ganska stark he he.
Sen vaknade Baby J kl 5!!! God morgon....

Eftersom A skulle ta inskolningen idag så skulle jag få njuta av en fm i lugn och ro för mig själv. Jag hade precis bakat scones och tänkte sjunka ner med dem i fåtöljen framför tvn. Men nu ringde A och hade fått lämna baby J så nu vil han ha sällskap. Jaha.... ja det får bli frukost på stan istället så nu får  jag väl skynda mig på.

Puss

Sorry...

Ok, jag har varit så fruktansvärt trött på sistone, så snart barnen är i säng så har jag försökt att vara social i vardagsrummet men så fort jag har satt mig i soffan har jag somnat. Jag vet , det finns ingen bra ursäkt men jag har helt enkelt inte ens orkat sätta på datorn. Men men, en kort sumering av veckan sen sist. I lördags var jag och lill A på genrepet på Melodifestivalen. Nästa gång de kommer till Norrköping måste vi gå på kvällen, det var väldigt seg stämning på genrepet. Men det kändes inte riktigt värt pengarna den här gången, för min del var inte pris skillnaden så stor men för Lill A var det 400 spänn till, men jag lovade honom att vi går på den riktiga tävlingen nästa gång.

 

 

 

 Lill A fick låna Mickes kort

 

I fredags var lill A dessutom för första gången hos frisören. Det gick jätta bra och vilken snygging han blev.

 

   

Före                                                              Efter

 

 

Och i måndags kom den stora dagen, inskolning på dagis!! Idag var den tredje dagen och det har hittills gått jätte bra. Han söker sig till de andra barnen och leker jätte bra. Idag gick jag iväg lite den sista kvarten men det gick bra. Han hade gått och tittat lite efter mig men hade fortsatt och leka. Men när jag kom blev han jätte glad och sprang emot mig och gav mig världens kram. 

 

  

 

 

i kuddrummet

 

 

i ateljén. Ser lite fundersam ut först.....

 

 

Det färdiga konstverket. Konstnären dock fortfarande djupt koncentrerad. Det här var roligt!!

 

Nä det får räcka för ikväll, nu ska jag för omväxlings skull ta en mugg välling, blev så sugen på det när jag pratade med Alisa förrut.

 

Puss

 

 


...............

En halvdöd mamma sitter vid köksbordet och  mitt emot sitter två pigga pojkar och busar med varandra och äter chokladflingor. Lill A gav ngr till Baby j en gång och nu blir han galen och sitter och skriker när han ser att storebror har, han vill ju också ha.

 

Hade tänkt sova ordentligt inatt eftersom jag vill vara pigg idag när jag är med lill A i skolan men kl 4.45 ringde larmet, dvs baby J står i sängen och skriker mammamammamammamammamamma och när jag knappt reagerar på det kommer det ett högt uuuääääääääää. Jaha så var det med den sömnen. Försöker få honom att somna om på min arm men han tycker det är mycket roligare att krypa över mitt huvud fram och tillbaka, fram och tillbaka. det är ingen glad mamma som då går upp och dessutom går ut till köket och ser att A inte har diskat som han lovade att göra igår, ååhhhh. det värsta jag vet är att komma ut i köket på morgonen och hela diskbänken är full. För att demonstrera mitt missnöje smällar jag lite extra i skåpen och slamrar med tallrikarna, men det är ingen som reagerar utom Lill A som ligger i sin säng och undrar om det är dags att gå upp. Hm inte riktigt men han kommer iaf. Så han och Baby J roar sig med att köra rally med sparkbilen.

Men nu är det som sagt frukost.

 

Later


Shopping

Idag har jag varit duktig! Jag har äntligen städat ordentligt. Ok det var för en anledning, As pappas sambo ringde och frågade om jag kunde hjälpa henne med en grej på datorn. Så då var det bara att köra rubbet, men det är skönt att ha det klart till helgen. När de gick hem gick vi ner till stan en sväng. En hel del folk eftersom det är en massa Melodifestivalgrejer på stan. På vägen gick jag och Lill A in och köpte biljetter till genrepet till semifinalen på lördag :) Wii, det ska bli kul. Så imorgon ska han få gå till frisören för första gången och få en snygg frilla. Nej, jag ska inte göra ngn queen av honom men han ska se snygg ut ändå. Sen åkte vi ut till media markt och köpte Lill As xbox, han håller på att spara ihop till en. Än så länge har han inte fått ihop till hela men vi la ut resten så länge så drar vi det på godispengen sen, det tar så lång tid för honom annars. På vägen hem köpte vi Mc Donalds eftersom jag var så sugen på det, ja jag vet det var lunchen igår med men det är gott. Men nu får det dröja tills nästa gång, vill ju inte bli tjock.. ha ha. 

 

Ikväll måsta jag lägga mig tidigt. Imorgon ska jag ju vara med Lill A i skolan och då måste jag ju vara utvilad, ser kanske inte så bra ut om man sitter och slumrar, skolan har den effekten på mig annars men nu bör det väl vara annorlunda. Nu är det ju inte jag som ska lära mig ngt ha ha.

 

Puss


Gottegrisen

Måste bara få säga, han är ju en riktig liten gottegris, Lill A.  På cafét i skolan idag fick alla barn en låtsastia och handla för till sig själva. Medans de andra barnen tog ngr kakor och saft tyckte Lill A att det var alldeles onödigt att slösa bort en hel femma på saft när man kunde köpa kakor istället. "Det finns ju ändå vatten i kranen och det är ju gratis"! ... ja vad säger man, han är för söt och han såg så stolt ut när han satt där med sitt berg med kakor, för han såg ju till att få så mycket som möjligt för pengarna.

 

God natt för andra gången.


Gått och gått...

Idag har jag varit jätte duktig :) Gick en lång promenad ner till Ingelstaområdet med Nina och hennes lilla Melvin. Hon var på jakt efter en hjälm till lille gossen. Har börjar på att krypa och ta sig framåt, problemet är att han ramlar och slår sig en hel del. Det är roligt att gå och titta i barnaffärerna, det finns så mycket fint. 

 

Hittade en rolig vagn som Baby J fick provsitta, det var en syskonvagn men den andra skulle ligga under, det såg jätte konstigt ut men för den större som får sitta där uppe satt ju bra.

 

 

Gick och hälsade på Amelie på jobbet och åt lunch med henne. Mitt i det trevliga ringer A och påminner mig om Cafét på Lill As skola. Just jäklars det var ju idag. Så det var ju bara att plocka ihop och promenera hem igen. Gick igenom Maxihuset och kom fram till att det blir väldigt likt ett köpcentrum i Malmö. 

Nina följde med till cafét, tyvärr var hon tvungen avv gå ganska snart eftersom Melvin behövde äta. De hade bakat en massa godsaker. Syltkakorna som Lill A hade gjort var jätte goda. Han var så duktig! Han satt ju så klart i kassan när jag och Nina handlade. De har en kassa apparat som de slår in allt på. Men när de ska räkna ut växel får de använda huvudet, och det gick ju bra eftersom jag har fått en son som är ett mattesnille :) 

 

 

God natt


Kväller

Eftersom A är sjuk var jag tvungen att laga mat ikväll... usch, det är så tråkigt. Gjorde den kulinariska rätten Laxpasta. Super gott och ännu bättre superenkelt. Eftersom jag sällan lagar mat har jag inte riktigt koll på hur mycket som faktiskt går åt. Men både Lill A och baby J var jätte hungriga så när det var slut var det bara att ställa sig och göra en omgång till. Tyvärr så glömde jag och salta pastavattnet och de hade tydligen behövt koka ett par minuter till så det blev ingen höjdare men de åt upp det mesta ändå. 

 

Efter maten låg jag i soffan och försökte hålla mig vaken, A försökte plugga, Lill A satt och tränade på att skriva i sin bamsebok och Baby J gick mest omkring och förstörde för alla, den lilla skrutten.  Men nu är de iaf i säng även om baby J står och kastar nappar i sängn, men han somnar nog snart. Själv ska jag ta en kopp te och hoppas på ... ja... ngnting.

 

Puss


Ehh....

Just nu vet jag inte riktigt vad jag ska säga. Efter att ha ätit lunch på stan med As syster och svärmor går jag upp till skolan för att hämta Lill A. När jag kommer fram ser han jätte nere ut. Jag frågar vad som har hänt och han säger att det inte är bra, han har fått kontaktbok. Kontaktbok får de när de har sagt eller gjort ngt dumt. Idag var första (och förhoppningsvis sista) gången för Lill A. Han vill inte säga vad han har sagt men hela vägen hem går han och är orolig för att vi ska bli jättearga på honom och att han inte kommer att få spela tvspel ngt mer eller att han bara ska få vara i sitt rum och inte få leka. Jag börjar undra vad det är för ngt SÅ dumt som han har sagt eftersom han är så orolig. Men jag sa till honom att jag kan lova att inte bli arg innan jag vet vad som har hänt, utan jag ska läsa boken när vi kommer hem och sen ska vi prata om det. Väl hemma tar han fram boken och ger den till mig. Jag sätter mig och förbereder mig på det värsta. Så här står det:

 

" Idag sa jag suga stjärt när jag klädde på mig innan rasten. Andra barn reagerade och tyckte det lät fult."

 

Det här ska vi nu skriva under att vi har sett. Jag måste erkänna att jag hade svårt att hålla mig för skratt. Det är klart att det inte är ngt bra språk men det var inte menat till ngn (enligt Lill A), det är inget svärord och inte heller ngt kränkande. Jag menar tekniskt sett kan man ens inte "suga stjärt". Jag tycker det är bra att de reagerar på vilket språk barnen använder och de har haft det som tema nu att använda ett vårdat språk och det är jätte bra. Men det här känns nästan lite överdrivet, speciellt när man hör många av de andra barnen på skolan. Sen undrar jag också, med tanke på det som stod, är det barnen eller de vuxna som bestämmer vad som är fult. Tar de upp det som en fråga, för i så fall, är det ngn som är utsatt finns det risk för att de blir mer utsatta. Jag frågade Lill A om det var ngn som skulle kunna ha tagit det som att han sa det till den personen. Han sa att en kille kunde ha gjort det eftersom han var i närheten. Men men vi skriver under och sen får jag prata med dem på skolan, jag vill ändå veta vad som hände mer omkring det här.

 

Nu är jag iaf jätte fikasugen så jag måste kolla om vi har ngt gott hemma.

 

Puss


Suck...

Ok den här morgonen väckte jag Lill A fem i sju, klockan är nu tjugo över sju och han sitter på toaletten och har tagit på sig kalsonger och jeans... dags att speeda på lite min lilla älskling. 

 

Puss


Fika

Ja idag har inte hänt så mycket vettigt. Skulle ha gått på en promenad med Nina och Melwin men det började ju toksnöa och regna så vi struntade i det. Lite jobbigt att Baby J fortfarande är så förkyld eftersom man inte kan träffa ngn, så istället är man bara hemma och låter tiden gå.

 

Kom hem nu efter att ha fikat med Ingvill från jobbet. Vi var på Pappa Grappa. Det var jättemysigt faktiskt. Jag går ju på vid den hållplatsen precis utanför när jag åker till jobbet och har alltid tyckt att det ser mysigt ut och att jag vill gå dit ngn dag. Tyvärr ligger det ju lite vid sidan av så man tänker inte på det stället när man är på stan. De hade väl kanske inte sådär jättemycket fika egentligen men lagom, åandra sidan, finns det inte så mycket gott så äter man inte för mycket gott :)  Fick dessutom höra lite skvaller he he, men inget som jag ändå inte hade listat ut men jag fick det bekräftat. Det är fördelen med att vara nykter, men lägger märke till mer än vad andra tror :)

 

God natt


Skitunge

Usch den här dagen började inget bra alls! Jag blir irriterad på A som inte kan vänta två minuter till när han ska gå till skolan så Lill A kan följa med honom eftersom de ändå ska åt samma håll. Lill A tar världens tid på sig så jag blir irriterad på honom med. Han ska först sitta på toaletten i en kvart, det tar en halvtimme för honom att ta på sig kläder, 20 minuter att äta lite flingor och mjölk, tvätta munnen och borsta tänder i 10 minuter (bör tilläggas att han ej borstar mer än 30 sekunder, utan står och grimarserar i spegeln den tiden). Jag ska bara torka håret lite snabbt innan vi går och under tiden frågar Lill A om han får gå själv till skolan. Jag säger att han får vänta med att prata eftersom jag inte hör vad han säger när hårtorken är igång. Det tolkar han som ett JA. Med andra ord har han traskat iväg till skolan själv innan jag hinner upptäcka det. Han brukar alltid gå ut och vänta utanför så därför märkte jag det inte direkt. Men när jag inte ser honom utanför är det bara att slänga på Baby J overallen och en mössa, tar honom på armen och springer upp till skolan. I parken ser jag Lill A leker med en kompis. Man blir ju arg sammtidigt som man blir lättad, han skulle ju lika gärna ha blivit sur eller ledsen och gått ngn annanstans. Men han fick nog lite dåligt sammvete ändå så han gör nog inte om det. Han får ju inte gå själv än även om det inte är långt så är det ganska traffikerat den här tiden. Han fick gå själv en morgon när jag och Baby J var sjuka men det var ju bara då. Ja ja det gick ju bra iaf. 

 

Kram


Kalas

Hemma från kalaset. 2 våfflor fick jag i mig sen var jag mätt, Lill A åt nästan 4, med sylt, glass och godis. Han får visserligen bara äta godis på lördagar, får han av ngn på en vardag så får han spara det till lördagen. Gör han det så får han en extra godispeng varje månad. Han är verkligen jätte duktig! Det kan ligga godis mitt framför näsan på honom men han tittar inte ens på det. Men eftersom det vara kalas idag gjorde vi ett litet undantag om det låg på våfflan och han tyckte det var jättegott.

I julas tog vi fram en chokladkartong en kväll när vi satt framför tvn. a började äta men Lill A verkade inte ens lägga märke till den. Jag puttade lite på honom och pekade på bordet men han sa bara "ja jag ser den men det är ju inte lördag idag så det spelar ingen roll". När vi sa att han fick äta så dök han ju såklart gladeligen ner i kartongen och började moffsa i sig. 

 

Ikväll blir det en tidig kväll, så med det säger jag god natt.


Stan

Hemma efter en heldag... och den är inte slut än. Gick som sagt en promenad runt strömmen, jätte mysigt och kanonväder. Sen gick vi ner till stan eftersom Linda hade ngr ärenden. Eftersom Baby J var grinig så gick vi till Linda innan hon ringde. Efter att ha ringt på i säkert 5 minuter börjar jag undra varför hon inte öppnar. Istället ringer jag in till henne och frågar om hon kan öppna. Jag hade Baby j på armen men eftersom hon inte hade ngr linser på sig hade hon inte sett ordentligt vem det var så hon trodde att vi var två från Jehovas som kom och att Baby J var en vuxen också ha ha. 

 

Iaf väl på stan fixade vi det mesta och satte oss sen på fräcka en stund. Då ringer A och säger att vi tydligen ska till svärfar på kalas ikväll. Så då är det bara att ränna runt och leta presenter eftersom både han och Sebastian fyller år. Hittade iaf lite som passade så jag hoppas det blir bra.

Så nu är det bara att svira om.

 

Kram


Morgon

Skrutten Baby j vaknade runt halv 4 imorse och tyckte det var gomorron. Efter två timmars envishet både från honom och mig så vann jag och vi sov till 9, skönt. 

 

Men idag är jag om möjligt ännu stelare i i kroppen så nu har jag ringt Linda, så vi ska ut på en promenix runt strömmen. Ska bli skönt att komma ut, behöver dessutom rensa tankarna lite som snurrar i huvudet. två flugor i en smäll :)

 

  

Efterrätten igår :) Jätte söta små chokladfiskar. Älskar Ben & Jerrys.

 

Later